Gå til innhold
Hundesonen.no

Skal skaffe meg hund til høsten/vinteren ( trenger litt hjelp )


Juneslie
 Share

Recommended Posts

Hei hundefolket!

Jeg har i mange år ønsket meg min helt egen hund. Har vokst opp med hund hele livet. Men nå er det sånn at jeg bor for meg selv og tiden har kommet for og skaffe seg en hund. Har kommet frem til at jeg vil ha en ridgeback tispe. ( rasevalget er nøye gjennomtenkt og denne rasen passer perfekt for meg )

Lurer på om noen kan fortelle meg hva utgiftene i mnd kommer på med fôr og dvs.

Hva er forsikring kommer på i året, og hva dyrlege utgiftene sånn ca i året vill komme på.

Håper på svar! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fôrutgifter kan du jo enkelt regne ut selv ved å se deg ut maten du vil bruke, regne ut hva hunden spiser i løpet av en mnd (står ofte anbefalinger bakpå sekkene og på nettsidene til fôrprodusentene). Forsikring vil jeg anbefale deg å gå inn på f.eks agria.no, og velge den forsikringen du vil ha for å se hva det kommer på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende med ridgeback! Har du vært i kontakt med oppdrettere? (kan anbefale min egen på det varmeste ihvertfall, Masithela i Sandnes)

Tror vi bruker rundt 1000 kr i mnd på mat til droget, da fôrer vi 50/50 på Royal Canine og V&H. Forsikring betaler vi 1600 kr i året tror jeg, hos Agria, vi har da ikke livsforsikring. Så lenge hunden ikke blir syk eller skadet så er det vel en tusenlapp i vaksiner og sjekker i året, i tillegg til røntging ved ett års alder såklart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja syns dette er en utrolig flott rase! Har hilst flere ganger på disse hundene. Har hvert i kontakt med flere oppdtrettere og har funnet en nå. Har fått tilbud om og komme og hilse på hundene hennes også så skal det. Du har også en ridgeback? Noe du vill fortelle om dem ? Tusen takk for svar, hjalp meg videre på vegen :)!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kurs: 1-2000,- pr stk

Godbiter til trening, fort 2-300 pr måned her, kanskje mer også...

Jeg vet du ikke har bedt om kommentar på det, men likevel: Siden du skal ha ridgeback ville jeg spurt oppdretteren hva de gjør med ridgeløse valper, og så styrt unna de som avliver dem pga det..

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja syns dette er en utrolig flott rase! Har hilst flere ganger på disse hundene. Har hvert i kontakt med flere oppdtrettere og har funnet en nå. Har fått tilbud om og komme og hilse på hundene hennes også så skal det. Du har også en ridgeback? Noe du vill fortelle om dem ? Tusen takk for svar, hjalp meg videre på vegen :)!

Hvilken oppdretter da?

Det jeg synes er den største utfordringen med ridgebacken er trenbarheten, og å få hunden til å engasjere seg i deg. Det er en del individforskjeller, men vi har nå en 2 år gammel hannhund som trekker mot alle hunder han ser (for å leke), og overhodet ikke har innkalling, eller noe særlig annet for den del. Og det er ikke fordi vi ikke har jobbet med det...

Det er en veldig selvstendig rase, og den gjør ikke alt for deg, eller for en godbit. De er sterke, både fysisk og mentalt. Men får du en god ridgeback så er den også veldig lojal, sindig og en hund med godt språk.

Hvor i landet er du? Det er jo noen ridgebacktreff rundt om, hvis du vil hilse på flere.

Også er det ridgebackforum på www.kerberos.no da. :) Der er det mange innspill og erfaringer å hente.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har ridgeback.

Bruker vel rundt 1000 på mat eg også. Både fôr og godbiter.

dyrlege rundt 1000 der også.

Mykje jobb med ridgeback. Men når ein først får den til er det en fantastisk rase :) veldig stødige hunder med god psyke og godt språk.

Kva skal du bruke hunden til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har snakket med ridgedogs, de hører til på Gran.

