Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilket yrke har du ? og hvordan kombinere det med hundehold?


Pekejeger
 Share

Recommended Posts

Altså, min corgi elsker å henge i biteskinn osv og kunne nok fint drevet med IPO (tilogmed vært og tenkt på det) osv MEN poenget her er at du skal ha med hunden ut på oppdrag og i evnt situasjoner hvor det kan være greit at hunden kan beskytte deg og ikke bare dra en person i buksebeinet...

Mer OT: Bitedelen i IPO krever mange flere egenskaper enn at hunden liker å henge i biteskinn...

Er en corgi i sverige som har gått BH elns til ipo nå.

En BH har veldig lite med IPO å gjøre (om du tenker med bitedelen). Cita har BH liksom... :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mer OT: Bitedelen i IPO krever mange flere egenskaper enn at hunden liker å henge i biteskinn...

En BH har veldig lite med IPO å gjøre (om du tenker med bitedelen). Cita har BH liksom... :P

neei..var en eller annen test, stod på svenske corgi forumet og ja jeg vet det har mye mer å gjøre enn å henge i biteskinn :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok i og med noen tvilte på om vektere kan ha hund og ikke så kopierer jeg noen utrag fra linken .

Selv har jeg jobbet som vanlig mobil vekter . Det selskapet benyttet seg ikke av hunden men har altså Vekter Utdaning og kunne jobbe som mobil Vekter med hund hadde jo vært supert men akkurat det med hund i vekter yrket har jeg ikke fått prøvd meg som .

Utdrag 1.Vakt­sel­ska­pet stil­ler med egen in­struk­tør, slik at fø­rer­ne kan tre­ne hun­den to gan­ger i uken. Den en­kel­te vek­ter øver i til­legg hun­den på fri­ti­den, samt at vi har en­kel­te sam­lin­ger og kon­kur­ran­ser. Tre­nin­gen av­slut­tes med en god­kjen­nings­prø­ve for både hund og fø­rer.

– Ikke alle hun­de­eie­re er like godt eg­net til slik tje­nes­te?

– De sis­te vi øns­ker, er de jeg kal­ler she­riff­men­nes­ker –

Litt av hvordan det foregår.

Utdrag 2

Gran­voll opp­ly­ser at de van­lig­ste hun­de­ty­pe­ne til den­ne ty­pen tje­nes­te er schæ­fer, malinois (en type bel­gisk få­re­hund), rott­wei­ler og do­ber­mann. Kra­ve­ne til hun­den er stren­ge:

– Hun­den skal være men­talt sterk. Den skal ikke ha angst el­ler bit­ter­het, men kort sagt være en sunn hund. I det ene øye­blik­ket vil den kun­ne opp­le­ve et idyl­lisk fa­mi­lie­liv, i det and­re en helt an­nen vir­ke­lig­het. Det er vik­tig at hun­den tak­ler dis­se over­gan­ge­ne uten pro­ble­mer.

– Er det van­lig å bru­ke sin egen hund?

– Ja, hun­de­ne tre­nes og eies av hver en­kelt vek­ter. Et­ter at de er god­kjent for jobb, får eie­ren en kom­pen­sa­sjon for bruk av hund i tje­nes­te. I ho­ved­sak be­tyr det­te pen­ger til fôr og for­sik­ring.

– Hvor lang tid tar det å tre­ne opp en hund til hun­de­tje­nes­te?

– I ut­gangs­punk­tet reg­ner jeg to år, kan­skje to og et halvt. Det­te har litt med in­di­vi­det å gjø­re.

Konklusjonen er jo klar JA vektere bruker hund . JA man kan bruke sin egen hund . JA det er strengt . Dette er sånn jeg forstår det Skarp trening av Vakthund . Som kan være stor trygghet når man jobber . Dem kvitter seg fort meg Sherrif blåbær sterio type folk som er ute etter og få seg ett våpen .

Som det også står skal hunden fungere like fint som Vakthund som Familiehund og det stiller visse krav til psyke både på Eier og hund til disse overgangen .

Det jeg kunne tenkt meg og vite mer om er i bunn og grunn Hvilke vekter selskap som tilbyr den slags trening osv . Jeg har lett mye på nette og finner omtrent bare den artikelen den ble skrevet i 2007 om jeg ikke så galt .

