MiO Skrevet 28. Januar 2012 Rapporter Share Skrevet 28. Januar 2012 Jeg får sitte her og bite negler til du har smakt på den og kan avsi "dommen" Hehe! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
soelvd Skrevet 28. Januar 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet 28. Januar 2012 Jeg får sitte her og bite negler til du har smakt på den og kan avsi "dommen" Hehe! Æsj, det blir til neste helg vi må prøve. Jeg måtte plutselig inn på jobb og hjelpe til, stod på polet ti minutter før stengetid og raska med meg bacardi apple og mickey finn. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 29. Januar 2012 Rapporter Share Skrevet 29. Januar 2012 Åj, litt for lenge sida jeg jobbet som bartender, husker knapt noe som helst Også er nok dette litt seint for deg, men til neste gang (tror jeg har klart å oppfylle kravene dine): Kyoto. Ganske lik Mojito, men blir i motsetning til Mojito alltid god, og raskere å lage (stort pluss når man er på jobb ) Sleng peppermynteblader med stilk i en shaker. Hell på; 4 cl gin (jo bedre type gin, jo bedre, jeg foretrekker tanqueray-typene, men denne funker helt fint med gordons også) 3 cl (fersk) sitronjuice (er null stress å presse selv, og det blir mye bedre) 2 cl sukkerlake 1 cl pasjonsfruktmonin (om du ikke har det kan du ta 1 cl ekstra med sitron og sukkerlake, går helt fint, siden du likte litt ekstra sur, ta mer sitron enn sukker) Sleng i is, shake KRAFTIG, hell over i et helt vanlig glass, etterfyll med is, og så med farris. Pynt med en sitronbåt og peppermyntekvast om du vil det skal se ekstra fancy ut. YUMMI. Du er dog avhengig av shaker, men da den er røflig 2000 ganger bedre enn mojito er det verdt pengene. Jeg har en kjempegod shaker jeg vurderer å selge, da jeg og samboeren min ikke trenger 2 stk (når jeg jobbet lagde vi ofte sånne tullesetninger for å huske drinkoppskrifter. For kyoto er det Geir Sier Sug Per ) Ellers: P2: Relativt lik smak som kyotoen. Vanlige isbiter 2 cl vaniljevodka (vil tro det funker fint med vanlig vodka også) 2 cl applesourz (eplelikør) 2 cl fersk limejuice (igjen, null stress med å presse selv) Hell på sprite og rør (potensielt kan du gi den en rask omgang i shakeren FØR du heller i brus, men det er bare en måte å få gjort ting raskere på, noe som ikke er så viktig når man lager drinker hjemme ) Pynt med limebåt. Ellers syns jeg drinker som lynchberg lemonade og sånn er nam, men jeg vet jeg er litt sær som liker whiskeysmaken Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingvild Skrevet 29. Januar 2012 Rapporter Share Skrevet 29. Januar 2012 De to beste drinkene jeg har smakt i hele mitt liv fikk jeg på Bramble Bar i Edinburgh. Alle som skal dit MÅ innom den baren! Herlighet! I alle fall, den ene drinken hadde campari og whisky som basis, jeg vet i grunnen ikke helt hva som var i den for bartenderen bare lagde en drink til meg da jeg sa hva jeg likte. Den andre drinken heter Mint 500 og består av de følgende ingredienser: Hendrick's Gin, elderflower, apple juice, lime juice, mint, basil, peach bitters and vanilla gomme. Det er vel vanskelig å få den til når man ikke vet blandingsforhold osv, men det kan kanskje være verdt å prøve allikevel, for den var helt sjukt god! Får vann i munnen bare av å tenke på den liksom, selv om det er ett år siden jeg var der. Det var som en fløyelssky med mintsmak. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 29. Januar 2012 Rapporter Share Skrevet 29. Januar 2012 (endret) I alle fall, den ene drinken hadde campari og whisky som basis, jeg vet i grunnen ikke helt hva som var i den for bartenderen bare lagde en drink til meg da jeg sa hva jeg likte. Edit: Nevermind, foreslo en drink jeg trodde det var, men huska feil Endret 29. Januar 2012 av Aslan Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ipadda Skrevet 16. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 16. Mars 2012 Man tager en dæsjh Vodka, blander med en dæsjh presset sitron, tager litt halvslappe isbiter og rister - heller i ett glass og tilsetter en dæshj sprite. Tada, en Joe Collins Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rødhette&Ulven Skrevet 16. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 16. Mars 2012 Rema 1000 drinken over alle drinker 4 cl gin (tanqueray er min favoritt) toppet med russchian og en limebåt Når jeg er i fancymode shaker jeg gin og lime på is og drikker av coctailglass. Når jeg er i rema1000mode klabber jeg et par isbiter oppi et longdrinkglass og lar det stå til. Det enkle ER ofte det beste! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 16. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 16. Mars 2012 Gah. Denne tråden får meg bare til å få lyst til å drikke. Alt høres så godt ut! Ikkje braaaa! (diett og alkohol = dårlig kombinasjon) 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 16. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 16. Mars 2012 Rema 1000 drinken over alle drinker 4 cl gin (tanqueray er min favoritt) toppet med russchian og en limebåt Når jeg er i fancymode shaker jeg gin og lime på is og drikker av coctailglass. Når jeg er i rema1000mode klabber jeg et par isbiter oppi et longdrinkglass og lar det stå til. Det enkle ER ofte det beste! Ohhh Gin russian- yummmi yummi.Jeg er forøvrig alltid i rema1000mood når det kommer til drinker, jeg. Ellers liker jeg den enkle campari&juice jeg, hvis man vil ha den litt skarpere hiver man bare oppi en dæsj vodka. Liker Long island ice tea også om den ikke er alt for klissete søt. Men i utgangspunktet er jeg en gin-dame, brunt brennvin er ikke min kopp liksom. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 16. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 16. Mars 2012 Gin and Tonic: is 4 cl gin ca. 15 cl Schweppes tonic lime (kan droppes) Det er fem enkle steg ved miksing av en korrekt, kald og frisk gin and tonic: Fyll et avkjølt, høyt glass med 2/3 is. Det skal være mye is. Hell i 4 cl gin Fyll resten av glasset med Schweppes tonic (ca. 15 cl) - det må være kvalitetstonic. Gni en frisk limebåt rundt glasskanten, før du legger den i glasset - du skal ikke bruke sitron. Rør lett om med en drinkpinne og servér. Tequila sunrise: 5 cl tequila 10 cl Appelsin juice 1 ts grenadine Dry Martini ( gin og tørr, hvit vermut).med litt knust is og en liten twist med sitron og oliven på toppen *mmmm* Finnes en haug med oppskrifter, prøv deg fram til hva du liker på blandingsforhold o.l. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
lucy Skrevet 16. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 16. Mars 2012 Whisky Sour: 4 cl Bourbon whiskey 2 dråper angostura Juicen fra en halv sitron 1-2 cl. sukkerlake (etter smak) ca. 1/2 ts eggehvite (setter ikke smak men gir drinken skum) Fremgangsmåte Hell ingrediensene i en shaker halvfyllt med isbiter, og rist godt. Sil over i et Cocktailglass/V-shape glass, og garner med et kirsebær med appelsinskive på pinne. En av mine absolutt drinkfavoritter! Kan også lages uten egg om man ikke gidd stresse med det, jeg pleier ikke gidde det selv hjemme, men er jeg ute skal den vaere ordentlig, med egg (også kan man seff droppe pynten med appelsin og baer) Og så ser jeg på oppskriften her at det står den skal serveres i cocktail-/V-glass, men jeg har alltid servert og fått den servert i tumblerglass. Verdens enkleste drink, men likevel veldig frisk og god: 4-6 cl Bourbon whisky 2-3 dråper Angostura bitter (etter ønske) Ingefærøl Sitronskallspiral Plasser det spiralformede sitronskallet i et collinsglass slik at skallet krøller seg ut over kanten av glasset. Ha i noen dråper Angostura. Tilsett 4 store isbiter, whisky og fyll opp med ingefærøl. Jeg dropper sitronskallpynten hjemme da, skviser evt oppi en dråpe sitron om jeg har. Husk å kjøpe god ingefaerøl! Anbefaler Fentimann's, om du har mulighet til å få tak i det. Du kan bytte ut bourbon med vodka, da heter det en Moscow Mule Den besteste Gin Tonic'en jeg lager på jobben lager jeg forresten med Hendrick's gin, Fentimann's tonic (bare littegranne mer tonic enn gin) og tynne agurkskiver i stedet for lime! Friskt og godt, til og med for meg som ikke er så begeistret for verken gin eller tonic Edit for å si at det ble en god mix av forskjellige fonter her, har limt inn oppskriftene.. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 17. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 17. Mars 2012 Gin and Tonic: is 4 cl gin ca. 15 cl Schweppes tonic lime (kan droppes) Det er fem enkle steg ved miksing av en korrekt, kald og frisk gin and tonic: Fyll et avkjølt, høyt glass med 2/3 is. Det skal være mye is. Hell i 4 cl gin Fyll resten av glasset med Schweppes tonic (ca. 15 cl) - det må være kvalitetstonic. Gni en frisk limebåt rundt glasskanten, før du legger den i glasset - du skal ikke bruke sitron. Rør lett om med en drinkpinne og servér. Kan fint bruke sitron istedetfor lime om man heller vil ha det (forskjellige gin-typer passer best med ulike ting). Dessuten kan man bruke agurk, og gjerne sammen med lime Lime og agurk sammen med en god gin (helst tanqueray, men bombay sapphire også). Yummi! Whisky Sour: 4 cl Bourbon whiskey 2 dråper angostura Juicen fra en halv sitron 1-2 cl. sukkerlake (etter smak) ca. 1/2 ts eggehvite (setter ikke smak men gir drinken skum) Fremgangsmåte Hell ingrediensene i en shaker halvfyllt med isbiter, og rist godt. Sil over i et Cocktailglass/V-shape glass, og garner med et kirsebær med appelsinskive på pinne. En av mine absolutt drinkfavoritter! Kan også lages uten egg om man ikke gidd stresse med det, jeg pleier ikke gidde det selv hjemme, men er jeg ute skal den vaere ordentlig, med egg (også kan man seff droppe pynten med appelsin og baer) Og så ser jeg på oppskriften her at det står den skal serveres i cocktail-/V-glass, men jeg har alltid servert og fått den servert i tumblerglass. Ååååå, whiskey sour En super twist på whisky sour å slenge på en passe dæsj med rødvin på toppen, continental whisky sour. Superdigg! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 17. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 17. Mars 2012 Kan fint bruke sitron istedetfor lime om man heller vil ha det (forskjellige gin-typer passer best med ulike ting). Dessuten kan man bruke agurk, og gjerne sammen med lime Lime og agurk sammen med en god gin (helst tanqueray, men bombay sapphire også). Yummi! Sånn hadde min mor gjort om du hadde sagt at man kan bytte Lime med Sitron og fortsatt kalle det Gin and Tonic Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 17. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 17. Mars 2012 Sånn hadde min mor gjort om du hadde sagt at man kan bytte Lime med Sitron og fortsatt kalle det Gin and Tonic Da tar jeg imot med glede (selv om jeg ikke er så fryktelig glad i fisk) Noe av det viktigste jeg har lært på bartenderkursene mine er å tørre å eksperimentere sånn at man lærer seg hva som funker sammen, og har fått nok imaginære fisker i hodet av kursholdere når jeg ikke har gjort det at jeg har blitt herdet Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 17. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 17. Mars 2012 Da tar jeg imot med glede (selv om jeg ikke er så fryktelig glad i fisk) Noe av det viktigste jeg har lært på bartenderkursene mine er å tørre å eksperimentere sånn at man lærer seg hva som funker sammen, og har fått nok imaginære fisker i hodet av kursholdere når jeg ikke har gjort det at jeg har blitt herdet Min mor var bartender av den gamle skolen (bokstavelitalt) og satt i Norsk Barteder Forening i mange-mange år. (I følge henne blir ingen bartendere lengre.. selv om de går kurs. Det er ingen utdannelse Tittelen finnes ikke vernet lengre. Men dette blit OT ) Endrer man drinken så skal den endre navn på også (forøvrig kom hun vel på 4.plass i VM i Long drink for mange-mange år siden) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 17. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 17. Mars 2012 Min mor var bartender av den gamle skolen (bokstavelitalt) og satt i Norsk Barteder Forening i mange-mange år. (I følge henne blir ingen bartendere lengre.. selv om de går kurs. Det er ingen utdannelse Tittelen finnes ikke vernet lengre. Men dette blit OT ) Endrer man drinken så skal den endre navn på også (forøvrig kom hun vel på 4.plass i VM i Long drink for mange-mange år siden) Ja, det er mange ulike bartender"skoler" eller grupperinger blir mer riktig. Er ikke lengre bartender, men har gått kurs med flere prisvinnende bartendere, så det er litt ulike oppfattelser ute og går på hva som er "best" Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 23. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 23. Mars 2012 Jeg er veldig glad i frost - krekling, men den er kanskje litt søt... blander den med sprite. Nå har jeg tenkt til å følge tipset ditt, og har derfor kjøpt en liten flaske frost krekling til helgen! Den ser jo så god ut! Og rød og pen! Og så elsker jeg kreklinger i alle slags former Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
WheatenMali Skrevet 23. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 23. Mars 2012 Jeg er veldig sær i drinkveien, ettersom jeg har jobbet som bartender og har flere kurs i det, jeg eeelsker sure drinker, den beste sure er 2cl midori, 1cl malibu, 1cl banan likør og fyll opp med s&s mix, går også an å ta 4-6cl midori og mixe med s&smix om du ikke vil ha de søte greiene, men de lager en fantastisk blanding. Ellers så er det den originale june bug'en, som er 1clmalibu,1clbanan likør, 2cl midori 50/50 ananas juice og s&smix. Enkleste er jo malibu og BLÅ Burn, den er faktisk dødsgod. Jeg har vel liggende flere hundreoppskrifter, men jeg orker ikke skrive inn alle Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anette Skrevet 23. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 23. Mars 2012 Nå har jeg tenkt til å følge tipset ditt, og har derfor kjøpt en liten flaske frost krekling til helgen! Den ser jo så god ut! Og rød og pen! Og så elsker jeg kreklinger i alle slags former hihi den er veldig god. Jeg og venninna mi blander alltid ut med litt sprite spørs hvor glad du er i styrke og slikt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Foxen Skrevet 23. Mars 2012 Rapporter Share Skrevet 23. Mars 2012 Oh, jeg fikk lyst på krekling med sprite... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.