Gå til innhold
Hundesonen.no

Pannekakerøre


Guest Kåre Lise
 Share

Recommended Posts

Guest Kåre Lise

Hei lages det med bare mel egg salt og melk som på matprat eller har dere noen bedre tips?

Jeg kjøpte sånn ferdigrøre amerikanske her, men det er jo dyrt så tenkte lage selv. Er det forskjell på amerikansk og typisk norsk pannekakerøre? Såfall hva?

Og jeg burde vel kunne bruke stavmikser? Har sånn skikkelig stavmikser altså, sånn Gordon ramsay sak.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Amerikansk pannekake er vel mye tykkere. Jeg har i alle fall alltid lært at pannekakene vi lager i norge skal være tynne og sprø. Er de for tjukke blir de gjerne deigete og tunge å spise.

Vi er to stk i husholdningen og bruker ca dette:

4 egg (tre om de er store som regel)

H-melk, usikker på hvor mye. I alle fall 6-7 dl.

Smør, litt smør så de ikke klistrer seg i panna, vanskeligere å lage tynne. Aner ikke hvor mye vi bruker, prøv deg frem. Men i alle fall 50-100g

Litt salt

Hvetemel til røra er passe. Den skal bli endel tynnere enn vaffelrøre, det er bare å prøve seg frem. Den skal kunne fordeles enkelt i panna når man "snurrer" på panna, men skal jo også være grei å få opp av pannen.

Stavmikser er stas :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en veldig kjekk grunn-oppskrift som jeg varierer litt ettersom hva vi har i hus. Veldig lett å huske i alle fall.

5 dl væske (melk, fløte, kefir etc. Gjerne en blanding)

4 egg

3 dl mel

+ litt attåt, det være sukker, salt, smør, krydder etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker det samme som soelvd, men jeg har ikke stavmikser *sjalu* . Vi har H-melk fordi jeg liker at den smaker mer og er litt tjukkere enn de andre variantene, så vi bruker den til alt som skal ha melk i.

Litt kefir som Puttiva skrev er også veldig godt, litt mer smak. Jeg har ikke noen fast mengde ingredienser, ser an hvor mange egg vi har og bruker som regel to eller tre, tar i litt melk og mel og ser hvordan konsistensen ser ut. Bedre med for lite enn for mye, for det er enklere å legge til melk om den er for tjukk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg synes det er godt med kardemomme i pannekakerøren. Og litt havregryn om man vil ha den litt tjukkere (litt mer middagsaktig uten at de blir klissete og ekle inni fordi røra er for tjukk...)

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...)

Har jeg rømme så tar jeg litt av det i også.

Jeg har ingen mål, men begynner med mel (med litt salt i) også sper jeg ut med egg og tilslutt melk, som grunnregel har jeg at røren bør svelle i ca 30min før jeg steker pannekakene :) (Lager somregel røren på morgenen også setter jeg den ferdige røren i kjøleskapet og tar den ut når jeg skal bruke den, da er den ferdig svellet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...

Det blir grusomt kjedelig, det kan jeg bekrefte.... ;) prøvde å lage sunne pannekaker, men innså at det rett og slett må være iallefall 50/50 lyst og grovt mel etter min smak (noen liker sikkert det også, da...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde de amerikanske pannekakene men jeg hadde ikke alle ingrediensene, så de ble hvertfall ikke som på bildet . Ble helt greie, da.

De føltes litt tørre, hva gjør jeg for å få dem saftigere?

Følger oppskriften? :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tsk tsk.... :P

Jeg har alle ingrediensene bortsett fra natron og eddik, og så brukte jeg vaniljeessens istedet for vaniljesukker. Tok i litt ekstra fint sukker istedet.

Natron er vel det som gjør at de hever seg og blir luftige? Og ikke-tørre? Tror jeg? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Takk for mange svar. :) og spesielt takk IW, hele greia kokte bort til kjøttkaker her da jeg ikke klarte bestemme med for om jeg sku lage amerikanske, men da utsetter jeg lett det og prøver vanlige det var litt komplisert.. :) Så kan jeg heller kjøpe de ferdige amerikanske igjen en annen gang, de funka de. ;)