Link til foreldrene som skal brukes til kullet : http://www.ridgedogs-kennel.com/H-kull.htm

Ja har lest litt på dette at de er spesielle og trene, og derfor vil jeg følge opp med valpekurs, unghundkurs, og så gå på lydighets trening her i hundeklubben 1-2 ganger i uka. Jeg bor på Nannestad, 15 min unna Gardemoen. Vet du når neste ridgeback treff er? og hvor?

Takk for linken :) og takk for svar Simira.

Floyd: Jeg skal bruke hunden som familie hund , den skal være med meg på trening, da jeg jogger/løper mye ute i naturen. Har også hest, så stallen og rideturer skal den også få bli med på. Eller Vil jeg bruke den til lydighets trening 1-2 ganger i uka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har ikke jeg ridgeback , men for min stabyhounvalp ser regnestykket slik ut per måned:

Fòr: 290,625 kr , dersom jeg kun forer på vom. Kan regne noe mer, da jeg liker å fòre med litt annet kjøtt enn bare vom&hundemat.

Treninger: Ca 4 treninger, 3 mil kjøring hver vei, totalt 6 mil, 6 liter bensin, bensinpris på 14,50 = 87 kroner + godbiter = 20 kroner = 107 kroner = 450 kroner i måneden (grovt regnet)

Utstyr: Nå er hunden min 5 mnd, og har allerede vokst seg gjennom et par halsbånd, og en sele, så jeg setter av 100 kroner i måneden på denne posten jeg, da de vokser som uvær og plutselig ikke har noe som passer. Bilburet for eksempel, det har hun glatt vokst ut av..

Veterinær: Dette er jo en veldig varierende post, men hittil har jeg kanskje brukt 2000 kroner på veterinær og medisinsk utstyr og medikamenter, så hvis vi deler det på de tre månedene jeg har hatt henne vil det si 666 kroner i måneden. Men så har vi jaggu vært uheldige på dette punktet også.. Forhåpentligvis vil man jo slippe unna billig her, med bare vaksiner, og røntgen.

Kurs: Totalt brukt 2900 på kurs, pluss godbiter og kjøring.

Så.. Tja.. Gjennomsnittlig per måned koster min fem måneder gamle valp meg 2473 kr. Uff a meg, det var da en del det... Heldigvis har jeg sluppet unna med en hel del utgifter, da jeg har ei tispe fra før, som er like stor som Malle, så de har kunnet dele mye utstyr, og Amy arver alt Malle vokser fra, og Malle kan fint bruke mye av Amy sine halsbånd og dekken. Og senger, bur, leker og skåler og sånt hadde vi jo da fra før.

Uansett.. Lykke til med valpen, og gled deg! Det er MYE morsommere enn man tror det skal bli!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stilig, var innom og kikket på stamtavlen, synst eg kjente igjen navnet på far til kullet. Det er vist "halvbroren" til floyd. Dei har samme far :)

Kjekt at du skal trene litt lydighet med hunden også. Trener sjølv lydighet,agility og litt blodspor med min. Han trives med det men er også veldig glad i å gå tur i skogen og i fjellet.

Men ein kan få mange gråe hår av og trene med ridgeback, dei kan vere ganske egenrådige. Men når ein først får noke til så er det heilt fantastisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra du har lagt planer for trening og sånt. Men vil også kommentere at det er ikke "bare" å trene mer med en ridgeback. Vi har gått på trening og kurs jevnlig siden valpekurset, og står for øyeblikket ganske fast egentlig (han er to år). Men klart, det hjelper!

Når det gjelder tur med hest så er det ingen selvfølge at en rr kan gå løs, da må du fokusere utrolig masse på kontakt og innkalling helt fra starten ihvertfall. De ridgebackene jeg kjenner er forsåvidt litt enten eller, enten går de masse løs og har god innkalling, ellers gidder de ikke å komme i det hele tatt. :P

Fine foreldre. Men er de mentaltestet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen :D Jeg vil ha stort fokus på og ha en veldig lydig hund . Jeg skal være godt forbredt på og de han være vanskelige og trene, men jeg gir meg ikke jeg heller. Jeg har hvert innom og sett på mange oppdrettere, og syns denne ridgedogs virka som en seriøs oppdretter. Noen som har noen oppdrettere og anbefale forresten ? :)

Floyd: Det var gøy og høre. Hvordan er han i trening? tenker på ivrig og slikt ?:)

Er det best og fôre hunden med vom fôr siden ser det er mange som gjør det her?

