Gå til innhold
Hundesonen.no

Raske middagsretter av fisk. Del din yndlingsoppskrift!


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

Jarlsbergtorsk. (Kjenner ikke opphavet til denne)

Torsk i serveringsstykker legges i smurt ildfast form. Salt og pepper. Sitronsaft. 1-2 purrer i skiver. 3-4 tomater i skiver. Tomat og purre legges oppå fisken. Litt smør oppå. Hell i en kartong matfløte. Ha rikelig med jarlsbergost på toppen. Stek ca en halvtime. Poteter til.

Ellers prøvde jeg fiskeboller i karrisaus her om dagen, hadde i litt ekstra godis.

Gulrøtter og vårløk i skiver, pluss litt sellerirot, kålrot og pepperrot i småbiter. 1 opphakket løk. Alt dette surres i smør i gryten til det er blankt. Ha oppi 1 ss. karripasta (små glass, til denne skal den være grønn). Kraften fra fiskebollene pluss vann. Hadde også i crabstics skåret i biter, litt kraft fra denne, 1 boks matfløte med hvetemel vispet i, litt kraft fra hermetiske reker. La trekke så hvetemelsmaken forsvinner, ca 5-10 minutter. Topp med reker og persile før servering. Stod revet sitronskall i oppskriften, jeg hadde litt sitrondråper.

Opprinnelig skulle det poteter i sistnevnte, og suppen skulle ikke være jevnet.Men karripastaen var ganske sterk så jeg måtte gi suppen litt førstehjelp for å unngå å få sparken. Derfor fikk den meljevning med matfløte. Reker og crabstics er også min variant.

Og så er plukkfisk av rester en favoritt her i huset.

Rester av fisk, gjerne klippfisk. Poteter i terninger, gulrot i skiver, purre og vanlig løk hakket. Surre grønnsaker og poteter litt i smør. Ha i litt vann og kok til potetene jevner seg. Ha i melk og kokt, renset fisk. Blir den for tynn kan den tyknes med potetmospulver. Salt, pepper. muskatt og løkpulver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 52
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ask sin middagsfavoritt: Man smelter en GOD slump Tine MeieriSMØR i en stor tykkbunnet kjele, slenger oppi frosne torskebiter og litt grønnsaksblanding. Slenger på lokk og lar det putre på lav varme.

Røkt kolje La kolja trekke (så vidt koke) i ca 5-8min (10-15min hvis den er frossen) Server med kokte (mandel) poteter og grønnsaker. Ha tint smør over fisken evt rømme vedsiden av dersom du h

Denne tråden likte jeg! Jeg skal følge den med lupe! Jeg kan ikke skryte av kokkeferdighetene mine, men du sa ordet enkelt og DET kan jeg Jeg kjøper laksefilet og en pose wok-grønnsaker. Pluss et

Du kan da spise fisk hver dag om du vil :D

Det kan være mye kvikksølv i fisk, så det er ikke nødvendigvis sunt å spise det hver eneste dag.

Ikke akkurat fisk men;

Ferdigkokte scampi marinert i olje og hvitløk, pesto og en liten skvett sitron/lime. Varmes/stekes på panne og blandes i en salat med ønskede ingredienser. Easy peasy på sånn 10-15 minutter dersom scampiene er tint.

Ukokte scampi fungerer sikkert minst like bra, men det har ikke jeg prøvd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...