Gå til innhold
Hundesonen.no

Kløe, hvilket for?


Recommended Posts

Litt uforklarende tittel kanskje, men greia er den at en kompis av meg skal begynne og kjøpe for av meg til scheferen sin. Han har reagert på et for tidligere med kløe, noe han forklarer med at hunden ikke tåler mye fett. Jeg innbiller meg at fett er bra og at han heller bør styre unna for høye proteininnhold, hva mener dere? Hunden har godt på happy dog nå i det siste og fungerer bra på det, men pga at han sliter med og få i for når han trenger påfyll vil han begynne og kjøpe av meg istedet. (eukanuba). De har jo et eget schefer for, men jeg klarer ikke og se spesielt store forskjeller på de forskjellige for typene, bortsett fra wild nature. Men uansett, er det vanlig at hunder reagerer på fett, eller er det oftest proteiner som er problemet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer helt an på proteinkilde det. Noen hunder reagerer også på fiskefett..kanskje en ide å utrede hunden skikkelig? Evt ta en ordentlig elimineringstest?

Det hadde sikkert vært lurt, men tviler på at det kommer til og sje.. Trenger jo uansett ikke være mer allvorlig enn at det var et dritt for han gikk på før heller(aner ikke hva det var), mine reagerer på labb feks selv om de ikke er allergiske..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke om det er prøvd fra før av, men flertallet av kundene mine med kløende schæfer (det er ikke få!) har veldig positiv effekt på vom&hundemat. Hvis han absolutt skal ha Eukanuba, mener jeg at sensitive skin er bedre enn schæfer-fòret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, absolutt. Jeg sier ikke at han er allergisk eller hva som ligger til grunn, for det vet jeg ikke. Jeg bare trodde at det var mer vanlig og reagere på proteiner enn fett. Så hadde jeg hadt en hund med kløe så ville jeg ikke kuttet ned på fettet(det skal vell være bra for hud og pels?). For mye protein er det vell heller ikke alle som tåler like godt(kan sikkert være flere grunner til det)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener også at sensitive-variantene er best på kløe, hvis man skal holde seg til tørrfor vel og merke. De inneholder ofte færre antall proteinkilder og mer fettsyrer som styrker hud og pels.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke om det er prøvd fra før av, men flertallet av kundene mine med kløende schæfer (det er ikke få!) har veldig positiv effekt på vom&hundemat. Hvis han absolutt skal ha Eukanuba, mener jeg at sensitive skin er bedre enn schæfer-fòret.

Han kommer nok ikke til og gidde og kjøpe v&h. Har prøvd og få han på andre tanker før, men det nytter ikke...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man får ikke kløe av "for mye" proteiner, fordi det ikke finnes noe som heter for mye protein. Kløe kommer heller ikke av for mye fett, fordi det er umulig å få for mye fett i et tørrfôr. Uggen mage kan hunden derimot få av mye fett/protein, spesielt i begynnelsen, fordi det krever omstilling fra høyt karboinnhold.

Kløe kommer av allergi/sensitivitet til enkeltelementer (som feks en proteinkilde), lagermidd og støv. (pollen og slikt har jo ikke direkte noe med fôret å gjøre). Schæfer er ofte sensitive til hvete, derfor går de bedre på et fôr med mye ris, feks.

Så lenge hunden ikke er utredet er det umulig å si om han reagerer på miljøet eller fôret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...