Jeg vet ikke enda om de er mentaltestet, men skal ringe oppdtretter denne uka, så kan jo spørre da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har heller ikke truffet veldig mange Ridgebacks, men i områdene der vi går tur treffer vi ofte på to tisper (forskjellige eiere og linjer). Begge disse hundene eksploderer når jeg passerer med min tispe, mens eierne sukker tungt og mumler om samkjønnsaggressjon. Aner ikke om dette er et problem i rasen, men det er i alle fall noe å være obs på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De ridgebackene jeg har møtt, hann og tispe, har vært lekne og interesserte. Ikke opplevd noe negativt med ridgeback, men heller ikke møtt så veldig mange.

Min erfaring også, har møtt noen på Ekeberg som har gått løse og som har hatt 0 nix nada interesse for mine hunder. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til tross for ridgen (? som noen hundefolk mener får andre hunder til å tolke som aggresjon?) har faktisk ridgebacken veldig bra språk. Kovu er et godt eksempel på en slik hun som går sammen med "alle". Veldig mange ridgebacker er ikke så skrekkelig interesserte i hverken fremmede folk eller bikkjer, uten at de er aggressive av den grunn. Det er noen aggressive ridgebacker rundt om, og det har vært linjer med dårlig mentalitet. Derfor spurte jeg alle oppdrettere mye om mentalitet før jeg kjøpte hund. Men jeg har ikke inntrykk av at samkjønnsaggresjon er et stort problem på rasen, selv om det kan forekomme.

Oppdrettere jeg selv vurderte valp fra er Beyo-Bel, Amatonga, Adorea, Coolridged og Exgate.

Ser at Hunting Pride skal ha kull på Dhamira nå, jeg elsker broren hennes, og synes det var utrolig fine hunder i det kullet.

Det har pleid å møtes en ridgebackgjeng på Ekeberg på mandager, let på facebook. Ellers er det en liten spesial på Hadeland i august, du kan jo sjekke ut den (står på raseklubbsidene).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Då eg overtok Floyd ( 6 mnd ) var han heilt dust :P Han var veldig stresset og full av hormoner. Trente mykje og begynte og få han til i ein alder av 1,5. Det vil si at han kunne helse på folk uten og hoppe,passere andre hunder og vere rolig då me var sammen med andre hunder,gå i band. Og etterhvert har andre ting også bare blitt bedre. Fekk augene opp for agility då han var 2. Han er med på agility og liker det veldig godt. God fart men treg i vendinger (stor hund). har konkurert litt med eit par plasseringer.

Me trente hverdagslydighet og mykje innkalling og først då han var rundt 2,5 begynte me og trene litt konkurranselydighet. Nå trener me 1 til 2 ganger i veka. og det er nok for ein ridgeback ( blir fort lei). Me trener korte og varierende økter. Terping av ulike øvelser tar me inne i stova i og med at det er kjeeedelig. Har deltatt på eit par konkurranser og sikter på kl 2 noke som er fullt mulig. Han var 2 små poeng fra på eine konkurransen.

det eg savner med min hund er at han ikkje leker...Han går kun på mat. Hadde vert mykje lettere om han ville ha lekt litt med meg ...

Men som du ser så er det ein del jobb med ridgeback, skal nevne det at dette er min første egne hund. så eg var ganske fersk då eg overtok han.. Men det har vert litt av ein jobb. Men no har eg ein kjempehund :D Snill som dagen er lang, rolig og stabil mentalt.

veit at pappen til floyd altså bestefaren til din valp er mentaltestet med gode resultat:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk, det var morsomt og høre om han, hjelper meg mye bare og lese om andre ridgeback raser. Men er alle ridgebacker sånn at de ikke er intrs i og leke? eller finnes det no unntak?

Da vet jeg hvertfall nå at faren er testet :)

Også lurer jeg på med en siste ting. Hvilket fôr er best og bruke til en ridgeback? er det ridgeback fôret? eller er råfôring det beste for hunden?

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har egentlig bare en erfaring med Ridgeback, om man ikke teller å møte Kovu her og der da (som er en herlig lykkesak).

