Gå til innhold
Hundesonen.no

Tine V&H i microen?


ida
 Share

Recommended Posts

Nå fikk jeg en telefon fra eldstedatter. Hun hadde vært i dyrebutikken og kjøpt V&H. Der hadde de sagt at man MÅ tine V&H i kjøleskapet og ikke i microen. Da forsvinner nemlig all næringen. Sa de. Jeg glemmer svært ofte å legge neste pølse i kjøleskapet og putter den dermed i microen rett før hundene skal ha mat. Der tiner jeg den sånn halvveis slik at jeg klarer å skjære i den. Har jeg gitt mine søte små aldeles verdiløs mat?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du tiner noe i microen, så koker du det vel i teorien?

Jeg bruker å delvis tine pølser jeg kjøper, sånn at de fremdeles er litt harde i midten

Så deler jeg dem opp i porsjonsstørrelser og singelfryser dem.

Så tar vi opp en og en noen timer før måltidet, slik at de tiner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det stemmer, så vil det si at all næringen i maten vi tiner til oss selv blir borte også da?

Jeg kan ikke skjønne hvordan det skal ha seg til at næringen i pølsene forsvinner, det virker ikke logisk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Det var vel san i gamledager at tining i

Kjøleskap

på benk

i vannbad

også ville jeg tro micro kommer etter der

var rekkefølgen på det å ha best mulig mat. Men hvor mye hver ting foringer det vet jeg ikke og det vil vel variere fra matsort til matsort vil jeg tro

Edit: her handler det om både næring og holdbarhet etter opptining Og jeg har da ikke husmordskolen så det har jeg ikke anelse om

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg legger pølsene i vann hvis jeg har glemt å ta opp. Legger de i lunket vann og bytter heller vann etter en liten stund hvis det har blitt kaldt og jeg har dårlig tid :)

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer.

Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede.

På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det er selvfølgelig best å tine all kjøttmat i kjøleskap, men det betyr ikke at all næringsverdien blir borte av å tine i mikro. Det blir som det blir delvis stekt/kokt (avhengig av hvilken effekt og hvor lenge du tiner den i mikroen). Litt forringa både smaksmessig og næringsmessig, men neppe noe å bekymre seg over.

Pass i hvertfall på å ta av disse metallklipsene på pølsene før tining i mikro da.

Edit: Det går ikke raskere i kaldt vann, enn varmt, men du bevarer kjøttet bedre.

Jeg har også trodd det går raskere i kaldt vann. Men illustrert vitenskap mener at det går litt fortere å tine i varmt enn kaldt. Derimot er det en dårligere ide å ta det i varmt pga de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20-30grader. Det gjelder vanlig forråtnelsesbakterier som alltid er der, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer.

Litt ot, men når jeg lager meg smoothie i glass av frossende bær og yoghurt, så tiner bæra først i bånn av glasset og væsken blir tynnere der nede.

På toppen, der det er tilgang til temperert luft, holder den seg frossen lengst.

Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra :P

Endret av Snusmumrikk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hørt at det raskeste er å tine i kaldtvann? Mener det har blitt testa på mythbusters ellernoe også, hehe. Jeg har bare tina i kaldt vann de gangene jeg har glemt å ta ut, og det har alltid gått veldig fort i alle fall :)

Jeg har egentlig bare tenk at det tiner fortere i varm vann men ikke tenkt noe særlig over det. Hehe... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller det er bare at den tinte væska synker ned under isen/de frosne moste bæra :P

Jo, men det burde kunne gå an å se? Forandringer altså. Jeg bare tenker høyt jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom man har defrost og ikke setter på full guffe, så skal det vel ikke være noe i veien for å tine i micro.

Og for å svare på spm om vi fjerner næringsstoffer fra menneskemat ved å varmebehandle den: ja, på veldig mye av maten. Men det blir mye mer lettfordøyelig. :) Motsetning er for eksempel gulrot, som blir sunnere når den er kokt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Nå skal jeg være litt frekk og "kuppe" tråden til et tilleggsspørsmål.

Hva med når man tiner de på benken? Det gjør alltid vi, vi legger de på benken kvelden før, så putter vi de i kjøleskapet da.

Jeg har lært at man skal aldri tine mat i romtemp. Det er fordi det tiner fra ytterst til innerst, og ytterlaget vil få romtemp når det er tint, og da blomster bakteriene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...