Gå til innhold
Hundesonen.no

Hente valp i Tyskland, eller lignende


Hermes

Recommended Posts

Nå har det seg slik at vi vurdere en rase det kun har vært ett eneste kull med her i Norge, og ingen vet når neste kull skulle kommer (hm... hva slags rase kan det være, mon tro). Jeg har fått litt tips om oppdrettere, blant annet i Tyskland.

Nå har jeg skjønt at det skal være relativt greit å importere valp fra Europa. Har jeg da forstått riktig?

Dere som har gjort dette, eller kjenner noen som har gjort det, hvordan gikk dere frem? Tenker på både papirer og logistikk. Dro dere ned for å hente? Ble valpen flydd til Norge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan egentlig ikke hjelpe, siden jeg ikke har gjort dette og ikke satt meg inn i detaljene for gjennomføring, men det skal være ganske rett frem.

Hvis det blir import fra Tyskland på oss så kommer vi til å hente valpen selv (for å hilse på oppdretter og hunder), men om det blir fly eller bil gjenstår å se. Det kompliseres noe av at vi ikke kan reise via Danmark. Og så er det vel ikke "greit" å dra valpen gjennom halve Europa før innførsel, så mulig den må flys direkte?

Nei, ingen hjelp i meg, gitt. :icon_redface: Får følge med her jeg også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Azawakh? :P Første som slo meg, så jeg måtte bare gjette. :lol:

Står en del på mattilsynets sider. Dette gjelder for import av valp under 3 mnd:

Mattilsynet.no

Det står bl.a. at dyret skal komme direkte fra oppdretter, og kan ikke fraktes gjennom andre land. Ergo må den dra med fly, og den må ledsages av en person. Kan med andre ord ikke sendes alene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi importerte jo Casper fra Tsjekkia - og det gikk ganske smertefritt etter alle papirene var i orden :) Det er et ekstra pluss om oppdretter er kjent med å importere til Norge, da blir det mindre for deg å passe på. Hos staffene var det ihvertfall slik at oppdretter måtte sende blodprøver o.l til NVH før valpen ble tatt inn i Norge. Vet ikke om det er slik med alle raser?

Vi flydde da til Tsjekkia med alle papirene i kofferten, og flydde hjem igjen med valpen i bur. Han måtte da sendes i lasterommet ettersom buret var for stor til kabinen. Det er ikke alle flyselskap som godkjenner kjæledyr i kabinen heller.

Når vi kom hjem igjen på Flesland var det bare å gå på rødt gjennom tollen, vise papirer og hunden - og alt var OK :)

Det er masse papirer og søknader som skal sendes og godkjennes fra mattilsynet før innførsel, og på mattilsynets hjemmeside skal det stå hvilke regler som gjelder fra hvilke land og for hvilke dyr :)

Jeg kan ihvertfall konkludere med at det gikk ganske så knirkefritt - enklere enn jeg hadde sett for meg :)

Bare å gi en lyd hvis det er noe du lurer på...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, det virker jo greit, egentlig.

Er litt skummelt å plassere en liten valp som nettopp er tatt fra mor i lasterommet da? Vi hentet jo også Hermes med fly, men da fikk han være med i kabinen (akkurat liten nok til å få plass i reisebag, og da er det greit). Slike ting kompliserer jo dette veldig...

Takk for info!

Powers: Azawakh, ja. Det står mellom whippet, saluki, og azawakh. Jeg tror nok vi først ender opp med en rase vi kjenner litt bedre enn azawakhen. Men det har blitt et alternativ, og på litt lengre sikt tror jeg det kan la seg gjøre :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg importerte jo valp fra Storbritannia i fjor. Han måtte sendes i lasterommet, og det gikk kjempefint det altså. :) Hele prosessen gikk ordentlig for seg, og jeg vil ikke tro at en stødig liten valp vil få arr på sjelen av en slik opplevelse. Men selvsagt kan det være litt ekkelt å sende det lille nurket avgårde alene i lasterommet, hehe. SAS Cargo vil forøvrig helst ikke sende valper under 10 uker. Min ble sendt da han var 9 uker. Vet ikke ellers om det er noen aldersgrense ved andre flyselskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ikke ut til at noen av valpene tok noe skade av det da vi hentet dem igjen etter å ha vært i lasterommet :) Hentet broren også i tillegg - så de hadde jo selskap i hverandre.

