Tricolor Skrevet 24. Januar 2012 Rapporter Share Skrevet 24. Januar 2012 Jarlsbergtorsk. (Kjenner ikke opphavet til denne) Torsk i serveringsstykker legges i smurt ildfast form. Salt og pepper. Sitronsaft. 1-2 purrer i skiver. 3-4 tomater i skiver. Tomat og purre legges oppå fisken. Litt smør oppå. Hell i en kartong matfløte. Ha rikelig med jarlsbergost på toppen. Stek ca en halvtime. Poteter til. Ellers prøvde jeg fiskeboller i karrisaus her om dagen, hadde i litt ekstra godis. Gulrøtter og vårløk i skiver, pluss litt sellerirot, kålrot og pepperrot i småbiter. 1 opphakket løk. Alt dette surres i smør i gryten til det er blankt. Ha oppi 1 ss. karripasta (små glass, til denne skal den være grønn). Kraften fra fiskebollene pluss vann. Hadde også i crabstics skåret i biter, litt kraft fra denne, 1 boks matfløte med hvetemel vispet i, litt kraft fra hermetiske reker. La trekke så hvetemelsmaken forsvinner, ca 5-10 minutter. Topp med reker og persile før servering. Stod revet sitronskall i oppskriften, jeg hadde litt sitrondråper. Opprinnelig skulle det poteter i sistnevnte, og suppen skulle ikke være jevnet.Men karripastaen var ganske sterk så jeg måtte gi suppen litt førstehjelp for å unngå å få sparken. Derfor fikk den meljevning med matfløte. Reker og crabstics er også min variant. Og så er plukkfisk av rester en favoritt her i huset. Rester av fisk, gjerne klippfisk. Poteter i terninger, gulrot i skiver, purre og vanlig løk hakket. Surre grønnsaker og poteter litt i smør. Ha i litt vann og kok til potetene jevner seg. Ha i melk og kokt, renset fisk. Blir den for tynn kan den tyknes med potetmospulver. Salt, pepper. muskatt og løkpulver. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bård Skrevet 24. Januar 2012 Rapporter Share Skrevet 24. Januar 2012 Du kan da spise fisk hver dag om du vil Det kan være mye kvikksølv i fisk, så det er ikke nødvendigvis sunt å spise det hver eneste dag. Ikke akkurat fisk men; Ferdigkokte scampi marinert i olje og hvitløk, pesto og en liten skvett sitron/lime. Varmes/stekes på panne og blandes i en salat med ønskede ingredienser. Easy peasy på sånn 10-15 minutter dersom scampiene er tint. Ukokte scampi fungerer sikkert minst like bra, men det har ikke jeg prøvd. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tm100021 Skrevet 24. Januar 2012 Rapporter Share Skrevet 24. Januar 2012 Idag har vi ørretfilet i fløte/rømme saus Frossen ørret, fløte, en marinade krydder av koriander og lime, en boks rømme (Sånn liten yoghurt pakke greie.) en fløte pakke, bitte litt hvitvin. Blandes sammen, legges i form og inn i ovnen, serveres med ris! Nam nam nam. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.