Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Nå fikk jeg en telefon fra eldstedatter. Hun hadde vært i dyrebutikken og kjøpt V&H. Der hadde de sagt at man MÅ tine V&H i kjøleskapet og ikke i microen. Da forsvinner nemlig all næringen. Sa de. Jeg glemmer svært ofte å legge neste pølse i kjøleskapet og putter den dermed i microen rett før hundene skal ha mat. Der tiner jeg den sånn halvveis slik at jeg klarer å skjære i den. Har jeg gitt mine søte små aldeles verdiløs mat?

Skrevet

Nå skal jeg være litt frekk og "kuppe" tråden til et tilleggsspørsmål.

Hva med når man tiner de på benken? Det gjør alltid vi, vi legger de på benken kvelden før, så putter vi de i kjøleskapet da.

Skrevet

Når du tiner noe i microen, så koker du det vel i teorien?

Jeg bruker å delvis tine pølser jeg kjøper, sånn at de fremdeles er litt harde i midten

Så deler jeg dem opp i porsjonsstørrelser og singelfryser dem.

Så tar vi opp en og en noen timer før måltidet, slik at de tiner.

Skrevet

Hvis det stemmer, så vil det si at all næringen i maten vi tiner til oss selv blir borte også da?

Jeg kan ikke skjønne hvordan det skal ha seg til at næringen i pølsene forsvinner, det virker ikke logisk :P

Guest lijenta
Skrevet

Det var vel san i gamledager at tining i

Kjøleskap

på benk

i vannbad

også ville jeg tro micro kommer etter der

var rekkefølgen på det å ha best mulig mat. Men hvor mye hver ting foringer det vet jeg ikke og det vil vel variere fra matsort til matsort vil jeg tro

Edit: her handler det om både næring og holdbarhet etter opptining Og jeg har da ikke husmordskolen så det har jeg ikke anelse om

Skrevet

Jeg legger pølsene i vann hvis jeg har glemt å ta opp. Legger de i lunket vann og bytter heller vann etter en liten stund hvis det har blitt kaldt og jeg har dårlig tid :)

Skrevet

Jeg legger pølsene i vann hvis jeg har glemt å ta opp. Legger de i lunket vann og bytter heller vann etter en liten stund hvis det har blitt kaldt og jeg har dårlig tid :)

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Skrevet

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer.

Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede.

På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst.

Guest Snusmumrikk
Skrevet (endret)

Det er selvfølgelig best å tine all kjøttmat i kjøleskap, men det betyr ikke at all næringsverdien blir borte av å tine i mikro. Det blir som det blir delvis stekt/kokt (avhengig av hvilken effekt og hvor lenge du tiner den i mikroen). Litt forringa både smaksmessig og næringsmessig, men neppe noe å bekymre seg over.

Pass i hvertfall på å ta av disse metallklipsene på pølsene før tining i mikro da.

Edit: Det går ikke raskere i kaldt vann, enn varmt, men du bevarer kjøttet bedre.

Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer.

Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede.

På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst.

Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra :P

Endret av Snusmumrikk
Skrevet

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Jeg har egentlig bare tenk at det tiner fortere i varm vann men ikke tenkt noe særlig over det. Hehe... :)

Skrevet

Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra :P

Jo, men det burde kunne gå an å se? Forandringer altså. Jeg bare tenker høyt jeg :P

Skrevet

Tror det blir mindre proteiner når det blir varmebehandlet eller noe slikt!

Mengden proteiner vil vel være den samme, men ved koking/steking forandrer mange proteiner sammensetning.

Skrevet

Dersom man har defrost og ikke setter på full guffe, så skal det vel ikke være noe i veien for å tine i micro.

Og for å svare på spm om vi fjerner næringsstoffer fra menneskemat ved å varmebehandle den: ja, på veldig mye av maten. Men det blir mye mer lettfordøyelig. :) Motsetning er for eksempel gulrot, som blir sunnere når den er kokt.

  • 4 weeks later...
Skrevet

Nå skal jeg være litt frekk og "kuppe" tråden til et tilleggsspørsmål.

Hva med når man tiner de på benken? Det gjør alltid vi, vi legger de på benken kvelden før, så putter vi de i kjøleskapet da.

Jeg har lært at man skal aldri tine mat i romtemp. Det er fordi det tiner fra ytterst til innerst, og ytterlaget vil få romtemp når det er tint, og da blomster bakteriene.

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...