Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen som er kjent på Rjukan? Must-sees?


Aya
 Share

Recommended Posts

Ja, haha, det er jo ikke akkurat NY eller London. Men jeg og kjæresten skal på en bitteliten ferietur, en overnatting, og vi har sett oss ut Rjukan som mål. Det er i godkjent kjøreavstand for en så kort tur, og det er jo masse historiske greier i området. Jeg har kikket litt, og funnet ut at vi kan få en guidet fottur i sabotørenes fotspor den ene dagen, og så dra til Vemork på museet der den andre dagen. Men, er det noen som har vært der på en lignende tur og har noe å si om muster og dont'er? Har også sett at de har sånn taubanegreier til langt opp på fjellet som virket gøy, men det er klart det er noe begrenset hva man får gjort på to dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja altså nå er du heldig for de driver og forbederer noe greier med vannkraft nettet der oppe, og derfor renner Rjukan fossen helt fritt et par uker...

http://www.varden.no...ksjon-1.7440737 og det er et temmelig spektakulært syn, Så du bør dra og se på fossen.

jeg var der sist helg, familien på min mors side bor der og vi har hytte der. Men jeg er ikke godt kjent.

Ellers så hoppet min kjære samboer i stikk der, det koster 700 kr og det var vistnok helt sykt. For de som ikke tørr hoppe (meg) så er det mulig å henge i en slangs vaier over elva.... du rusjer da i kabelen om du forstår hva jeg prøver å komme frem til. (zip line)

Ellers så kan du dra på juv tur eller rappelere ned fjell

Så er det Marispelet da! et teaterstykke som spilles ved Rjukanfossen https://www.facebook.com/marispelet

Kos deg! http://www.visitrjukan.com/ her er en oversikt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hurra, takk for gode tips! Jeg har helt hysterisk høydeskrekk, så hverken strikk eller zip line er noe for meg tror jeg. Men det kan godt hende kjæresten synes det virker kult! Ååh, jeg HÅPER ikke fossen er avstengt innen vi skal på tur, for et syn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krossobanen (taubanen) er helt klart verd en tur om du liker fjellet. Og den nye stien opp til Kanonstillinga (kalt Solstien) er lettgått og samtidig kommer du over tregrensa. Fin tur for både tobeinte og firbeinte. og ikke spesielt langt heller :)

Rjukanfossen er en must, og selv juvet er ganske spektakulert om ikke fossen går. Men siden du vil til Vemork, som er Norsk Industriarbeidermuseum, så må du over den hengebroa over Maristijuvet.

Lyst på flere fjellturer så er en tur opp til Gaustatoppen å anbefale, spesielt i fint vær hvor du ser laaaangt fra toppen. Men nå er jo også banen inni fjellet åpen for publikum så du kan ta den i stedet for å gå opp. Jeg har aldri gjort det, men høres ut som en opplevelse!

Mår kraftverk har hva som i alle fall var Norges lengste tretrapp, men vet ikke om den er åpen for publikum.

Tinn museum har en rekke gamle hus som representerer flere perioder av norsk byggestil/måter. Hvis man er interessert i den slags (jeg synes det er artig).

Så er det jo mange, mange fine utgangspunkter for fjellturer rundt Rjukan. Men siden dere er der 2 dager bare så er kanskje ikke det så aktuelt?

Er det kjempefint vær kan det bli varmt ned i dalen, og da kan en tur til Tinnsjøen anbefales. Da blir du i alle fall nedkjølt fort nok for den innsjøen holder ikke høye temperaturer :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått opp til Gaustatoppen og fulgt banen inne fjellet ned igjen. Det er endel år siden, sommeren 2006. Var ganske snål tur inne i fjellet. Så om dere ikke har tid nok til å gå turen opp, kan dere jo ta banen både opp og ned. (Hvis dere vil nyte utsikten) Må være klart vær hvis det skal være noen "vits", synes jeg iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Vemork, strikkhopp og tyttebæret og blåbæret(fører til Gvepseborg) ligger rett i nærheten av hverandre. Alle er verdt det. Så har du Gaustadtoppen, Krokan turisthytte som var den første hytta til turistforeningen nb mot Frøystul er det utsalg av geitost, geiterømme osv. Det er også en seter med kuer i drift som ligger oppi der eller innkjøringen ,for fra den setra så kan en gå til gaustadtoppen.

Oppe på Skinnarbu så er det vel et villrein senter eller noe lignenede.

Alle ting kommer fra hodet så det kan være noe som heter noe annet enn det jeg skriver nå. Så finner du det ikke på nett det som er av interesse så får du bare spørre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...