Gå til innhold
Hundesonen.no

Bygge opp muskler/styrke i beina


AquilaWaiting
 Share

Recommended Posts

Bisken er snart året gammel og jeg legger merke til at ho virker svak mellom hase og pote. I lett trav ser jeg ikke det så godt,men når ho går vanlig,legger jeg merke til det. Det ser ikke ut som det plager henne,hun halter ikke og spretter lykkelig rundt. For ordens skyld så går vi mye i skogen,oftest etter stier eller grusvei. Sjelden etter asfalt,hvis det har noe å si.

Lurer på om det finnes noen måter å trene henne opp,slik at ho blir sterkere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flott at dere er mye i skogen! Da er nemlig veien til sterke mellomhender og forbedra muskulatur kort. Kom dere av veien og ut i skauen, gå mye i ulendt terreng og vær bevisst på å styre henne i starten så hun ikke velger minste motstands vei.

Se for deg skogbunner fulle av røtter, disse er perfekte å trene de små musklene i beina på! EOS+104.JPG

asalmanakk.blogspot.no/

Der hvor det er ulendt terreng i form av mosedotter og blåbærbuskas (henger ofte sammen) er det helt supert å gå, for ikke bare sørger fjæringa i bakken for at hunden (og du) må bruke ulike muskler, men koordinasjonen og problemløsninga øves også opp når hun må finne lure veier.

Blaabaerskog_W300_05.jpg

http://norsknettskole.no/fag/ressurser/itstud/h00/Skog/Blaabaerskog.htm

Skogsturer er rett og slett den ultimate treningsformen! :lol:

Og skal du trene de store muskelgruppene også, så er det bare å legge ut på klatretur!

DSC_6540.jpg

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg ingen treningsekspert, men hvis du binder et leiebåndet rundt livet og får hunden til å dra deg mens dere løper opp bakker vil jeg tro det er en god treningsform. Må bare huske på å varme opp først. :) Hvis du heier og motiverer hunden vil den etterhvert gi alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må legge til siste innlegg her at jeg håper du mener å ha mavebelte på fører/tau rundt livet på fører, og ikke hunden :)

Iforhold til at hunden skal dra må du også huske på en sele som sitter godt på hunden, så det ikke blir feilbelatning om den skal dra skikkelig.

Jeg ville brukt skogen aktivt som nevt her, samt kjøpt inn en fitnessball/oppblåsbar puff (kan kjøpespå ikea til en rimelig penge) som du lærer hunden å balansere på. Evt bruk en plate med noe under, så det blir bevegelse. Dette hjelper til å bygge opp kjernemusklaturen/indre musklatur som er vanskelig å trene med når hunden er i større fart.

Fitnessball av den flate typen, ikke rundt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cavaletti, som er så lave at hunden ikke trenger å hoppe, men må løfte beina godt.

Slalom er bra for balansen.

Bakker, pass på at hunden går i jevnt, fint tempo.

Ellers er det mye fri løping og tur i terreng, fjell som skog.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...