Gå til innhold
Hundesonen.no

Pannekakerøre


Guest Kåre Lise
 Share

Recommended Posts

Guest Kåre Lise

Hei lages det med bare mel egg salt og melk som på matprat eller har dere noen bedre tips?

Jeg kjøpte sånn ferdigrøre amerikanske her, men det er jo dyrt så tenkte lage selv. Er det forskjell på amerikansk og typisk norsk pannekakerøre? Såfall hva?

Og jeg burde vel kunne bruke stavmikser? Har sånn skikkelig stavmikser altså, sånn Gordon ramsay sak.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Amerikansk pannekake er vel mye tykkere. Jeg har i alle fall alltid lært at pannekakene vi lager i norge skal være tynne og sprø. Er de for tjukke blir de gjerne deigete og tunge å spise.

Vi er to stk i husholdningen og bruker ca dette:

4 egg (tre om de er store som regel)

H-melk, usikker på hvor mye. I alle fall 6-7 dl.

Smør, litt smør så de ikke klistrer seg i panna, vanskeligere å lage tynne. Aner ikke hvor mye vi bruker, prøv deg frem. Men i alle fall 50-100g

Litt salt

Hvetemel til røra er passe. Den skal bli endel tynnere enn vaffelrøre, det er bare å prøve seg frem. Den skal kunne fordeles enkelt i panna når man "snurrer" på panna, men skal jo også være grei å få opp av pannen.

Stavmikser er stas :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en veldig kjekk grunn-oppskrift som jeg varierer litt ettersom hva vi har i hus. Veldig lett å huske i alle fall.

5 dl væske (melk, fløte, kefir etc. Gjerne en blanding)

4 egg

3 dl mel

+ litt attåt, det være sukker, salt, smør, krydder etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker det samme som soelvd, men jeg har ikke stavmikser *sjalu* . Vi har H-melk fordi jeg liker at den smaker mer og er litt tjukkere enn de andre variantene, så vi bruker den til alt som skal ha melk i.

Litt kefir som Puttiva skrev er også veldig godt, litt mer smak. Jeg har ikke noen fast mengde ingredienser, ser an hvor mange egg vi har og bruker som regel to eller tre, tar i litt melk og mel og ser hvordan konsistensen ser ut. Bedre med for lite enn for mye, for det er enklere å legge til melk om den er for tjukk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg synes det er godt med kardemomme i pannekakerøren. Og litt havregryn om man vil ha den litt tjukkere (litt mer middagsaktig uten at de blir klissete og ekle inni fordi røra er for tjukk...)

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...)

Har jeg rømme så tar jeg litt av det i også.

Jeg har ingen mål, men begynner med mel (med litt salt i) også sper jeg ut med egg og tilslutt melk, som grunnregel har jeg at røren bør svelle i ca 30min før jeg steker pannekakene :) (Lager somregel røren på morgenen også setter jeg den ferdige røren i kjøleskapet og tar den ut når jeg skal bruke den, da er den ferdig svellet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...

Det blir grusomt kjedelig, det kan jeg bekrefte.... ;) prøvde å lage sunne pannekaker, men innså at det rett og slett må være iallefall 50/50 lyst og grovt mel etter min smak (noen liker sikkert det også, da...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde de amerikanske pannekakene men jeg hadde ikke alle ingrediensene, så de ble hvertfall ikke som på bildet . Ble helt greie, da.

De føltes litt tørre, hva gjør jeg for å få dem saftigere?

Følger oppskriften? :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tsk tsk.... :P

Jeg har alle ingrediensene bortsett fra natron og eddik, og så brukte jeg vaniljeessens istedet for vaniljesukker. Tok i litt ekstra fint sukker istedet.

Natron er vel det som gjør at de hever seg og blir luftige? Og ikke-tørre? Tror jeg? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Takk for mange svar. :) og spesielt takk IW, hele greia kokte bort til kjøttkaker her da jeg ikke klarte bestemme med for om jeg sku lage amerikanske, men da utsetter jeg lett det og prøver vanlige det var litt komplisert.. :) Så kan jeg heller kjøpe de ferdige amerikanske igjen en annen gang, de funka de. ;)

Og ja, stavmikser er supert, jeg fikk en sånn bamix til jul, jeg må bare lære meg å bruke den mer.. Tar gjerne i mot forslag på det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...