Gå til innhold
Hundesonen.no

Allerede påmeldt utstilling, men trekker seg...


Wanderlust
 Share

Recommended Posts

Jeg skjønner ikke helt den greia med "respekt for dommeren", kjenner jeg. Det er jeg som betaler for at h*n skal gidde å se på bikkja mi i kanskje 3 minutter, det får da jammen meg være respekt nok. Om jeg velger å trekke hunden, så er det opp til meg, det har ingenting med respekt eller ikke for dommeren å gjøre - og det har helt klart ikke noe med respekt for andre utstillere å gjøre.

Og siden det er mine penger jeg bruker, så trekker jeg hunden min når JEG føler for det. Hva andre syns og mener om det, er forholdsvis likegyldig for å være ærlig. Lurer på om folk tenker det samme når de melder på andre ting jeg? Går man en bedriten LP eller bruks-konkurranse, burde man ikke starta av respekt for dommeren?

Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri tenker at det er pga manglende respekt for oss som jobber på prøver (enten det er bruksprøver eller mentaltester/beskrivelser) at folk kommer med mer eller mindre gode hunder. Det har ikke slått meg engang at det har noe med funksjonærene å gjøre, jeg trodde folk meldte på til sånt fordi de hadde lyst til å se hva andre mente om bikkja dems jeg - og siden de betaler for det, så får de jo komme med den bikkja de vil, god eller dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 137
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Når jeg er på utstilling, er det ikke bare dommeren jeg viser fram min(e) hund(er) fram for. Som oppdretter og tidligere hannhundeier er jeg faktisk opptatt av hva andre synes om mine avlsdyr og av

Pels er jo en del av helheten på hunden, og dømmes også mht kvalitet, og dersom hunden er helt nedrøytet vil jo ikke dommeren får et riktig inntrykk av hundens pelskvalitet. Det er jo heller ikke spes

Dette er OT, men: Amira er også ganske skarp mot andre hunder når hun er i arbeid (f.eks under LP-konkurranse). Hun gir tydelig forvarsel ved å knurre og vise alle tennene, men er ikke sen med å fly

De aller, aller fleste "ikke møtt" mine hunder har fått er pga at jeg bestemmer meg for å ikke dra likevel, eller dommerendring. Tror det er kun èn gang jeg har trukket en hund som var tilstede (og i form) på utstillingen - da var det en meget usikker dommer som tok instrukser fra dommereleven i ringen og da jeg ikke under noen omstendighet bryr meg det "spøtt" om denne eleven, så droppet jeg å stille tispen min.

To ganger har hunden skadet seg på vei til utst. så de har hinket på tre ben - selvsagt droppet jeg å gå inn i ringen bare for å få en KIP.

Respekt for dommeren? Dommeren skal da tro at vi alle synes vi har verdens vakreste hund - det vil jo være ekstremt dumt å synes at det er for å "erte" dem at man betaler hundrelapper for å få vite hva h*n synes..

Total nedrøyting? Joda, DET argumentet skjønner jeg - bare se på bildene av Tolleren her. Heldigvis røyter ikke mine på den måten, så hvis de er i pels ved påmeldingsfristen så er de i værste fall bare litt mindre "ullne" på utstillingen - men fortsatt i bra pels, da.

Vær og føreforhold skjønner jeg godt. Har droppet noen utstillinger pga det, ja.. En gang skulle vi til Stora St.holm, men endte opp på en weekend hos en venninne i Vestby istedenfor. Gadd liksom aldri å reise videre da det var superekkelt bare å komme seg dit!

Tror ikke det spiller noen større rolle hva resultatlisten på NKK sier, jeg. De som kan utstilling vet at det går opp og det går ned - uavhengig av hundens egentlige kvalitet. De som ikke skjønner seg på det ser bare etter Cert, BIR og BIM'er likevel.. (tror jeg)

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir jo litt som om jeg skal melde meg på lp, men velger å trekke meg når jeg ser hvem andre som er påmeldt, fordi jeg tror jeg ikke har en sjans til å vinne. Men nå er ikke jeg redd for at andre skal se at jeg har gjort det dårlig med hunden min.

Nettopp.. Det er jo helt likt.. Du hadde ikke kjørt 5 timer en vei for å komme på et LP-stevne hvis du og hunden din ikke hadde gode forutsetninger til å gjøre det bra?