Erfarngen jeg har er fra tiden min som hundelufter, da drev jeg med en tispe på rundt året. Hun var veldig glad og trivelig, men var i en periode da hun ødela mye inne, noe eier løste ved å sette opp kompostgrinder slik at hunden hadde et rom der det var lite å ødelegge. Men dette er jo faser som mange hunder ofte er igjennom, og denne led nok litt av separasjonsangst (noe som kan forebygges med god hjemmealene trening).

For meg som var vant med en liten hund på 6kg kunne det til tider være litt tungt å gå med en hoppedanse sak på kanskje 30-40kg (litt usikker på vekt på ridgeback) og jeg ser hva man mener med at man ikke alltid når helt frem til enhver tid. Men det gikk fint å gå med henne og en svær dalmatiner, de lekte veldig godt sammen også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til tross for ridgen (? som noen hundefolk mener får andre hunder til å tolke som aggresjon?) har faktisk ridgebacken veldig bra språk.
Det der kan jeg ikke skjønne, da må aggressjonstolkninga i så fall komme fra veldig høye hunder, for mindre hunder ser jo ikke ridgen, den ligger jo flatt langs ryggen. :lol:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det der kan jeg ikke skjønne, da må aggressjonstolkninga i så fall komme fra veldig høye hunder, for mindre hunder ser jo ikke ridgen, den ligger jo flatt langs ryggen. :lol:

Hvis den kommer med bøyd hode, da? Kan jo tolkes som at den slår skikkelig bust, kanskje? Vet ikke om hunder ser slike tegn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk, det var morsomt og høre om han, hjelper meg mye bare og lese om andre ridgeback raser. Men er alle ridgebacker sånn at de ikke er intrs i og leke? eller finnes det no unntak?

Da vet jeg hvertfall nå at faren er testet :)

Også lurer jeg på med en siste ting. Hvilket fôr er best og bruke til en ridgeback? er det ridgeback fôret? eller er råfôring det beste for hunden?

:)

Det varierer veldig, mange ridgebacker er "arrogante", og bare ikke interessert i folk, eller lek. På en god dag får vi Kovu til å leke i kanskje 10 sekunder, og igjen er dette noe vi har prøvd å jobbe litt med. Men det er forskjell på linjene, og om det er viktig for deg bør du spørre hvordan foreldrene er på dette.

Vi fôrer 50/50 på Royal Canin og Vom&Hundemat, og begge deler fungerer bra. Vi skal vel over på 100% V&H igjen nå (har brukt bare RC en periode for å se om han var allergisk mot det eller bare hadde tenåringskviser :P ), fordi det er både billig og bra. Såvidt jeg vet er det ingen merker som har eget rasefôr for ridgeback, selv om Eukanuba har masse reklamebilder av de. Kovu fikk mye gass og avføring av Eukanuba, så det byttet vi ut rimelig fort, men jeg vet det er andre som bruker det.

Det der kan jeg ikke skjønne, da må aggressjonstolkninga i så fall komme fra veldig høye hunder, for mindre hunder ser jo ikke ridgen, den ligger jo flatt langs ryggen. :lol:

Eieren ser den jo vettu. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk, det var morsomt og høre om han, hjelper meg mye bare og lese om andre ridgeback raser. Men er alle ridgebacker sånn at de ikke er intrs i og leke? eller finnes det no unntak?

Da vet jeg hvertfall nå at faren er testet :)

Også lurer jeg på med en siste ting. Hvilket fôr er best og bruke til en ridgeback? er det ridgeback fôret? eller er råfôring det beste for hunden?

Det er nok vanskelig å belønne med lek for de fleste RR. Det er liksom ikke såå kult å leke med deg. :P Det skal virkelig være verdt det for at en selvstendig rase skal jobbe med deg. Det betyr at de RRene som ikke er så veldig matglade kan være vanskelige å trene. Hvis du vil ha en veldig lydig hund, så velger du feil rase. Det samme hvis det er viktig for deg å trene mye lydighet. Uansett hvor sta og tålmodig du er og uansett hvor mye du jobber med motivasjonstreninga, så kan du møte på fullstendig stopp med sånne raser. Det er bra du har planer om å gå mye kurs, men ettersom hunden vokser opp, så er det ikke sikkert du kommer til å synes det er like artig å trene med en så selvstendig hund. Jeg tror nok man må kunne sette pris på denne selvstendigheten for å trives med en slik rase.

