Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan baker man paprika i ovnen?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Var på sånne homeparty-opplegg i går og der spiste vi noe helt fantastisk vi var med på å lage. Men, det var laget med pastry (hva heter det på norsk? butterdeig?) og det vil jo ikke jeg spise sånn kjempemye av, jeg kommer til å stappe i meg så mye som mulig nemlig.

Så, jeg tenker at jeg skal lage og bruke det samme fyllet, men heller legge det inn i en uthult paprika (eller en halv paprika) med noe ost over.

Problemet er, hvordan er det best å gjøre dette i forhold til å ikke ende med en svart paprika? Hele greia må være i ovnen i 20-25 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det kan jeg jo kanskje gjøre, jeg tenkte at folie kunne virke, men har aldri laget noe sånt før. Tenkte det var best å høre med sonenoraklene ^^

Fyllet trenger ikke å stekes så mye fra toppen, da vi lagde det i går ble det dekket over med deig over og under, og så inn i ovnen.

Fyllet som skal være inni er en blanding av små oppskjærte biter med kylling og brokkoli (samt et par skjeer majones og hvitløk). Det var originalt også paprika i den, men det blir jo veldig mye paprika om jeg baker det i en paprika også.

Er det noen andre måter jeg evt. kan gjøre det på? Det smakte så utrolig godt, men jeg prøver å vri hjernen for å gjøre det litt sunnere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vokst opp med paprika i alle varianter (noen fordeler med innvandrerfamilie som faktisk skjønte hva paprika var da det endelig kom til Norge på 70-tallet).

Måten jeg lager fylt paprika på, er å steike kyllingkjøttdeig og ønska andel grønnsaker (feks nettopp brokkoli og hvitløk) og mens kjøttdeigen steiker, enten grille paprikaene sånn at jeg kan dra av skinnet, eller skolde dem (dette tar ganske lang tid sammenligna med hvordan tomater oppfører seg når de blir kokt). Jeg har på forhånd skjært av toppen og hult dem ut, for de blir så uhåndterbare etter grillinga. Så fyller jeg dem og setter i ildfast form. Fordi alt er stekt på forhånd, skal det ikke stå så lenge, bare til konsistensen blir helt perfekt. Dryss gjerne ost rundt stilken på paprikaene. Jeg ville bytta ut majonesen med egg i din oppskrift, forøvrig... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å skjære av toppen på paprikaen som "lokk" og fylle den med god mat, f.eks. løk, kjøttdeig, mais, tacofyll, purre, litt fløte, og legger litt ost på toppen. Paprikaen tåler helt fint å stå i ovnen i 20 minutter uten å bli svart. Om du søker etter "fylt paprika" så er det en million oppskrifter og varianter på nett, nesten. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har søkt før, men jeg liker å spørre her, får mer personlige erfaringer og ikke bare en oppskrift som jeg ikke vet så mye om sluttresultatet på :)

Okei. Jeg får dra meg avgårde og kjøpe ingrediensene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg har søkt før, men jeg liker å spørre her, får mer personlige erfaringer og ikke bare en oppskrift som jeg ikke vet så mye om sluttresultatet på :)

Okei. Jeg får dra meg avgårde og kjøpe ingrediensene!

Jeg har stort sett tittet litt på oppskriftene for inspirasjon til hva man kan putte i, brukt mine egne preferanser, fyllt opp, og kastet paprikaene i ovnen i 20 minutter. :)

Vi har ofte ris eller hvitløksbrød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gjort det på samme måte som sandra, stekt opp mesteparten av innholdet først og fylt også stekt ferdig med ost osv i ovnen. Husker ikke temp, fant en oppskrift på nett.

Har russiske i familien og der går det mye i fylt paprika ol til middag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Har laget det en del før! Synes det er så godt, spesielt "tacovarianten". Min bedre halvdel derimot, vil ikke gå med på fulte paprika til middag. :aww:

Steke tacokjøtt som vanlig med krydder, finhakket løk, mais og evt. bønner om man måtte ønske det. Blande inn ca. 1 spiseskje creme fraiche og fylle blandingen inn i store paprika. Ferdig i ovnen når paprikaen begynner å ta litt farge.

Kan selvsagt bruke andre krydder og slik også, og evt. med litt ris istedet for noen av ingrediensene.

Vet ikke hvordan man gjør det med butterdeig, da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette hadde jeg til middag i går :D Jeg gjør det på easy peasy latskapsvarianten, så man kan sikkert gjøre det bedre :P Steker kjøttdeig pluss ønsket fyll, slenger det oppi paprikaen (eller squash som jeg hadde i tillegg til paprika i går), strør ost på toppen og har i ovnen til det ser godt ut. Aldri fått brent paprika av den grunn (: Iblant har jeg andre halvdelen av paprikaen som lokk, andre ganger bruker jeg det i fyllet.

Namnamnam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Paprika nummer en ble veldig kjedelig. Fyllet var:

Kylling, brokkoli, hvitløk, et par skjeer med majones, og en skje matfløte oppi paprikaen. Det ble ikke tørt, bare veldig kjedelig. Tok to halve paprikaer og la sammen inni folie ca 25 minutter.

Hjelp! Mannen er hjemme igjen klokka åtte, innen den tid må jeg vite hvordan jeg skal ordne det så det blir bedre :P vi skal ha hvitløksbaguetter til.

Creme fraiche inni paprikaen kanskje? To båter istedet for en helt paprika og ost på toppen skal jeg hvertfall gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurte å lage dette til mamma en dag, men dere.. hva kan jeg ha det "til" ? *dum :icon_redface:*

også lurer jeg på hvor mye dere steker det på?

Ris, hvitløksbaguetter eller ingenting hvis du lager nok :) Sikkert mange andre muligheter og, men er i alle fall det jeg har pleid å ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper det er greit jeg kupper tråden din litt IW? :P

Hvis jeg tar to røde paprikaer.. kan jeg fylle de med stekt løk, stekt kjøttdeig, biter fra gul og grønn paprika (eller blir det kjedelig?) og kanskje oppkuttet tomat? Hva er best da? Rå tomat ved siden av? Rå tomat som jeg putter sammen med kjøttdeigen, paprikaene og løken?

Mamma er veldig glad i stekt løk, kan jeg steke løken så putte den oppi paprikaen sammen med det andre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...