Jump to content
Hundesonen.no

rase? hundenavn ?


Recommended Posts

Heihei. Jeg har planer om å adoptere hund fra "gatehundene i Romania", og har falt her for ei lita tispe på 9mnd. Har snakket litt med de som står for adopsjonen og vi er på god vei.

Men det jeg lurer på er hvilken rase denne hunden er. Er det noen der ute som er ekspert på raser og kan fortelle meg hvilken rase dette er(se vedlegg), evt hvilken blandingen den kan være ? Håper noen kan svare på dette :)

Jeg lurer også på om dere har noen navneforslag til denne krabaten ? De som har tatt vare på henne har kalt henne Nikita, men jeg synes ikke navnet passer henne og har lyst på ett litt mer spesielt navn, ikke noe kjedelig og originalt, men noe som beskriver hundes utseende eller personlighet, kanskje. Noen som har noe forslag? :)

Mvh Marthe

Link to post
Share on other sites

Jeg søkte litt selv på forskjellige raser. Og siden jeg synes Nikita ligner litt på en chihuahua mix så søkte jeg opp dette på google, der fant jeg en lite tass som jeg syntes ligna litt på henne. Detter er en Chihuahua / Pug hybrid (chug). Tror dere at Nikita kan være en slik mix eller har dere noen andre forslag? :)

ChugTankChihuahuaPugHybrid.JPG

Link to post
Share on other sites
Guest Snusmumrikk

Vet ikke jeg, men det blir jo litt håpløst å gjette? Hunden kan jo like gjerne være blanding 10 generasjoner tilbake, og da får du fort veldig mange raser involvert. Jeg ville nå heller bare kalt det en gatemiks eller bare blandingshund uten å bry meg så mye om hvilke raser som kanskje, muligens kan ligge bak :) Ellers kanskje noe fransk bulldog?

Ellers er ikke jeg noen fan av å importere gatehunder fra andre land til Norge, men det er en annen diskusjon...

Link to post
Share on other sites

En kortbent hund med store ører er nok det nærmeste du kommer en rase ;) . Om du velger å adoptere henne så håper jeg du kan skrive litt her om prosessen, hvordan det var for henne å komme til Norge og ikke minst.. masse bilder! Mener jeg så bilde av akkurat denne hunden i går.. kanskje på finn.no? Søt er hun i alle fall.

Synes Nikita var et fint navn, kanskje Nikki for short? Er jo litt vanskelig å finne et helt passende navn før du har møtt henne.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ja det er jo vanskelig å gjette da, men kan jo være kjekt å ha en viss anelse om rasen også. For meg er det ikke så viktig hvilken rase hun er, for hun var bare nydelig og hun trenger jo så sårt ett nytt hjem.

Det var flere som nevnte at hun ligna på en chihuahua mix/ fransk bulldog eller mops.

Hun er ihvertfall spesiell og en søt liten hund.

Marita: Ja det kan jeg ta å gjøre, skal love det kommer masse bilder ihvertfall ;) tror det blir til at jeg adoptere denne søte skapningen.

Link to post
Share on other sites

hehe, ja ;) først og fremst må jeg svare på ett spørreskjema, og etter dette så må de vaksinere å gjøre klar hunden, så blir den sendt når de har fått gjort alt klart og ledig plass på flyet. Er ikke nøyaktig sikker på hvor lang tid det vil ta, men vil ikke tro det tar alt for lang tid :)

Link to post
Share on other sites

Har du satt deg noe særlig inn i dette med å adoptere en gatehund, med tanke på "bagasjen" den kanskje har med seg fra tidligere liv på gata?

Å adoptere en gatehund er en nobel tanke, men det er mer ved det enn å "redde" en hund.

For å nevne noen bakdeler jeg kan komme på i farten;

den er sannsynligvis ikke renslig, for eksempel, og den kan ha "issues" med både det ene og det andre når det kommer til livet inne i et hus. Spise på ting, grave overalt, bite i stykker møbler, gneldre mye på andre hunder, få panikk når du stenger en dør, osv.

Alle slags ting hunden må ha gjort for å overleve blant andre gatehunder, det er vaner og atferd som kan bli vanskelig å plukke bort. Særlig nå som den er over første valpetiden, kan (u)vaner ha blitt godt etablert.

Å adoptere en gatehund betyr en ting sikkert; og det er at alt er usikkert!

Link to post
Share on other sites

jeg har tenkt masse på dette og er fullt klar over hva jeg går inn i, da min søster også har adoptert gatehund fra romania. det såklart ikke bare en impuls avgjørelse, men noe jeg har tent godt over.