Jeg synes det er stor forskjell på å trekke hunden fra stevne pga. konkurrentene eller fordi man vet med seg selv at man ikke har klart å trene opp ekvipasjen til å gjennomføre bra. Jeg hadde heller ikke trekt meg fra lp pga hvem som er påmeldt, men om jeg merker at jeg og hunden ikke er på samme nivå eller at vi ikke har den rette kjemien rett før stevnet så ville jeg nok valgt å trekk meg. Ikke fordi jeg er redd for å vise hvor dårlig jeg er, men jeg vil at stevnet skal oppleves positivt for hunden og erfaringen skal føre til ennå bedre resultat neste gang. Det er noe med å passe på at hunden trives i ringen uansett om det er utstilling eller lp/ag.

Og 5 timer.. vi har minimum 3 timer til nærmeste stevne og gjerne 7 og 10 timer til nærmeste utstilling. Hvorfor skal jeg gidde å bruke så mye tid og penger om jeg VET at det blir dårlig?

Dette blir litt OT i forhold til det opprinnelige temaet, men jeg stusser litt på dette med respekt for dommeren som nevnes både i denne og andre tråder... Hvis det er litt respektløst å stille en hund som ikke er i topp utstillingskondisjon, er det da også litt på kanten å stille en ung/uerfaren hund som ikke er vant til alt styret på en utstilling og derfor ikke viser seg optimalt? Eller om eier ikke har stilt noe før, burde h*n heller få tak i en noe proffere handler? Eller hva om man melder på en hund for en dommer som viser seg å foretrekke en helt annen type enn det en selv har, er det også litt respektløst?

Så en uerfaren hund eller fører skal ikke få erfaring? Jeg ser klart forskjellen på "respekt" om man stiller uerfaren som junior eller i åpenklasse... Min første erfaring i ringen var på utstilling, aldri vært på ringtrening, ikke lært hunden å jogge, og om han kunne stå i ro var stort sjansespill, for ikke å snakke om tannvisningen. Vet ikke om jeg var heldig, men dommeren var tålmodig, veiledet og hadde litt humor, noe som gjorde at jeg turte stille senere og gav masse mersmak :) Skulle jeg latt være å stille hunden fordi jeg ikke fikk tak i en handler som taklet min hund/rase og samtidig ikke kostet flesk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veeeeldig enig med 2ne!

Synes virkelig ikke det er respektløst av meg å vise en hund som er i dårlig pels for dagen.

Å vise respekt for meg er å være hyggelig og høflig i ringen, og vise hundene fra sin beste side.

At hunden ikke er helt i pels kan vel etter mitt syn ikke fornærme dommern?!

Sånn er det da med pelshunder.

Og røytinga blir ikke alltid som planlagt, så man kan ikke alltid vite det før fristen for påmeldinga er ute.

Jeg har trukket Linus 3 ganger.

Første gangen var på WDS i Stockholm.

Da hadde han på 2 spesialer i forkant vist redsel på bordet etter en veldig irriterende episode på bordet hos veterinæren på tur inn på utstillingsområdet.

Så da trakk jeg han i stede for at han skulle gjøre utfall mot dommern.

Brukte en del tid på å bygge han opp igjen, og var veldig nøye på dommerne jeg stilte han for.

Så jeg trakk han på ei utstilling der dommern var veldig røff og etter mitt syn ufin mot hundene på bordet.

Og sist var NKK Harstad i mars.

Linus så ut som en skabbrev pga røyting.

Gadd ikke bruke 2000 kr ekstra i hotell, mat, parkering osv, så da droppa jeg å stille han.

Ellers har jeg stilt han for treninga sin del mens han har vært pelsløs i den perioden da han var litt usikker på bordet.

Gåttfred og Hampus har aldri blitt trukket.

Begge er jo av raser som ikke er ute av pels liksom...

Så de kan stilles hele året.

