ida Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Nå fikk jeg en telefon fra eldstedatter. Hun hadde vært i dyrebutikken og kjøpt V&H. Der hadde de sagt at man MÅ tine V&H i kjøleskapet og ikke i microen. Da forsvinner nemlig all næringen. Sa de. Jeg glemmer svært ofte å legge neste pølse i kjøleskapet og putter den dermed i microen rett før hundene skal ha mat. Der tiner jeg den sånn halvveis slik at jeg klarer å skjære i den. Har jeg gitt mine søte små aldeles verdiløs mat? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
soelvd Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Nå skal jeg være litt frekk og "kuppe" tråden til et tilleggsspørsmål. Hva med når man tiner de på benken? Det gjør alltid vi, vi legger de på benken kvelden før, så putter vi de i kjøleskapet da. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
julnil Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Når du tiner noe i microen, så koker du det vel i teorien? Jeg bruker å delvis tine pølser jeg kjøper, sånn at de fremdeles er litt harde i midten Så deler jeg dem opp i porsjonsstørrelser og singelfryser dem. Så tar vi opp en og en noen timer før måltidet, slik at de tiner. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest LXT Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Hvis det stemmer, så vil det si at all næringen i maten vi tiner til oss selv blir borte også da? Jeg kan ikke skjønne hvordan det skal ha seg til at næringen i pølsene forsvinner, det virker ikke logisk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest lijenta Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Det var vel san i gamledager at tining i Kjøleskap på benk i vannbad også ville jeg tro micro kommer etter der var rekkefølgen på det å ha best mulig mat. Men hvor mye hver ting foringer det vet jeg ikke og det vil vel variere fra matsort til matsort vil jeg tro Edit: her handler det om både næring og holdbarhet etter opptining Og jeg har da ikke husmordskolen så det har jeg ikke anelse om Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Arielle Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Jeg legger pølsene i vann hvis jeg har glemt å ta opp. Legger de i lunket vann og bytter heller vann etter en liten stund hvis det har blitt kaldt og jeg har dårlig tid Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Jeg legger pølsene i vann hvis jeg har glemt å ta opp. Legger de i lunket vann og bytter heller vann etter en liten stund hvis det har blitt kaldt og jeg har dårlig tid Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest LXT Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer. Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede. På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Snusmumrikk Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 (endret) Det er selvfølgelig best å tine all kjøttmat i kjøleskap, men det betyr ikke at all næringsverdien blir borte av å tine i mikro. Det blir som det blir delvis stekt/kokt (avhengig av hvilken effekt og hvor lenge du tiner den i mikroen). Litt forringa både smaksmessig og næringsmessig, men neppe noe å bekymre seg over. Pass i hvertfall på å ta av disse metallklipsene på pølsene før tining i mikro da. Edit: Det går ikke raskere i kaldt vann, enn varmt, men du bevarer kjøttet bedre. Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer. Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede. På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst. Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra Endret 10. Mai 2012 av Snusmumrikk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Arielle Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall Jeg har egentlig bare tenk at det tiner fortere i varm vann men ikke tenkt noe særlig over det. Hehe... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest LXT Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra Jo, men det burde kunne gå an å se? Forandringer altså. Jeg bare tenker høyt jeg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AnnChristin Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Tror det blir mindre proteiner når det blir varmebehandlet eller noe slikt! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kiyomi Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Tror det blir mindre proteiner når det blir varmebehandlet eller noe slikt! Mengden proteiner vil vel være den samme, men ved koking/steking forandrer mange proteiner sammensetning. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bananen Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Har som regel alltid tint det i mikroen om jeg har glemt å ta ut på morgenen/kvelden. En gang i ny og ne tror jeg ikke skader. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LittleLight Skrevet 10. Mai 2012 Rapporter Share Skrevet 10. Mai 2012 Dersom man har defrost og ikke setter på full guffe, så skal det vel ikke være noe i veien for å tine i micro. Og for å svare på spm om vi fjerner næringsstoffer fra menneskemat ved å varmebehandle den: ja, på veldig mye av maten. Men det blir mye mer lettfordøyelig. Motsetning er for eksempel gulrot, som blir sunnere når den er kokt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tibetanian Skrevet 8. Juni 2012 Rapporter Share Skrevet 8. Juni 2012 Nå skal jeg være litt frekk og "kuppe" tråden til et tilleggsspørsmål. Hva med når man tiner de på benken? Det gjør alltid vi, vi legger de på benken kvelden før, så putter vi de i kjøleskapet da. Jeg har lært at man skal aldri tine mat i romtemp. Det er fordi det tiner fra ytterst til innerst, og ytterlaget vil få romtemp når det er tint, og da blomster bakteriene. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.