Gå til innhold
Hundesonen.no

Lage godbiter selv? Dele oppskrifter og erfaring :)


Recommended Posts

Skrevet

Som nevnt i An, har jeg i det siste eksperimentert med å lage hundegodbiter selv. Det jeg har funnet ut så langt, er at alt av våtfôr lar seg steke til kruspebiter, bare man kjevler det tynt nok. Det går med litt mel, eller tilsetter jeg ingenting. Dessuten ruter jeg opp platen med f.eks kjevlet v&h med pizzadeleren.

Kyllingfilêt deler jeg opp i supertynne småbiter. Veldig populært, sikkert ganske sunt, men det blir dyrt i lengden.

Akkurat nå har jeg et brett med fliser av grillpølser i ovnen. Ser ut til å funke fint.

Selvfølgelig kan iallfall pølser gis uten å gjøre annet enn å dele opp, men det er litt moro å se hva jeg kan få til å bli holdbare godbiter.

Alt stekes på 125 - 150 grader i en evighet. Skrur ned til 100 siste halvtimen, eller så.

Hundene hiver seg over alt jeg lager og Fibi er kronisk komfyrvakt. Ganske kjekt å hive utover en haug med V&H godbiter i lyngen og vite at det sannsynligvis er mer næring i det enn i f.eks Frolic. Billig er det også :)

Noen andre med hjemmelagde godbiterfaringer?

Guest lijenta
Skrevet

Har bare brukt lever i skiver og tørket det i ovnen på 40-50 grader.Klipper så opp i ønsket størrelse. Putter på norgesglass. Hunden digger det så mye at jeg måtte bytte glasset dem lå i når dem var ferdige

Skrevet

Har bare brukt lever i skiver og tørket det i ovnen på 40-50 grader.Klipper så opp i ønsket størrelse. Putter på norgesglass. Hunden digger det så mye at jeg måtte bytte glasset dem lå i når dem var ferdige

Hvor lenge står de i ovene?

Skrevet

Pølser ble altfor salt og fett. Like greit å ikke steke dem. Da merker man det ikke :lol:

Lever skal prøves.

Jeg bruker kanskje for varm ovn?

Guest lijenta
Skrevet

Hvor lenge står de i ovene?

VArierer med tykkelsen jeg bruker vifa og dem står ca ti timer og mer emn det, luker ikke. Vil du ha ned tiden så skru opp varmen og da kommer lukta.

Skrevet

Jeg tenkte faktisk å lete opp den tråden til Mari, siden jeg har halser i fryseren nå, så skal prøve det. Har nemlig en her som ikke er SÅ gira på godbiter, men han digger kjøtt, så det må jo bli bedre enn Frolic som han gjerne SPYTTER ut igjen.. :P

Skrevet

Jeg får prøve igjen. Bare syntes det virket vanskelig å komme gjennom beinet i midten. Ser jo for meg det må ta mye kortere tid om jeg klare å gjøre som du sa! :)

Dessuten...valpekurset begynner på onsdag og foreløpig er han ikke så interessert i godbiter, så dette MÅ funke! :P

Forresten, en ting. Teller det som varmebehandling av bein når man behandler dem i ovnen? Tenker på halsene. Er i ferd med å putte dem i ovnen nå, men vil ikke ta noen sjanser.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Blir det bare kaos om man har katter og hunder sammen i samme hus?  Hva slags erfaring har dere med det?
    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...