I å med at hun er bare 9mnd så er hun enda ung og har mye å lære, og hun ikke er husren er ikke dette vanskelig å vende på. Har hatt flere hunder tidligere, så vet hvordan det er å ha hund.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Så må jeg skyte inn at som nybakt mor, kan det være overveldende på mange måter. Så det kan være at ting kan gå seg til. Første gang vi fikk barn valgte vi å redusere antall hunder, og da vi fikk barn igjen var det en periode hvor jeg seriøst vurdere omplassering (hadde til og med annonse på finn), og jeg er glad for at jeg tok tida til hjelp og ikke omplasserte. Vanskelig situasjon. Ønsker deg lykke til!
  • Uff, her er det vanskelig å gi gode råd. Det er en vanskelig situasjon når hunden har hatt slike opplevelser og blitt aggressiv i etterkant. Jeg har selv hatt det, og det er mye jobb. Det vil også være vanskelig å få omplassert en slik hund. Er det et argument mot henne at hunden da kanskje må avlives? En annen ting er jo at dere har tatt på dere denne hunden og levd med den i fire år. Selv om dere har opplevd vanskelige situasjoner så har dere tatt på dere et ansvar for et dyreliv. Jeg vet ikke hvor sterkt/viktig dette er for deg, om du kan bruke argumentet at om du finner ut om noen år at du ikke vil være far, så blir det slik? (en vesensforskjell altså, og ikke et argument jeg ville brukt selv) Er det et alternativ å finne et avlastningshjem? Kanskje ikke noe enklere enn omplassering, men om dere kan finne noen som kan ha hunden i perioder, så kan dere også kjenne litt på hvordan livet uten hund/den hunden er? Er hun redd hunden skal skade barnet? Det er lite sannsynlig, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre for barn enn å vokse opp sammen med en hund. Ingen gode råd dessverre, bare masse sympati herfra.
  • Hei. For 2 måneder siden ble jeg far for første gang. Jeg har vert så lykkelig, men i dag ble jeg skikkelig satt ut. Min samboer / kone i 10 år sa at hun ikke ville ha hund lenger. Hunden vår er 4 år gammel og det var en avgjørelse vi tok sammen å få hund, men jeg var mer gira en henne da jeg har vokst opp med hund mens hun ikke har hatt noe særlig forhold til dyr. Hun sier at hun mer og mer det siste året har følt et ubehag ved å ha hund heller en glede og trives ikke med det lenger. Jeg tror også hun er ganske lei av å være ekstra påpasselig hele tiden da vi har en ganske kraftig liten plugg. Vi har en engelsk Staff som inntil for 2 år siden var snill mot alt og alle, selv aggressive hunder. Men etter to episoder med løse hunder hvor han ble angrepet er han blitt skeptisk til noen hunder, særlig hvis de viser litt tegn til agresjon, spesielt hann hunder. Skal sies at jeg har trent på deeskalering så jeg klarer stort sett å plukke opp og avvepne situasjoner som kunne ført til knurring og bjeffing selv når den andre hunden bjeffer i vei. Men nylig så var det en episode hvor kona ammet den 2 måneder gamle sønnen vår og hadde bundet hunden vår til et tre (kort bånd), men så kom en løs hund og det ble et basketak. Det var over ganske raskt, men hun ble ganske satt ut. Jeg er nå ganske fortvilet for uansett hvor mye jeg sier at jeg skal redusere lasten på henne å ha hund (stell, turer, rengjøring hjemme) så har hun sagt at hun bare ikke vil ha hund i hjemmet lenger.    Det gjør meg ganske fortvilet da jeg er villig til å snu livet mitt opp ned for å beholde hunden som jeg ser på som et familiemedlem, noe hun desverre ikke gjør lenger.    Kunne trengt noen gode råd...
  • Er det ellers ro rundt valpekassa?  Så lenge hun gjør det hun skal så tror jeg at jeg kanskje ville sørget for ro rundt kassa, minst mulig påvirkning fra dere som kan stresse eller påvirke på noe sett. Og se om det går seg til? Er det riktig temperatur der osv?  Jeg er ikke så godt på avel, bare "tenker høyt" 😊
  • Fra 2016-2018 ble om lag halvparten av alle registrerte corgis i Finland røntget, og kun ca 10% av cardigan og ca 20% av pembroke var fri, resten har HD. Jeg kjenner jeg er skeptisk til påstanden om at de ikke plages av sin diagnose og at dvergveksten gjør det vanskelig å lese bildene, all den tid man hører om hunder av rasen som har blitt avlivet pga. nettopp HD. Jeg ville nok sett til Sverige eller Finland om jeg var deg, og jeg ville nok ikke kjøpt dersom jeg ikke fant et kull med godt kartlagte linjer som har en relativt pen HD-statistikk.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...