De har vært i ringen på alt de har vært påmeldt, bortsett fra en uheldig episode med Gåttfred i sommer da de flytta på raser i ringen og fremskynda rasen slik at vi ikke rakk det... :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har trukket hunden min èn gang pga dommerendring til en dommer vi hadde stilt for bare et par uker tidligere og som gav oss gult. Da så jeg ingen vits i å stille for denne dommeren, og fikk også pengene tilbake. Ellers har jeg meldt på og stilt opp til tross for hard konkurranse, og faktisk slått et par hunder jeg aldri i verden trodde vi ville slå. Men jeg må ærlige innrømme at etterhvert som jeg begynner å kjenne til dommerne på min rase, så velger jeg litt med omhu hvilke utstillinger jeg drar på utifra hvem som dømmer og hvilke sjanser jeg har for å gjøre det bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sluttet å stille X'en når hun er helt nedrøytet, for det er rett og slett ingen vits i det. Jeg er ikke redd for å få en very good eller good, og har min andel av blåsløyfer, men jeg synes det er urettferdig mot en pen hund å vise henne i så dårlig kondisjon - og i vår rase er det så stor konkurranse at pels ikke er valgfritt - i hvert fall ikke på en hund som endrer type og helhetsinntrykk så drastisk som for eksempel Talli og X'en gjør. Vi har hatt andre tisper vi kunne stille hele året fordi de ikke mistet like mye pels og hadde en annen type kropp som gjorde at forskjellen ble mindre. Men i X'ens tilfelle, trenger hun pelsen sin. Og det er ikke noe gøy å konkurrere når en starter med et handicap. Det er som å starte i LP med minuspoeng eller i agility med tidsfeil, for meg personlig.

Jeg synes det blir heller flåsete å si at det er bortkastede penger ut av vinduet å melde på og deretter bli hjemme - du får ikke tilbake pengene selv om hunden blir BIS, så om en ikke har råd til å melde på og bli hjemme, har en faktisk ikke råd til å melde på i noen som helst form.

X'en har hittil i år hatt tre ikke møtt, og hun vil få flere. NKK Kristiansand var fordi jeg ville ha mulighet til å stille henne om løpetid ikke kom til forventet tid, da jeg ikke ville stille henne nyparret i år. NKK Drammen fordi jeg ville ha mulighet til å stille henne om hun ikke ble drektig, da dette ikke var avklart på påmeldingstidspunktet. NKK Hamar fordi jeg ville ha mulighet til å stille i fall pelsen kom tilstrekkelig opp, men nå som hun har hatt valper tar det tilsynelatende lengre tid enn før. Jeg liker å helgardere, og det er flere utstillinger hun er påmeldt til fordi jeg hadde et ønske om å stille henne, men var usikker på om hun ville være i pels. To ganger Herning er en slik utstilling, og jeg ser nå at pelsen ikke kom i tide. Så får vi se om det blir flere ikke møtt framover, men jeg synes det bør være MIN avgjørelse om det er å kaste bort pengene eller ei.

Jeg har faktisk meldt på og stilt på flere utstillinger hvor jeg regner med å få blått (for eksempel NKK-utstillinger på storcertjakt), så jeg er ikke redd for resulatene. Men jeg vil gi hunden en fair sjanse og stille i optimal pels.

Jeg har også et par ikke møtt for andre ting - for eksempel da jeg brakk halebeinet mitt eller X'en fikk en strekk utenfor ringen ti minutter før hun skulle inn. Jeg har vært heldig og kunne delta på de fleste utstillinger hittil, og hun har hatt forutsigbare pelsrutiner hittil, så jeg har visst når hun har pels. Men i år med valpekull er litt annerledes, og da helgarderer jeg meg ved å melde på med forventning om at nok trolig må la henne bli hjemme.

Valpeshow, derimot, stiller jeg uansett hvordan valpen ser ut, jeg er ikke redd for å vise en valp i vekst. Det er mange nok der som blir hjemme om valpen er litt langbein eller skeiv, men jeg tar ikke valpeshow såpass høytidelig.

For voksne eksteriørkonkurranser, derimot, synes jeg ting er någet annerledes, for meg og den hunden jeg har nå.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Det jeg ikke skjønner er at folk har ingen hemninger med å trekke en hund som ikke er i optimal pelskondisjon på utstilling, men å starte med ei bikkje i LP som ikke ligger på fellesdekk på trening, det er helt akseptabelt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg ikke skjønner er at folk har ingen hemninger med å trekke en hund som ikke er i optimal pelskondisjon på utstilling, men å starte med ei bikkje i LP som ikke ligger på fellesdekk på trening, det er helt akseptabelt..