Om noen vet om vekter skoler eller folk som du kan gjøre dette hoss setter jeg pris på om dere henviser til det . hadde uansett vært artig og se nermere på Vet ikke om det har skjedd lovendringer men Når jeg tok vekter kursinger nevnte dem ike noe om Hundevektere :/

Nei, men de er vel lært opp til å vokte eier/bjeffe ol. Det er vel en grunn til at typiske vakthunder blir brukt og ikke søte små hunder.

Jo det er altså Skarpe vakt hunder - Utdrag fra artikelen En hund kan være et nyt­tig red­skap og i eks­tre­me si­tua­sjo­ner et vå­pen. Der­for må vi se at vek­te­ren for­står opp­ga­ven og hvil­ket red­skap han el­ler hun be­sit­ter. Vi øns­ker oss folk som har hund som en hobby og øns­ker å bru­ke hob­by­en på jobb. Å være hun­de­vek­ter blir en livs­stil, du le­ver med hun­den hele døg­net.

http://www.sikkerhet...etjenesten.html

Fant denne nå Sånn i tilfelle noen andre skulle også være intresert .

Selv som sagt kunne er rottweiler helt klart enn av mine favoritt raser og noe jeg kunne tenkt meg og eie selv . Men jeg synes det er litt rart og dumt at det er sånn fokus på skarp trening og enkelte raser .

Selvfølgelig vil man føle seg trygge og alt det der . Men pointer hadde vært dugendes til og føle på seg om det var noen der og uansett hund (veske hunder for meg er ikke hund :D no ofenceI)

Men vanlig hund da så kan jo alle bli trent til og virke avskrekende . Om enn stor pointer viser alle tenna så kan det være likeså avskrekende som schäfer .

Så fokuse på raser tjaa

Endret av AnetteH
Ikke tillatt å dobbelposte, vennligst bruk multisiter og rediger knappene.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du sikker på at andre enn politiet og forsvaret har lov til å bruke skarptrente hunder i tjeneste? Høres veldig rart ut. Hunden regnes jo som farlig våpen og vektere har da ikke lov til å bruke våpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå jobber jeg på et hotell, og hundene er hjemme aleine fra ca 8-15.30. Selv om jeg begynner tidligere på jobb så drar ikke samboer før litt før åtte. Det her gjelder ikke hver dag heller (nå har jeg liksom 10 dagers påskeferie :D )

Jeg har kjørt lastebil før (og samboer gjør det nå, han gjorde det også når jeg gjorde det) Det var en periode jeg var singel når jeg kjørte, og da hadde jeg en Bulldog og en Nuffe, desverre måtte jeg omplassere Nuffen pga lange arbeidsdager, og han fikk jo ikke akkurat plass i lastebilen sånn som Bulldogen :lol:

Jeg har alltid hatt med meg en eller annen hund på jobb, det samme har min næverende samboer (han har som regel med seg en eller annen hund i bilen, nå Bodil siden hun bare er 4 mnd og ikke klar til å være hjemme aleine så lenge enda) Vi har lufta dem i pauser og sovi med dem i senga, det er utrolig koselig å ha med seg selskap på tur :) Jeg har alltid med hundeför, men som regel så har de fått noen kalde pølser på bensinstasjonen istede :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du sikker på at andre enn politiet og forsvaret har lov til å bruke skarptrente hunder i tjeneste? Høres veldig rart ut. Hunden regnes jo som farlig våpen og vektere har da ikke lov til å bruke våpen.

Er ganske sikker på dette ja da det bedrives av forholdvise annerkjente vaktselskap Ikke største . Men dette ville bli stoppet ganske så fort om det ikke hadd vært lov .

Så kan jeg legge til at Jo vektere har lov og bære våpen . Men i de fleste jobber der man er vekter har man ikke våpen . Men mange har det også Før hadde vekterne som kjørte verditransport Peppespray pistoler . Dette sluttet dem med for de var usedvanlig upraktisk i form av at om vekteren avfyrte denne og så løp etter vedkomende løp dem rett inn i skyen av sprayen (HAHAH EPIC!)

Men ivertfall så er det flere selskaper og enkelte stasjoner som bruker Batton og lignede håndjern eller strips .