Mange RRer kommer ikke på innkalling, til tross for dyktige og erfarne hundetrenere.

Men hvis du vil ha en skikkelig trygg hund med masse energi på lager, men fortsatt lite stress, med egne meninger, og som elsker å gå lange turer i skogen, så er det nok en passende rase. ;)

Jeg har veldig god erfaring med Beyo - Bel. :)

Når det gjelder fôringa, så er det mange ulike meninger om det. Jeg fôrer på rått kjøtt(v&h), fordi det er nærmest hundens naturlige kosthold. Du finner nok mye om dette på forumet hvis du søker litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Har en løype på ca 11 km som nesten bare er grus som vi tar fatt på når været blir litt varmere og sola står opp før, håper det går bra uten noe sånt (tror ikke han liker det). Drar ikke der nå pga trafikk på dagtid.
    • Dagen i dag var en kontrast til i går. Foruten en biltur til nærmeste bygdesentrum for å handle var vi bare hjemme. Vi hang utenfor mens naboen var inne og handlet. Ede var mer ufokusert og distrahert av de enkle omgivelsene med få mennesker enn han var på de travle stedene i går. Halvhjertede pliktsitter med beina i alle retninger med mange failed cues. Ingen iver av mestring, unntatt i det nyeste han har lært, som er å snurre en runde og rygge inn mellom beina. Den var han ivrig med. Ellers lett distrahert av de få forstyrrelsene som var. Hadde det ikke vært for HD-frykten hadde jeg benyttet "terrenget" til parkour trening, men jeg er livredd for hoftene hans, så den typen trening påbegynnes ikke før han er et godt stykke inn i puberteten. Håper fortsatt vi klarer utvikle god kroppsbevissthet og motorikk.  Gikk tom for godbiter til sladretrening et par minutter før naboen kom ut igjen, så jeg måtte overlate Ede til ham uten godis. Det ble visst konsert, med klimaks da Ede gjennom vinduet så meg stå i kassen. Han hadde fått panikkanfall da jeg gikk inn, på tross av at han har en kjempegod relasjon til naboen. Gjensynsgleden var 🐾💕 Fikk meg til å tenke på et visdomsord: — Lås bikkja og kona/mannen ned i bagasjerommet på en sedan i noen timer. Se hvem av de to som er glad for å se deg når du åpner igjen 😉 Viktig å huske om en noen gang befinner seg i konflikt med en kjæreste som stiller ultimatum om hunden. Aldri sett et eksemplar av den illojale arten homo sapiens over hunden. Det er uteliggere med hund som er lykkeligere enn ektefeller med fine hus.    Vi gikk en tur på kvelden som resulterte i sandyner inne, selv etter en grundig tørk i gangen. Riesen har ikke den mest funksjonelle og praktiske pelsen å ferdes på bygda med. Suger til seg. De MENGDENE størknet gjørmesand..  Første gang jeg har fått bruke ullrake på ham uten å måtte skjerme meg mot drapsforsøk. Som om han forstod at Coat Prince'n var hjelpsom nå. Ubehagelig, though, og klagde litt, men lot meg, uten en eneste godbit i nærheten. Etterpå ble det et bad. Beste så langt. Kun et par anledninger av lyst til å rygge ut av dusjen, ellers helt kewl med å bli sjamponert og skylt keitete med en hånd mens den andre holdt et steady supply av frosne kjøttboller å slikke på. Selv skjegget og barten fikk jeg sjamponere og skylle mens han klarte gomle uten å få såpe i munnen. Vi er et supert team 👍🏼 Måtte pause for å sjekke med Grok om han kunne komme opp med et like catchy navn på frosne råkjøttboller som "Ice Cream". Vi ble enige om Frostballs som er gøy å si, men det var mange kandidater i mange kombinasjoner av synonymer, derfor fikk Ede chillballs i dusjen, mens jeg fikk frostbites av å holde de.  