Gå til innhold
Hundesonen.no

Hilde&Lotte


Hilde&Lotte
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Svar 68
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja, han er en koselig kar, han Frost. Han har en sånn artig greie hvor han hilser på alle med å vinke med begge forlabbene mens han selv står på to. Han har bare lært det av seg selv, søtingen. Og

Vi fikk Very Good. Fornøyd som bare det, for dette kunne jeg ikke overhodet! Dessuten ble jeg ganske vettskremt da jeg gikk inn i ringen og i hvert fall da dommeren kom. Merkelige greier, jeg vet jo a

Haha nå har vi debutert i lydighet. Er fornøyd med at jeg ikke var nervøs, og at hunden var ganske lykkelig. Hun ville leke sisten i ringen! Det er ikke typisk henne å gjøre sånt når hun er litt berør

På tide med et bilde av pelsen, det er jo over en måned siden sist. Ser kanskje ikke ut som den har vokst noe særlig, men tror den har det, jeg er bare ikke noe flink til å blåse den opp. Barberte snuta i dag, og det må være det beste resultatet jeg har fått til så langt. :stolt:

Ellers så trener vi jevnt og trutt. øvelser i klasse 1 begynner å kommer rimelig på plass, hun må bare bli sikrere i stort sett alle. Sliter litt med utgangsstilling hvis hun havner foran meg, så vi får klikke inn litt rygging kanskje. Det har vi ikke gjort før.

Hun blir mer og mer rutinert på trening, så det er gøy! Lærer mer og mer om verden også. Nye steder er litt ekkelt, særlig når nye steder heter garasje med lyder og rare folk, men hun jobber godt likevel.

Andre løpetid nå, mye blod og er ikke så veldig nøye med å stelle seg. Urk. Får håpe det kommer seg. I dag var det blodsøl oppover veggen i gangen faktisk, hun ligger der og ruller på natta tydeligvis.

Fine dager for tiden, og i dag er det soldagen her i nord. Reneste hallelujastemninga! :sol:

Her er Lotte i dag:

4e3c8199.jpg

23681056.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jovisst ser jeg at pelsen har blitt lengre! Skikkelig krøllete på rompa, som min favorittkroppsdel på Lotte. :lol:

Jamen så bra! De skal jo ha si himla mye pels for å få lov å gå inn i ringen bare, jeg synes jo kanskje det er nok nå, og kunne likesågodt ha stilt henne på NKK i harstad, men ekspertene sier at den er for kort. Jaja. Tromsø andre helga i juni er planen. Tripp, tripp, tripp. Får håpe vi overlever påska.

Så fin hun er! Har hatt litt blandende følelser for puddel, men når jeg så bilder av din syns jeg hun var veldig fin. Jeg likte veldig godt den korte klippen! Der hun er nyklippet. Helt perfekt lengde i mine øyne :) Og fin farge!

Jeg hadde også blandede følelser for puddelen og sverget på kortbarbert puddel hele året og aldri, aldri utstilling. Se på meg nå! Haha.

Synes ikke sånne voldsomme afroer er så fint egentlig, men det er jo påkrevd for å bli vurdert av en dommer, så da må vi bare. Men det er jo gøy å ha gjort det en gang i hvert fall. Blir nok kortklippet puddelhund på oss til vanlig, tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, ovæ. Ikke i Harstad. Tenkte kanskje på Senja/Finnsnes eller noe. Skal melde oss på bronsemerkekurs nå før påske, hos Dogdiggers. Skal du? Og skal du stille i Harstad?

Hvis pelsen er for kort så kunne vi jo tatt Harstad som ren utstillingstrening, og kanskje vanker det en premie. :) Ellers så blir jeg vel nedbrutt og deprimert for at dommeren ikke synes hunden er verdens nydeligste antageligvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da hiver vi oss med i Harstad. Her. Re. Gud.

Jeg er veldig redd og er veldig småhyper bare ved tanken. Pelsen er sikkert for kort, og hunden er for tynn, og eieren er for dom og det er sikkert lurere å debutere på små utstillinger. Men ingen blir sure for at vi er bønder sant? HÆ?

Åh. Hjelp.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, nå skal jeg ikke ha forhåpninger om noe som helst kanskje, men håper nesten at pelsen kan skrelles litt ned etter utstillinga. Dere aner IKKE hvor utrolig frustrerende det er å ha en flokefri og gjennomgredd hund den ene dagen også våkne opp til tova ullvott dagen etter. Den hunden der er fortsatt i flokealderen. I shit you not.

I går var i på HDrøntgen pluss et nakkebilde siden det er funnet en sånn nakkevirvelfeil på noen søsken, mor og diverse. (krysser alle fingre for at alt er fint med Lotte) Men det var da så fryktelig skummelt hos den dyrlegen og på venterommet og overalt og vi måtte knurre til en stor dinosaur (borzoi) og dessuten måtte vi være veldig redde for rompa, og slenge den litt fra side til side, og i det hele tatt være veldig skeptisk.

Det er kanskje litt alderen og sånn, men hun tripper ikke rundt og sier "I feel good!", så her må vi bare jobbe videre. Jølpes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på utstillingstrening på lørdag. Oh. Vi må trene en god del på stå og bli tatt på av fremmede mennesker fremover. Det er så eeeeekkelt, nemlig. Så i dag tidlig var min datter dommer og det gikk veldig bra det. Fikk lov å flytte på bein og gode greier. Vi må ta sånne daglige runder de neste ukene, ellers blir det jo helt krise.

Benyttet sjansen til å trene litt lydighet også. Det gikk bedre - for det har vi gjort før. Bevis:

ly.jpg

lyd.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Vi fikk Very Good. Fornøyd som bare det, for dette kunne jeg ikke overhodet! Dessuten ble jeg ganske vettskremt da jeg gikk inn i ringen og i hvert fall da dommeren kom. Merkelige greier, jeg vet jo at det ikke er farlig. Vel, vel. Er i hvert fall superfornøyd med Lotte, hun var så flink og husket alt vi hadde trent på. Hun kikket ganske mye etter spøkelsene som mammaen var så veldig redd for, men tror ikke helt hun skjønte hvor de var. :) Hvor er de daaaa?

Her er en liten filmsnutt fra debuten. Tripp tripp tripp.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...