Og ja, stavmikser er supert, jeg fikk en sånn bamix til jul, jeg må bare lære meg å bruke den mer.. Tar gjerne i mot forslag på det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk for svar!  Har snakket med oppdretter ja☺️ Foreldre har ingen allergi, heller ingen i søskenflokken som jeg har snakket med…  Hills sitt har jeg ikke prøvd, så det skal jeg jaggu prøve!🫶🏻
    • Takk! Da er det nok bare jeg som har trodd jeg har laga en, men ikke gjort det. 😂
    • Uff, det høres fælt ut. Jeg vet ikke svaret på det du spør om, dessverre. Har du snakket med oppdretter? Hvordan er foreldrene og søsknene? Er noen av dem allergiske mot noe? Det er jo dessverre en del helsegreier på disse små "motehundene", og yorkien har vel en del allergi såvidt jeg husker. Men ja, jeg tenker jo det er fornuftig at magen er ganske stabil før det startes utprøving. Men jeg ser bla. at det er en del ris i hypoallergenfôret, jeg ville jo prøvd et allergifôr på kun kjøtt, for eksempel (men må da ha vitaminer og sånt i tillegg). Allergifôret til Hills ser ikke ut til å ha ris i det hele tatt. Ser at de færreste andre allergifôrene har det. Så jeg ville testet andre allergifôr eller rent kjøtt ihvertfall.
    • Å fy fillern, Ede har begynt freake ut om labbene sine og kloklipp. Brukte sikkert en time tidligere i dag på å ikke få klippet ferdig potene, og de ser ikke ut. Til forveksling lik en femåring som har klippet seg selv med kjøkkensaks. Somehow plutselig blitt livredd for labbene sine, uten noen åpenbar grunn. Tenkte vi etter formiddagens frisørtime hadde kommet til enighet om at prisen for favoritt råforet er å la meg tukle med labbene hans. Så var det tid for å bli venn med klosaksa igjen. Hvordan de ble uvenner har gått meg hus forbi, men jeg har forstått at forholdet er anstrengt, så jeg la en hel porsjon Vom i skål, bare for kloklipp. Viste Ede skålen og lot ham lukte, satte den på hylla og kommunisere etter beste evne at det nå var samme deal som tidligere i dag. Jeg fikk jo fikle med klørne mens jeg klippet pels da, så tenkte dette skulle gå greit nå. Han har alltid fått betalt per klo for manikyr og jeg har vært super flink til å bare ta ytterste, bittelille, knøttlille biten som et mulig å klippe av. Millimeter. Ikke mulig å klippe mindre. Han har INGEN grunn til å bæde på kloklipp, det er ikke mulig å gjøre det mer skånsomt. ..men det gjør han altså allikevel. ... Han åpnet med en høylytt diskusjon. Krevde å få maten servert uten noe fæggåt dilldall med neglene. Ille nok å få frisert labbene. — My pronoun is IT! I identify as DOG! brølte han til meg.  Det var en laaaaang "diskusjon". Interessekonflikt, som en kaller det.  ... Å holde min egen IRRITASJON og mitt eget stress i sjakk og være roooolig og hyggelig og vibbe vennskap og kjærlighet når han trekker til seg labben HVER GANG akkurat i det jeg skal klippe.. Jeg trenger valium for å klare holde meg emosjonelt upåvirket gjennom det der.  Han endte med å få en hel ***** porsjon Vom for EN bitteliten klotupp, servert med verdens falskeste smil og ros og så ryggen til og VIBBER av *ARRGH*   Jeg har gjort ALT riktig hva angår trene klipping av klør. Hva **** gikk feil HVOR og NÅR?!  Jeg hadde fra tidligere hunder en 62,5% suksessrate på å innarbeide kloklipp som hyggestund. Første hunden nektet meg NÆR labbene sine, men stod som et skolelys for å få klippet klør av fremmede. Så hadde jeg to som var NULL problem å klippe klør på, før tredje bare lot meg klippe bak, og var dramaqueen på fremlabbene.  Denne gangen var jeg SÅ bevisst på å få gode vaner om kloklipp riktig fra start. ..og har FEILET.  ... "Er du sikker på du ikke kommer til å angre på å ha skaffet deg så stor hund?" -_-
    • Hei! Håper noen vil dele sine erfaringer/evt har noen gode råd.  Fra hunden(yorkshire terrier) min ble 1 år gammel har han slitt mye med diare (får det ca en dag per  uke, men klarer ikke koble det til noe han har spist).. Har vært hos vetrinær flere ganger for undersøkelser, avføringsprøve, ultralyd, blodprøver osv.  Fått ormekur, giardiakur og forsøkt med ulike typer fôr. For 7 uker siden bæsjet han også mye blod, så rett til vetrinær igjen.. Siden den gang har han gått på eliminasjonsdiett og hypoallergenic fra royal canin, som betyr at han ikke får spise noe annet enn det og litt zoolac/canikur. Om en ukes tid skal vi over på provokasjonsdiett(altså å teste hvilke matvarer han reagerer på).  Problemet er jo bare at han fremdeles får diare ca annenhver uke… og fremdeles en del slim i bæsjen som kan tyde på at betennelsen i tarmen ikke er borte.. Og da kan vi jo heller ikke starte noe provokasjon.  Føler meg helt fortvilet. Syns grusomt synd i lillemann som har vondt i magen.. Ikke kan han få godbit, tyggebein eller gulerot(som er litt krise siden det er det beste i verden tydeligvis🤣).  Er det noen her som har noe erfaring med eliminasjonsdiett? Betyr det at det ikke fungerer i det heletatt når vi fremdeles sliter 7 uker inn? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...