Helt enig!

Og det er akkurat slike eiere som gjør at jeg må være litt forsiktig med å evt melde på gamlemor på lp.. Fordi ho ligg ho, men kjem det noen bort til a.. Ja, da kan jeg regne me at det smell bra.. Særlig hvis det er tisper..

Og nei, det blir ikke min skyld. Men hvor koselig blir det hvis hunden min punkterer noen andre sine hunder uansett..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig!

Og det er akkurat slike eiere som gjør at jeg må være litt forsiktig med å evt melde på gamlemor på lp.. Fordi ho ligg ho, men kjem det noen bort til a.. Ja, da kan jeg regne me at det smell bra.. Særlig hvis det er tisper..

Og nei, det blir ikke min skyld. Men hvor koselig blir det hvis hunden min punkterer noen andre sine hunder uansett..

Eh.. Ja, det er jo mye bedre å starte med en aggressiv kjøter enn en ulydig kjøter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eh.. Ja, det er jo mye bedre å starte med en aggressiv kjøter enn en ulydig kjøter?

Hun bryr seg ikke om de andre hundene.. Hun starter aldri noe.. Men hvis det kommer en tispe plutselig over henne eller lignende, så kommer ikke hun til å bare ligge der og overse.. Når man da ikke vet hvordan de andre hundene er, så kan det fort bli litt mer enn bare lek. Og det er ikke bestandlig så uvanlig for mange raser...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun bryr seg ikke om de andre hundene.. Hun starter aldri noe.. Men hvis det kommer en tispe plutselig over henne eller lignende, så kommer ikke hun til å bare ligge der og overse.. Når man da ikke vet hvordan de andre hundene er, så kan det fort bli litt mer enn bare lek. Og det er ikke bestandlig så uvanlig for mange raser...

Sorry, men det blir for teit å si at det ikke er din skyld allikevel. Jeg har også en gamlemor som ikke liker at andre hunder kommer bort til henne, og det kan fort smelle fra henne og, men jeg har nå i det minste vett på å innrømme at det er min kjøter som er problemet jeg da, ikke en hund som evt kommer bort for å hilse. Det er ikke en grunn til å få juling det at man sier hei, liksom.

Og ja, jeg har en hund som kan reise seg på fellesdekken, selv om det er en stund siden sist nå (nå har hun "bare" høye albuer nå :P ). Hun har dog aldri gått bort til en annen hund når hun har gjort det, hun har kommet til meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sorry, men det blir for teit å si at det ikke er din skyld allikevel. Jeg har også en gamlemor som ikke liker at andre hunder kommer bort til henne, og det kan fort smelle fra henne og, men jeg har nå i det minste vett på å innrømme at det er min kjøter som er problemet jeg da, ikke en hund som evt kommer bort for å hilse. Det er ikke en grunn til å få juling det at man sier hei, liksom.

Og ja, jeg har en hund som kan reise seg på fellesdekken, selv om det er en stund siden sist nå (nå har hun "bare" høye albuer nå :P ). Hun har dog aldri gått bort til en annen hund når hun har gjort det, hun har kommet til meg.

Jeg sier ikke at det er andre sin feil.. Jeg sier bare det at siden veldig mange har veldig lett for å melde seg på konk, selv om man vet at bikkja ikke ligger på dekken, så frister det ikke å melde på gamlemor i det hele tatt.. For selvfølgelig blir det min hund sin feil hvis det skulle bli bråk.. Det var mer en kommentar til de som hevder at hvis hunden min får ødelagt dekken av en annen hund, så skal jeg jo egentlig få en ny sjanse.. Poenget mitt var at med gamlemor, så kan det skje så ufattelig mye mer enn bare en ødelagt dekk eller lignende..

Så det er en grunn til at jeg ikke konkurrere LP med gamlemor..

Selv om jeg må forsvare gamlemor at ren hilsing er ikke et problem, men hvis det kommer ei anna tøff dame me halen høyt oppe og som tror eier verden, ja da er det kanskje ikke så kult..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

må si meg enig med Tone her: Jeg har også hatt en hund som ikke var flink å omgås andre hunder. Om de kom for å hilse eller leke, så gikk han til angrep. Det var da vitterlig jeg som satt med et problem, ikke alle eierne av snille hunder som kom med fred i sinnet.

