Gå til innhold
Hundesonen.no

Tørke kjøtt, fisk osv i ovn, hvordan går dere frem?


Renate A
 Share

Recommended Posts

Har noe kjøtt og fisk her som jeg tenkte jeg kunne laget god biter til Chicka av, men er usikker på hvor høy temperatur jeg skal ha på ovnen, tid i ovnen osv.

Hvordan går dere frem ved tørking i ovn? (snakk om svine kjøtt, torsk og laks jeg har lyst til å tørke)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50-70 grader, helst på rist (slik at det kommer luft til hele stykket, varmluftsfunksjon når ovnen har det (igjen pga sirkulering av luft) døra på gløtt/redskap som holder den åpen og tørker ca 4-?? timer, avhengig av hvor tørrt jeg vil ha det. Jeg kutter ikke opp i småbiter, da jeg vil ha myk kjerne, og det er vanskeligere å få til med småbiter da man må sjekke mye oftere for at det ikke skal bli for tørtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Står den på 50grader med døra opp natta over? *føler meg dum nå*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50-70 grader, helst på rist (slik at det kommer luft til hele stykket, varmluftsfunksjon når ovnen har det (igjen pga sirkulering av luft) døra på gløtt/redskap som holder den åpen og tørker ca 4-?? timer, avhengig av hvor tørrt jeg vil ha det. Jeg kutter ikke opp i småbiter, da jeg vil ha myk kjerne, og det er vanskeligere å få til med småbiter da man må sjekke mye oftere for at det ikke skal bli for tørtt.

Skjærer du de i strimler da og evt hvor tykke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Duger fint det :) Jeg pleier å skjære opp blodpudding i skiver, tørke i ovnen på 50 grader resten av kvelden (alt fra 2-5 timer), så lar jeg døra stå oppe natta over. Så skjærer jeg bitene i små terninger etterpå. Men dette blir tørt nesten tvers gjennom, kanskje littegrann mykt midt i skiva.

Blodpudding og blodpølse, blir det det samme??? Eller??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...