Gå til innhold
Hundesonen.no

Reaksjon på bedøvelse? Strider er syk!


TonjeM
 Share

Recommended Posts

Vi er ikke på kontakte veterinær-stadiet enda, får se hvordan det går utover dagen, men jeg spør her mens jeg venter..

Strider fikk tatt HD-røntgen igår, og det gikk med en del dop for å få han slått ut. Igår sov han stortsett hele tiden og fikk mat i går kveld ved 7-tiden. I natt ved 3-4 tiden begynte han med masse oppkast og sprut diare, og har i grunnen holdt på hele tiden siden.

Igår drakk han ikke vann så han fikk mye vann på maten sin. Han drakk ikke vann i natt heller, men har drukket en del vann nå på morgenen. Men det kommer opp igjen, han spyr ikke på vanlig måte en gang med sånne vaskemaskinlyder først og "fremoverjobbing av ladning", men bare gulper det opp på en måte, masse raping er det også. Og nå har han hatt så mye diare at det begynner å komme blod, stakkars såre rumpe.

Han er ikke dehydrert, pigg og våken, men tydelig kvalm (stakkars lille snufsen) så jeg ser det an litt før jeg kontakter dyrlege.

Men jeg lurte på, kan dette være en reaksjon på bedøvelsen? Eller er han blitt smittet av noe uhumsk hos dyrlegen?

Og er det noen som vet hvem som har vet.vakt i Kløfta-Jessheim-Årnes-Kongsvinger-området nå i helgen? (ellers så ringer jeg jo 1881.. men jeg har ikke like god erfaring med disse tlf-opplysningsmenneskene så det er greit å spørre her også..)

:(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kongsvinger veterinærklinikk De er tilknyttet 24 timers vakt.

Det kan være reaksjon på bedøvelsen. Selv har jeg alltid kulltabletter i huset som jeg gir ved kraftig diaré, så fremt jeg ikke mistenker at hunden har fått i seg noe som kan være farlig. Viktig at hunden får i seg masse væske da.

God bedring til Strider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være at fordøyelsen hans ikke er kommet helt i gang igjen etter narkosen? Om jeg ikke tar helt feil, så får vel ikke folk heller mat like etter inngrep hvor de har vært i narkose, kun litt drikke. Ikke mye - litt. Med tanke på hvor mye bedøvelse strider hadde i kroppen, kan det være at selv om han er vålen og pigg, at de indre systemene hans fremdeles trenger litt tid før de klarer å gjøre jobben sin skikkelig.

Ta og ring veterinæren og hør - det skader ikke :)

God bedring, håper han kommer seg!

EDIT: Gi en dose zoolac, om du har det i hus, og ikke gi mer mat på en stund :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være at fordøyelsen hans ikke er kommet helt i gang igjen etter narkosen? Om jeg ikke tar helt feil, så får vel ikke folk heller mat like etter inngrep hvor de har vært i narkose, kun litt drikke. Ikke mye - litt.

Jeg har bare vært i narkose en gang, og straks jeg var våken og pigg nok (tilbake på sengepost), så kom sykepleierne med noen rundstykker som de mente jeg måtte prøve å spise. Jeg hadde ikke lyst på, men de ga seg ikke :P De spurte også om det var noe annet jeg ville ha likt bedre osv. Så jeg spiste cirka 1-2 times tid etter jeg var ferdig operasjonsbordet, og jeg hadde vært under full narkose.

Jeg tror dette med mat etter en narkose er bestemt av hva du har gjort under narkosen og hva som er/har vært galt med deg ;)

Edit: Når det kommer til HD-røntgen, så brukes det vel ikke full narkose, men en lettere sedering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare vært i narkose en gang, og straks jeg var våken og pigg nok (tilbake på sengepost), så kom sykepleierne med noen rundstykker som de mente jeg måtte prøve å spise. Jeg hadde ikke lyst på, men de ga seg ikke :P De spurte også om det var noe annet jeg ville ha likt bedre osv.

Jeg tror dette med mat etter narkose er hindret av hva du har gjort under narkosen og hva som er/har vært galt med deg ;)

Edit: Når det kommer til HD-røntgen, så brukes det vel ikke full narkose, men en lettere sedering.

ah, okei, da lærte jeg noe nytt i dag også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Edit: Når det kommer til HD-røntgen, så brukes det vel ikke full narkose, men en lettere sedering.

Hvis det kan ha noe å si, så fikk vel Strider 3 doser fordi han mente det var unødvendig å sove.

Tonje, at han gulper opp vann kan være fordi han drikker for mye om gangen. Det er en litt typisk belgergreie å gjøre feks, jeg pleier bare stoppe de hvis de står og drikker og drikker, sånn at de får i seg mindre om gangen. Er jo ingen vits at de drikker så masse når det bare kommer opp igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God bedring Strider. Så ekkelt men du blir fort bra igjen :hug:

Tonje du kan også gi han litt salt og sukker i vannet, det er en oppskrift men jeg har den ikke her.

Kanskje noen andre vet mengden, hvis ikke kan jeg sjekke det opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å tusen takk folkens - you're simply the best!

Nå sitter jeg og venter på at dyrlege fra Kongsvinger vet.vakt skal ringe tilbake, hun hadde så dårlig dekning så samtalen gikk i frø.

Jeg har forsøkt å by Strider kald, uttynnet buljong men det vil han ikke ha. Han virker ganske pigg (veldig klengete og ser litt stakkarslig ut) , men dette med å ikke få i seg vann bekymrer meg.. så derfor har jeg ringt. vet.vakten.