Trente vi noen gang uten langline? Noooope

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun bryr seg ikke om de andre hundene.. Hun starter aldri noe.. Men hvis det kommer en tispe plutselig over henne eller lignende, så kommer ikke hun til å bare ligge der og overse.. Når man da ikke vet hvordan de andre hundene er, så kan det fort bli litt mer enn bare lek. Og det er ikke bestandlig så uvanlig for mange raser...

Dette er OT, men:

Amira er også ganske skarp mot andre hunder når hun er i arbeid (f.eks under LP-konkurranse). Hun gir tydelig forvarsel ved å knurre og vise alle tennene, men er ikke sen med å fly på hvis noen står over henne og "hilser". Ok, det er aldri hun som starter det da hun aldri har interesse av å oppsøke andre hunder, men det likevel min hund som er problemet. Hunden som vil leke er ulydig, men ikke et problem. Min hund er lydig, men det er hun som kan skape de alvorlige problemene (slosskamp). Nå skal det sies at det aldri er snakk om noen slosskamp med Amira - kun et bjeff og glefs for å få den andre hunden vekk, slik at hun kan jobbe i fred :P Særing...

Uansett er det selvfølgelig uansvarlig å starte med hunder som som vil oppsøke andre hunder i fellesdekk, men det kan skje hvem som helst... Så lenge ting fungerer på trening, skal det være lov å starte, selv om man aldri kan være 100 % sikker på at hunden ligger.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sier ikke at det er andre sin feil.. Jeg sier bare det at siden veldig mange har veldig lett for å melde seg på konk, selv om man vet at bikkja ikke ligger på dekken, så frister det ikke å melde på gamlemor i det hele tatt.. For selvfølgelig blir det min hund sin feil hvis det skulle bli bråk.. Det var mer en kommentar til de som hevder at hvis hunden min får ødelagt dekken av en annen hund, så skal jeg jo egentlig få en ny sjanse.. Poenget mitt var at med gamlemor, så kan det skje så ufattelig mye mer enn bare en ødelagt dekk eller lignende..

Så det er en grunn til at jeg ikke konkurrere LP med gamlemor..

Selv om jeg må forsvare gamlemor at ren hilsing er ikke et problem, men hvis det kommer ei anna tøff dame me halen høyt oppe og som tror eier verden, ja da er det kanskje ikke så kult..

Sånn er min hund også, hun oppsøker ikke andre bikkjer for å ta dem, men det er like fullt hun som er problemet, ikke alle andre kjøtere som stikker innom. Og det du skreiv var nå engang dette:

Og nei, det blir ikke min skyld. Men hvor koselig blir det hvis hunden min punkterer noen andre sine hunder uansett..

Min utheving.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er OT, men:

Amira er også ganske skarp mot andre hunder når hun er i arbeid (f.eks under LP-konkurranse). Hun gir tydelig forvarsel ved å knurre og vise alle tennene, men er ikke sen med å fly på hvis noen står over henne og "hilser". Ok, det er aldri hun som starter det da hun aldri har interesse av å oppsøke andre hunder, men det likevel min hund som er problemet. Hunden som vil leke er ulydig, men ikke et problem. Min hund er lydig, men det er hun som kan skape de alvorlige problemene (slosskamp). Nå skal det sies at det aldri er snakk om noen slosskamp med Amira - kun et bjeff og glefs for å få den andre hunden vekk, slik at hun kan jobbe i fred :P Særing...

Uansett er det selvfølgelig uansvarlig å starte med hunder som som vil oppsøke andre hunder i fellesdekk, men det kan skje hvem som helst... Så lenge ting fungerer på trening, skal det være lov å starte, selv om man aldri kan være 100 % sikker på at hunden ligger.

Gamlemor bråker nok ikke pga hun vil jobbe i fred.. Jeg kan egentlig ikke si hva som er grunnen, siden hun var en voksen omplasseringshund da hun kom til meg.. Jeg har fått roet ned tingene slik at hun begynner ikke, ikke så lenge jeg er der i alle fall og hun er under min lydighet. Men hun tåler lite ifra andre, visse, tisper.. Andre tisper kan gjøre hva hun vil me henne..