Jeg forsikret meg også med kapteinen før jeg gikk ombord i flyet, om valpene var på plass i flyet med oss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det ikke er i nærmeste framtid, ser det jo ut til å bli endringer i innførselsreglene fra og med 01.01.2012.

Blodprøve er kun for staff, da dette er et krav for å sikre at det er renraset og staff, og ikke blanding av eller renraset ulovlig rase.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Peersen

Ja, det er jo blitt ganske greit fra EU landene.

Soke om import tillatelse for valp under 3 mnd. Det er jo en formsak .

Jeg ville hente valpen selv, og den kan sitte i fanget ditt i kabinen.

8 uker azawakh valp er jo godt under 5 kg :)

Reglene blir jo endret i Sverige iaf fra nyttaar. Da kan en ta inn voksne hunder

uten blodtest. Regner med at blodtesten faller bort i Norge ogsa, naar dette skal gjelde i Sverige.

Hunden skal rabies vaksineres, og etter ca 20 dager kan den tas inn i landet.

Dette blir jo enklere med oss som bor i utlandet og reiser med hundene. Mye billigere !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det ikke er i nærmeste framtid, ser det jo ut til å bli endringer i innførselsreglene fra og med 01.01.2012.

Blodprøve er kun for staff, da dette er et krav for å sikre at det er renraset og staff, og ikke blanding av eller renraset ulovlig rase.

Kan man sjekke rase ved blodprøve? :hmm:

Vi tok Scilos på Kielfergen. Han hadde jo reist gjennom hele Europa før han kom så langt. Ville aldri fraktet en liten valp på båten, men for en ferdigvaksinert, trygg og (nesten) voksen hund, var det helt greit :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hentet en 8 uker gammel valp for venninna mi i Tyskland,. Hun gikk i lasterommet, og det gikk veldig bra, turen er jo ikke så lang. Vær bare obs på at flyet ikke kan ha mellomlanding når man importerer, siden hunden ikke kan reise via andre land enn landet den importeres fra og til. Ellers gjelder den samme søknaden og de samme reglene som import fra f.eks. Danmark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan man sjekke rase ved blodprøve? :hmm:

Neida, det var ikke det jeg mente.

Det taes blodprøve av alle staffer som skal registreres - også de født i Norge. Det blir også tatt blodprøve av foreldrene. Dermed har en mulighet til å avsløre de som ikke er avkom av oppgitte foreldre og altså forsøkes importert som ulovlig rase med falske papirer. Og derfor skal dette sendes inn og godkjennes FØR hunden får innførselstillatelse til Norge, og FØR det skrives ut stamtavler på norskfødte valpekull.

Rase bekreftes altså ved hjelp av slektskap, og forutsetter altså at foreldrene er registrert i anerkjent kennelklubb og har kjent stamtavle. Så det er selvfølgelig mulig å ta inn hund under falske premisser, men da må dette ha vært gjort over generasjoner.

Med forbehold om feil, det er noen år siden jeg jobbet med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke så mye å komme med til topic, så jeg bør vel skrive OT: Uansett hvilken rase det blir, så gleder jeg meg allerede! For de er jo nydelige begge to :wub: Håper det er nå snart i fremtiden altså :drool:

Hehe, vi har dessverre ikke hastverk med å få hund nr. 2 i hus :) Men det betyr at det blir god tid til å gjøre seg kjent med rase, linjer, oppdrettere, osv. Blir spennende å se hva vi bestemmer oss for til slutt, men det skjer nok ikke med det aller første.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...