Magen er fin og myk, ikke oppblåst selv om han raper en masse. Men han har bleke slimhinner synes jeg.. sukk.

Nå skal jeg spørre naboen om hun har noe kull vi kan låne. Gubben gidder ikke dra hele veien til apotek for det, og jeg vil ikke la Strider være alene, så da får man heller låne.

*vente på tlf først*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det kan ha noe å si, så fikk vel Strider 3 doser fordi han mente det var unødvendig å sove.

Når det kommer til bivirkninger, så har det noe å si ja.

Det er likevel flere forskjellige medikamenter som brukes til ulik sedering.

Fikk Strider oppvåkningssprøyte hos veterinæren da?

Masse god bedring til Strider! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snillinger!!

Jeg ringte vet.vakten jeg, snakket med kjempehyggelig veterinær som har helgevakt. Hun sa at uansett hvor dårlig Strider eventuelt skulle bli, så skulle han få hjelp med intravenøst whatever (sånt bekymrer meg her jeg bor langt uti Gokk liksom, få tak i veterinær virker liksom så uoverkommelig) og jeg bare skulle ta kontakt hvis jeg ble mer bekymret.

Hun sa at den bedøvelsen/sederingen pleier absolutt ikke ha slike bivirkninger, det hadde hun ikke vært borti før - men ville ikke garantere for at det ikke kunne være fra dopingen igår. Hun trodde snarere at det kunne være noe han har spist, om ikke igår så kanskje onsdag eller torsdag som nå ga symptomene.

Uansett, ble han slapp eller jeg syntes han virket dehydrert så var det bare å ta kontakt så skulle vi sette igang med å få væske i han. Inntil videre kunne jeg prøve å få i han bittelitt vann i ny og ne - skulle ikke mye til. Så nå har Strider fått 2 ss vann med bittelitt leverpostei i - og det gikk rett ned. Og han har rappet 2 tørrforkuler fra lomma mi' (aldri vært så glad for liten tyv som da, må jo tyde på at han ikke er fullt så kvalm lenger..). Han har gulpet opp den ene da, han raper så fælt at han gulper. Så har han fått slikke bittelitt Zoolac, så nå skal jeg ikke putte noe mer i han på en stund. Planen er 2 ss vann m. litt leverpostei om en time igjen.

Men sprutdiareen er der fortsatt. Æsj jeg hater å ha syk hund!!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jag hadde faktisk glemt det, men når noen her minnet meg på det...

Sist gang jeg HD-røntget en hund (2 år siden) sa faktisk vet'en at han ikke måtte få noe mat den dagen, selv om han hadde fått en oppvåkningssprøyte og faktisk gikk selv ut fra klinikken. Det har jeg aldri noensinne hørt før, men forklaringen var at sederingen faktisk kunne sitte igjen i noen indre organer lengre enn muskler, sener og det VI kan se...

Det har aldri engang vært noe tema alle de andre gangene jeg har verken HD-røntget eller operert hunder - når de er kvikke og oppe på bena har de jo fått mat, liksom!

Virker faktisk som om det er et instinkt som ligger litt i dem - hvis de føler seg forgiftet så vil de spise noe mer for å "tynne ut" det de har fått i seg, eller noe... Husker en tispe jeg hadde som var nyoperert - hun greide ikke å reise seg, men kravlet seg langs gulvet for å komme bort til matskålen til en av de andre (hadde ikke tenkt å fôre henne DA, altså) - HELT desperat etter å få noe å spise...

Så jeg ville mistenke dèt som første løsning. Ikke noe mat, men se om man kan lure i han litt vann jevnlig. Så skal du nok se at han bedrer til litt etter litt.

Lykke til!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:twitch: Thank you peops, sannelig er det deilig å ha sonen. Har sagt det før, men en god ting kan ikke gjentas for ofte.

Småen er oppe og går ja, for ikke å si at han har vært tasmansk pungdjevel (han låter slik når han leker.. :D) og det var sinnsykt deilig, vi har hatt drakamp så det stod etter.

Han har fått 0.5 dl vann med litt leverpostei i hver time, og det har forblitt på innsiden. Nå begynner han å drikke litt selv også, og det er jeg kjempeglad for. Nå har jeg vært vågal og gitt han litt buljong-kokt kylling og 1 ts ris (for 2 timer siden).. so far so good. Han skal snart få en ny porsjon, for Strider'n er skrekkelig skrekkelig sulten nå, lille flisa.

Diareen er dog fortsatt lei. Det er en sprutrunde en gang i timen ca. Men nå er det ikke blod&slim, fått litt mer "content" liksom. Tror det er bra jeg (og så er jeg glad for at de på jobben ikke har peiling på hvor bæsjefiksert jeg er..). Håper det bedrer seg med Zoolac og litt fast føde.

Men Strider er i bedre form nå, vi begynner å merke at han ikke har fått tur eller trening verken igår eller idag *gå opp etter veggene er et begrep vi har et nært forhold til her og nå*.

Puuh.. Jeanette sendte meg en tekstmelding med "dumme syke hunden", my thoughts exactly. Man blir jo så bekymret!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krysser fingrene for at det begynner å gå riktig vei. Syke dyr er noe skikkelig trasige greier :(

Har hatt noen runder med Supra de siste to månedene. Siste gang hadde vi en fullstendig gjennomgang av hele hunden, uten å finne noe galt. Men vetten fortalte meg at det er mye spy og skit blandt hunder i det siste. Sånt er veldig smittsomt, så sjansen for at han fikk med seg noe hos vetten er vel ganske stor.

Fortsatt god bedring til Strider. At han begynner å kjede seg er vel et godt tegn :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...