Og selv om det er veldig uansvarlig, så er det veldig mange som stiller.. I alle fall på mindre stevner :)

Sånn er min hund også, hun oppsøker ikke andre bikkjer for å ta dem, men det er like fullt hun som er problemet, ikke alle andre kjøtere som stikker innom. Og det du skreiv var nå engang dette:

Min utheving.

Ja, klar over at jeg skrev dette.. Men må si det var en litt tankeløs forumlering, som har kommet av mang en diskusjon om jeg bør melde på gamla eller ikke.. Jeg vil ikke pga jeg vil ikke ta sjansen for det som kan skje.. Mens andre mener at jeg ikke bør tenke på dette fordi det vil ikke være min skyld fordi det er ikke hunden min som ødelegger dekken..

Så beklager veldig dårlig formulering der :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, så om min hund reiser seg fra fellesdekken og løper bort og er "høy og mørk" til en annen hund, og den andre hunden tilfeldigvis ikke like "høye mørke" hunder, så er det den andre eierns feil som har hund som svarer så lenge jeg sier at min bare vil "hilse og leke"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg ikke skjønner er at folk har ingen hemninger med å trekke en hund som ikke er i optimal pelskondisjon på utstilling, men å starte med ei bikkje i LP som ikke ligger på fellesdekk på trening, det er helt akseptabelt..

Vet egentlig ikke hvem denne var hintet til jeg... Men regner med at den ikke var til meg ettersom jeg ikke hadde trukket min hund fra utstilling som jeg allerede hadde meldt meg på og betalt for, pga pels... Men ja, jeg har startet lp hvor jeg ikke har vært 100% sikker på fellesdekken. (Selvom jeg var ganske sikker før den offisielle debuten - men hun tålte ikke at en annen hund stod over henne. Og med to slike opplevelser fikk jeg en hund som ble ennå mer usikker på fellesdekk). Dog vet jeg at hun ikke går bort til noen andre enn meg om hun reiser seg... Hadde hun gjort det, så hadde jeg evt stått over fellesdekken, for jeg vil ikke bidra til å ødelegge for andre.

En liten edit: Byttet ut hunder med opplevelser :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg ikke skjønner er at folk har ingen hemninger med å trekke en hund som ikke er i optimal pelskondisjon på utstilling, men å starte med ei bikkje i LP som ikke ligger på fellesdekk på trening, det er helt akseptabelt..

Det er vel ikke så rart? Alle skjønner jo at ei nedrøyta bikkje ikke får full pels over natta, men så lenge man forsøker seg på en fellesdekk så er det jo alltids en mulighet for at dyret blir liggende... :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, så om min hund reiser seg fra fellesdekken og løper bort og er "høy og mørk" til en annen hund, og den andre hunden tilfeldigvis ikke like "høye mørke" hunder, så er det den andre eierns feil som har hund som svarer så lenge jeg sier at min bare vil "hilse og leke"?

En hund som er "høy og mørk" vil vel neppe bare "hilse og leke"? Eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt mer OT, men fellesdekken er hovedgrunnen til at jeg har ventet så lenge med å starte lydighet som jeg har gjort... Dennis har ALDRI reist seg fra en fellesdekk, han ligger 1 meter fra høyløpske tisper på trening og tåler fint at det løper unger i sikksakk mellom dem i fellesdekken... MEN: Han er - som flere andre over her har nevnt også - svært nøye på at når man arbeider, så arbeider man - og da er toleransen lavere overfor andre hunder...så jeg ser ikke bort ifra at han kunne blitt irritert på en hund som sto over ham i fellesdekken...

Sist vi startet, var det èn hund som reiste seg og gikk bort til hunden ved siden av...denne ble redd og utagerte, og begge to ramlet over hund nr 3 som i befippelsen også reiste seg...den første hunden fikk underkjent på øvelsen, den andre ble også trukket (fordi hun lå og bjeffet/hylte hele øvelsen), men hund nr 3 ble ikke trukket noe...

Selvsagt kan uhell skje, men når folk velger å starte med hunder som ikke engang i trening har lagt en eneste fellesdekk i ro, så grenser det til dumhet!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...