Du blir fort kastet ut fra Vekter kurs om man møter opp med Mange mag-lighter Håndjern og Battong og pepperspray da vil dem fort se du er enn idiot på godt norsk . Men enkelte selskaper på enkelte plasser tilater bruk av batong fordi det kan være plasser som er mer reelt truslet for vold og kriminalitet at det er reel fare for at vekteren må forsvare . I så fall får man dette av sjefen .

Der jeg jobbet som Mobil vekter før . Hadde dem fått spørsmål om dem ville ha Batonger alle vekterne hadde sagt dem ikke hadde bruk for det så derfor ble det nedstemt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg skrev litt uforklarlig . Men om du leser igjen vil du se at jeg skrev at Pepperspray pistoler VAR ibruk .

Og Sjefene til vekterne utdeler Battong IKKE noe vekterne selv kjøper .

"Personer som utfører vakttjeneste skal være ubevæpnet og kan heller ikke utstyres med gassvåpen. Personer som utfører vakttjeneste kan, dersom særlige behov foreligger, utstyres med batong/kølle i samsvar med bestemmelser fastsatt i våpenlovgivningen. Medbringelse av batong forutsetter at det er gitt dispensasjon etter Våpenforskriften § 1-1 fjerde ledd"

"Vekterhund skal ikke brukes til annet formål enn egenbeskyttelse."

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber som servitør og bartender på hotell,og jobber kun kveld. Så da har jeg jo hele dagen sammen med bikkjene,og er jeg på jobb så er de kanskje aleine i max 10 timer(dette i julebordsesongen), er det ekstremt mye gjester på hotellet og de beregner lang kveld så får jeg ha med meg ikkjene,men det har ennå ikke skjedd. Men siden jeg har dagene fri,så har jeg masser av tid til turer. Akkurat nå er jeg 80% sjukemeldt og jobber kun en helg i ny og ne,så nå er bikkjene med meg hele tida.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber i Avis Bilutleie, som innebærer et typisk 8timers arbeidsdag, men med variable tider. Alt imellom 7-17 er vanlig, men i høysesonger kan det fort bli overtid. Bl.a. i julen hadde jeg en dag jeg jobbet fra 8 om morgen til 9 på kvelden, og da var jeg glad jeg hadde et mannebein hjemme.

Typen går som regel aldri tur med hunden, det er mitt ansvar, men i slike få tilfeller så tar han gjerne en liten luftetur med Yaris. Vi er også så heldige at de ukene jeg har senvakt, så er hunden bare hjemme 6-7 timer. Når jeg kommer hjem så er det tur, og ellers så står han mye ute i bånd. Han trives så godt ute i hagen og boffer lite, så da er det liksom helt greit.

Skulle gjerne hatt inngjerdet hage, men bestefar til typen tar seg av klipping av gresset og hadde nok ikke blitt så blid om han hadde måttet endre rutinen han har hatt i årevis. Men jeg bor jo på småbruk, så det er ingenting i veien for å ha han løs ute (utenom båndtvangen da) men det gjør jeg kun når jeg er ute sammen med ham.

I tillegg har jeg veldig snill familie, og en far som har trua på Yaris. Pappa jobber i Stavanger, og er bare hjemme i helgene, men da tar han gjerne med seg Yaris på hytta, eller skitur/joggetur. (kan jo også nevne at jeg ikke bor hjemme, men har familien 5min kjøretur unna)

Det er dessverre ikke bare bare å ha hund når man jobber, men sånn er nå livet, og man finner som regel gode løsninger som passer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok i og med noen tvilte på om vektere kan ha hund og ikke så kopierer jeg noen utrag fra linken .

Selv har jeg jobbet som vanlig mobil vekter . Det selskapet benyttet seg ikke av hunden men har altså Vekter Utdaning og kunne jobbe som mobil Vekter med hund hadde jo vært supert men akkurat det med hund i vekter yrket har jeg ikke fått prøvd meg som .

Utdrag 1.Vakt­sel­ska­pet stil­ler med egen in­struk­tør, slik at fø­rer­ne kan tre­ne hun­den to gan­ger i uken. Den en­kel­te vek­ter øver i til­legg hun­den på fri­ti­den, samt at vi har en­kel­te sam­lin­ger og kon­kur­ran­ser. Tre­nin­gen av­slut­tes med en god­kjen­nings­prø­ve for både hund og fø­rer.

