Gå til innhold
Hundesonen.no

Svipptur til Sverige - hva må hunden ha av vaksiner o.l?


Mollymor
 Share

Recommended Posts

Vi reiser til Østlandet noen ganger, og tar som regel en svipptur over til Sverige på shopping. Før har vi reist uten hund, men nå blir det til at hunden skal være med. Så jeg lurte på hva vi må gjøre.

Hvor lang tid tar det å få pass til hunden?

Det står på mattilsynets nettsider at hunden må behandles for bendelorm i løpet av de siste 48 timene før innreise til Norge. Dvs for vår del at vi må ta behandling i løpet av de få timene vi er i Sverige. Vi tenkte også å kjøre over til Danmark en tur hvis vi får lyst. Da skal vi behandle en gang ila de siste ti dagene før vi reiser til Norge, og en gang til ila de første sju dagene etter at vi kommer hjem til Norge.

Må vi til dyrlege i Sverige eller Danmark, eller holder det med egenmeldingsskjema?

Må vi ha rabiesvaksine for å reise til Sverige og/eller Danmark?

Er det noe annet vi må vaksinere mot, eller noe vi må huske på?

Hunden er id-merket med microchip.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvis Danmark står på skjemaet, så må du ha pass + rabiesvaksine. Passet får du direkte hos veterinæren, og denne bekrefter da microchippen + rabiesvaksinen direkte i passet. (Jeg får også vet'en til å føre inn alle andre vaksiner - kjekt å gjøre!).

Ormekur må attesteres av veterinær hvis den gjøres i Danmark. Hvis den kun har vært i Sverige kan man attestere den selv.

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takk for svar. Rabiesvaksinen må vel tas noen uker før reisen?

Og en ting til. Hvis vi reiser til Danmark først, og skal innom Sverige på hjemveien, kan vi da ta ormekuren i Sverige og ha egenerklæring, eller MÅ hunden til dyrlege i Danmark før vi reiser til Sverige?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rabiesvaksinen skal være tatt innen 3 uker før innreise til Danmark (samme regler for innreise til Norge).

Ang. ormekuren så står det på Mattilsynets side:

Hva skal du gjøre når dyr reiser fra andre EU/EØS-land via Sverige til Norge.

Om du reiser fra EU/EØS-land, via Sverige til Norge, er det krav om behandling av hunder 2 ganger, en gang i løpet av de siste 10 dagene før innreise, og andre gang innen 7 dager etter innreise.

Personer som kommer til Norge fra andre EU/EØS-land via Sverige med hund skal derfor behandle dyrene på nytt innen 7 dager etter ankomst til Norge. Dersom oppholdet i Sverige gjør at du ikke får behandlet hunden i Norge før 17 dager etter første behandling, må dyret behandles i løpet av de siste 48 timer før innreise til Norge.

Ring Mattilsynet hvis du vil være helt sikker (tlf. 06040) - forhåpentligvis finner du noen der som kan svare 100% sikkert.

Mistenker dog at de fleste nok behandler hunden som om den kom fra Sverige - hvordan skal tollerne vite at man har vært i Danmark, liksom?

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må hunden innom dyrlege i Danmark for å bekrefte at kuren er tatt HVIS man skal innom Sverige, eller er det nok at hunden behandles i Sverige før innreise til Norge og man har egenerklæring på dette??

Behandlingen er den samme, bare at i det ene tilfellet (Danmark/Eu) må kuren bekreftes av dyrlege og i det andre (Sverige) kan man ha egenerklæring. Så lurte jeg på hvordan dette gjøres hvis man BÅDE har vært i DK/EU OG Sverige... Som om man reiser direkte DK-Norge eller SE-Norge?

Red: vi kommer ikke til å reise til Danmark i denne omgang, men greit å vite til neste år. I år blir det nok bare Sverige...

Endret av Mollymor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

OT er fjernet fra tråden, om dere vil diskutere hvorvidt man skal følge lover og regler og ikke bare Sveriges regler selv om man kommer fra f. eks Danmark så opprett egen tråd for det. Eller for å diskutere f. eks tollernes jobb.

Moderator IW.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk til IW som har ryddet tråden for diskusjon om tollvesenet og diverse som ikke hadde noe i denne tråden å gjøre.

Håper dere som er innom vil svare på spørsmålene jeg lurer på, og gjerne starter en egen tråd hvis dere vil diskutere mer om toll, smugling og slike ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...