Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei,

Vi skal prøve å samle flest mulig hundenavn i en modul på Hundesonen.

Det vi har tenkt er å fylle er:

Navn - Betydning - Kjønn (kan være Uni) - Opprinnelse

Tenker det holder :)

Men vi trenger jo masse navn. Så sitter du inne med masse navn og har lyst til å fylle inn disse for oss..

ta kontakt på PM eller i tråden :)

Link to post
Share on other sites

Scilos: Gresk hund, gresk navn. Betydning: Hund. Hunkjønnsform: Scila. Vi fant ham jo på Kreta, eller han fant oss, så da var det jo naturlig med et gresk navn. Hunden vår heter altså "Hund".

Noe sånt?

Link to post
Share on other sites

Den listen på canis er jo masse røbbel! "Gorillavrengtiss" f. eks. Syns vi skal ha noe litt mer seriøst noe.

Det er da et yndig hundenavn? :P

Men ellers har jeg litt sånn fordommer mot hundenavnlister. I hodet mitt må navnet på hunden bety noe spesielt, være noe personlig, gjerne ha en dobbelbetydning som gjør det meningsfullt på akkurat den hunden. Men jeg vet jo at andre har et helt annet forhold til hundenavn.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Men ellers har jeg litt sånn fordommer mot hundenavnlister. I hodet mitt må navnet på hunden bety noe spesielt, være noe personlig, gjerne ha en dobbelbetydning som gjør det meningsfullt på akkurat den hunden. Men jeg vet jo at andre har et helt annet forhold til hundenavn.

Det er vel fullt mulig å finne et navn til en hund som betyr noe helt spesielt og som blir noe personlig på en sånn liste? :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er blitt et sirkus, og en glemmer litt at midt opp i det hele står faktisk to mennesker som bretter ut livet sitt til en skuelysten verden.  Har dere begynt å bade  med hundene dere enda??
  • Til en valp ville jeg brukt sele og noen som sitter sammen med den som selskap i baksetet( altså en passasjer som ikke kjører). 
  • Å, næmmen så fin!! Gratulerer. 
  • Hunderaser med kort nok pels til at den ikke må børstes annet enn når den røyter. Altså helt kort pels uten underull eller kort/semi kort pels med underull. Alle mine tre faller inn under den kategorien. Whippet, DSG og BC. Schäferne jeg har hatt har også hatt den typen pels. 
  • Hvis du får valp nå, så er du over den (etter min mening) travleste valpeperioden med ofte lufting, kort men ofte aktivisering, tett oppfølging i hjemmet pga. oppfinnsom og utforskende valp, biting, tygging, mat ofte, tilrettelegging for søvn, hjemme alene trening osv. Når babyen blir født nærmer valpen seg året, og selv om det også er en travel tid, så har mye begynt å havne på plass innen den tid. De fleste er renslige, de kan være alene hjemme en stund om de må det, de finner forhåpentligvis bedre roen på egenhånd og de tygger som regel ikke i stykker alt du eier.  Jeg kjøpte meg valp i fjor fordi vi planla å starte å prøve i år. Mannen min er redd det blir mye jobb med tre hunder og baby, mens jeg tenker at det får vi til. Hunder er tilpasningsdyktige og så må vi tobeinte være litt kreative sånn at både hund og baby blir aktivisert og trives. Vi har stor hage, og er i gang med å bygge agilitybane i hagen. Fordi jeg har kjøpt meg hund som jeg vil konkurrere i AG med, men jeg innbiller meg at det blir færre treninger på hundeklubben når en tobeint melder sin ankomst. Å trene i hagen derimot, anser jeg som mer overkommelig. Jeg sier ikke at du skal bygge agilitybane i hagen din men det finnes mye man kan tilrettelegge som gjør det mulig å kombinere baby og aktivisering av hund. Du skal i tillegg ha en rase som er mindre krevende, så det går nok sikkert fint Så får man evt. ta utfordringer som de kommer. Kanskje går det helt fint? Det er helt umulig å spå på forhånd. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...