– Ikke alle hun­de­eie­re er like godt eg­net til slik tje­nes­te?

– De sis­te vi øns­ker, er de jeg kal­ler she­riff­men­nes­ker –

Litt av hvordan det foregår.

Utdrag 2

Gran­voll opp­ly­ser at de van­lig­ste hun­de­ty­pe­ne til den­ne ty­pen tje­nes­te er schæ­fer, malinois (en type bel­gisk få­re­hund), rott­wei­ler og do­ber­mann. Kra­ve­ne til hun­den er stren­ge:

– Hun­den skal være men­talt sterk. Den skal ikke ha angst el­ler bit­ter­het, men kort sagt være en sunn hund. I det ene øye­blik­ket vil den kun­ne opp­le­ve et idyl­lisk fa­mi­lie­liv, i det and­re en helt an­nen vir­ke­lig­het. Det er vik­tig at hun­den tak­ler dis­se over­gan­ge­ne uten pro­ble­mer.

– Er det van­lig å bru­ke sin egen hund?

– Ja, hun­de­ne tre­nes og eies av hver en­kelt vek­ter. Et­ter at de er god­kjent for jobb, får eie­ren en kom­pen­sa­sjon for bruk av hund i tje­nes­te. I ho­ved­sak be­tyr det­te pen­ger til fôr og for­sik­ring.

– Hvor lang tid tar det å tre­ne opp en hund til hun­de­tje­nes­te?

– I ut­gangs­punk­tet reg­ner jeg to år, kan­skje to og et halvt. Det­te har litt med in­di­vi­det å gjø­re.

Konklusjonen er jo klar JA vektere bruker hund . JA man kan bruke sin egen hund . JA det er strengt . Dette er sånn jeg forstår det Skarp trening av Vakthund . Som kan være stor trygghet når man jobber . Dem kvitter seg fort meg Sherrif blåbær sterio type folk som er ute etter og få seg ett våpen .

Som det også står skal hunden fungere like fint som Vakthund som Familiehund og det stiller visse krav til psyke både på Eier og hund til disse overgangen .

Det jeg kunne tenkt meg og vite mer om er i bunn og grunn Hvilke vekter selskap som tilbyr den slags trening osv . Jeg har lett mye på nette og finner omtrent bare den artikelen den ble skrevet i 2007 om jeg ikke så galt .

Om noen vet om vekter skoler eller folk som du kan gjøre dette hoss setter jeg pris på om dere henviser til det . hadde uansett vært artig og se nermere på Vet ikke om det har skjedd lovendringer men Når jeg tok vekter kursinger nevnte dem ike noe om Hundevektere :/

Jo det er altså Skarpe vakt hunder - Utdrag fra artikelen En hund kan være et nyt­tig red­skap og i eks­tre­me si­tua­sjo­ner et vå­pen. Der­for må vi se at vek­te­ren for­står opp­ga­ven og hvil­ket red­skap han el­ler hun be­sit­ter. Vi øns­ker oss folk som har hund som en hobby og øns­ker å bru­ke hob­by­en på jobb. å være hun­de­vek­ter blir en livs­stil, du le­ver med hun­den hele døg­net.

http://www.sikkerhet...etjenesten.html

Fant denne nå Sånn i tilfelle noen andre skulle også være intresert .

Selv som sagt kunne er rottweiler helt klart enn av mine favoritt raser og noe jeg kunne tenkt meg og eie selv . Men jeg synes det er litt rart og dumt at det er sånn fokus på skarp trening og enkelte raser .

Selvfølgelig vil man føle seg trygge og alt det der . Men pointer hadde vært dugendes til og føle på seg om det var noen der og uansett hund (veske hunder for meg er ikke hund :D no ofenceI)

Men vanlig hund da så kan jo alle bli trent til og virke avskrekende . Om enn stor pointer viser alle tenna så kan det være likeså avskrekende som schäfer .

Så fokuse på raser tjaa

Jeg gjorde et kjapt googlesøk og fant flere selskaper som har hundeførere. Fant også denne diskusjonen på tjenestehund.no som reiser en rekke interessante spørsmål: http://www.tjenestehund.no/sfm/index.php?topic=44.0;prev_next=prev

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...