Han klagde ikke. Var kosete og god og helt rolig ved håndkletørking uten bestikkelser etterpå. Helt utrolig hva et helt måltid av bare frostballs gjør med relasjonen 🥰 ..eller kanskje han var kald og frøs 🥶 og ville varme seg på meg. Også en mulighet. Nå sover han søtt og intetanende om at muttern har bestemt seg for å bare gå byturer på så ren asfalt som mulig de nærmeste dagene. Trenger lære ham å overlate husarbeid til husmor før han kan dra inn så mye sand igjen. Ikke helt enkelt når mopp og kost og kluter i bevegelse er de aller gøyeste lekene han vet om. I likhet med håndklær og klær og sengetøy og muttern og ting som dingler og gjenstander som ligger stille og whatever, så er rengjøringsutstyr også de morsomste bitelekene som finnes.  Plan for i morgen: Leave it med distraksjoner  Bli sittende/liggende/stående med distraksjoner  Hold posisjon urørlig (fordi vi skal opp i ansiktet nær øynene med saks snart  Klippe klør og potepels. Se an humøret hans og kanskje prøve med maskin på potene igjen. ...eller saks. Det blir antagelig saks fordi jeg blir utålmodig på et punkt hvor han bare øker i stress. Potene er precious. Veldig cautious om de.  Klippe kropp og bein med maskin Gå tur på tørr asfalt  Whatever vi får av innfall som passer i øyeblikket  Også, Milepæl: Første virkelige vokterbjeff, 14 uker. Det var alvor. Nabo som har vært bortreist en uke kom gående gjennom porten i mørket. Silhuett med stor bag. Det var reelt alvor for Ede. Dypeste vokterbjeffene lød plutselig fra den lille valpen, og han gikk selvstendig til enden av båndet med høy hale for å ta seg av denne trusselen selv. Reagerte på kontaktlyd fra meg og kom inn igjen, men lot ikke guard down før han var i nærkontakt og gjenkjente ham.  Usikker på om det var rett av meg å la ham selvstendig gå frem til naboen med den attituden der. Rådene fra de som driver med Den Typen Hund er å utøve lederskap ved å be ham bak meg. Jeg tenkte at siden han kjenner naboen skulle han få gå frem selv og oppdage at det ikke var noen trussel, men en bekjent. Jeg vet ikke helt hva fasitsvaret er. Antakelig er det at han går bak når jeg ber ham, men jeg trenger ikke be ham hver gang. Om jeg reelt ber ham bak fordi jeg frykter for noens liv og helse, så tror jeg ikke det vil berolige ham ^^ Om jeg ber ham bak fordi jeg ikke ønsker at han skal hilse ivrig på personen er det et annet scenario. Jeg ser ikke noe galt i å være inkonsekvent på det. 
    • Ok, det var bra. Ja det gir mer mening i land med større smitttepress. 
    • Dette med beskyttelse opp til 12 uker er en gammel greie, og mest utbredt i Utlandet, ja. Jeg ville definitivt unngår samvær med ukjente hunder fram til andre vaksine, men ikke noe særlig mer enn det tror jeg. Kanskje det hadde vært annerledes om jeg hadde bodd i et land med mer smittsomme dyresykdommer.
    • Hehe, ja tida går. Pax ble gammel og grå, og litt døv. Men ung til sinns hele livet   Godt å høre at de gamle bøkene gjelder enda. Har ikke glemt alt, men litt oppfrisking må nok til. Holder meg nok fortsatt på den positive delen av spekteret.  Blir ny rase også denne gangen så det blir spennende   Der bekrefter du inntrykket jeg også har fått av det som rører seg på sosiale medier. Mange selvoppnevnte eksperter og mer eller mindre kvalifiserte "trenere". Typisk at det går i pendler. Men som Simira sier så er det jo mye US/UK innhold. der, i hvert fall på mine feeds. Som sagt så holder jeg meg til det positive.  Men når sant skal sies høres det jo ganske kjent ut som for 10-15 år siden. Nye aktører, samme show 😋 Hørte/leste forresten noe om at valper ikke skal settes ned på gress/tas med ut i verden før de er vaksinerte? Må bæres rundt om de skal miljøtrenes og sosialiseres før 12 uker (og det bør de jo). Det er vel en UK/US greie? Har ikke hørt om slikt her før. Mener ikke hilse på alt som rører seg altså, men gå på bakken må da gå an? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...