Gå til innhold
Hundesonen.no

Drypper fra stellet


Recommended Posts

Har sett at det drypper litt fra stellet til Nitro. (så det først idag) Ser noen våte flekker her og der på gulvet og der han har lagt.Da regner jeg med det er noe slags irritasjon i forhuden. Jeg har aldri hatt hannhund før så da er man jo ikke kjent med disse hann problemene.

Hvis det drypper, må han til dyrlege? For at dryppingen skal gå over, må han behandles eller kan dette gå over av seg selv? Er det andre ting enn medisiner som kan brukes? Feks rense/vaske med vann ol?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lar tispa ordne det :lol: Vi har prøvd forhudsrens uten effekt, så da ga vi egentlig ****. Så lenge det ikke kommer veldig mye og lukter veldig vondt så er det helt normalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle hannhunder med respekt for seg selv har en lettere forhudskatar :cool: spesielt i puperteten. Men du bør dra tilbake forhuden å sjekke at penis er normal rød/rosa uten sår og at det ikke sitter eks. et gressstrå å irriterer. Om det drypper mye kan du kjøpe saltvannsoppløsning på apoteket og en 10ml sprøyte, skyll med saltvann 1x om dagen og vips er det borte :)

Skulle det ikke forsvinne etter 5-6 dagers skylling med saltvann så kan det være indikasjon på infeksjon annet sted i kroppen og da bør du ta en tur til veterinæren.

Hvordan skylle:

Om det er mye pels i penisåpningen bør dette klippes bort.

Hold i penis med foruden trekt helt fram så det danner seg en liten trutmunn i enden.

Fyll saltvann inn trutmunnen, hold forhuden såpass at ikke vannet renner rett ut igjen.

Bruk den ene hånda til å lukke forhuden om penis og den andre til å lage bevegelse i vannet inni (det er viktig å få spylt forhuden på innsiden) i 20-30 sekunder (til du tror alle områder har vært i kontakt med saltvannet).

La vannet få renne ut, dra gjerne forhuden tilbake så alt kommer ut.

Tvi tvi.

Selv om forhudskataren forsvinner nå, så kan den komme tilbake innen kort tid om han er i pupertet. Synes du dette er veldig plagsomt så vil jeg anbefale deg å forebygge med å skylle med saltvann 1x i uken. IKKE bruk forhudsrens fra dyrebutikken, disse er ofte for sterke og gjør det bare verre.

Du kan også tilføre ca. 1 spiseskje epplesidereddik 5% i maten, slik at du holder urinen sur. Da vil det bli vanskelig for bakterier å trives.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og saltvann lager du enkelt selv ved å koke opp en liter vann og 9 gram/1 spiseskje salt. Oppbevares i ren og lukket beholder. Og så bruker jeg en vanlig sprøyte til 5-10 kr fra apoteket når jeg renser. Jeg pleier også sørge for at væsken holder ca kroppstemp når jeg bruker den, og gjennomfører "operasjonen" i dusjen. Men du får kanskje ikke plass til hunden i et dusjkabinett ;-)

Jeg synes forhudsrens er grusomt overpriset!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, må bare være 'litt' OT, for så forside og statusen for nye emner og der står det Drypper fra stellet av

Djervekvinnen"

Forøvrig er det helt vanlig ja - anbefaler også saltvann og sjekk om det er noe som irriterer. Se på deg som en omsorgsperson/helsevesenet - der er det helt vanlig med stellvask :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips på saltvann! :)

Hehe, må bare være 'litt' OT, for så forside og statusen for nye emner og der står det Drypper fra stellet av

Djervekvinnen"

Forøvrig er det helt vanlig ja - anbefaler også saltvann og sjekk om det er noe som irriterer. Se på deg som en omsorgsperson/helsevesenet - der er det helt vanlig med stellvask :D

:lol::lol:

En grunn til at jeg ikke jobber i helsevesenet :whistle::P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min veterinær anbefalte vanlig lunket vann, 2-3 ggr pr uke i en liten periode.

Forhudskatarr er hormonbetinget. Vår forrige hund var plaget med dette. Kastrerte hunder er sjelden plaget med forhudskatarr.

Noen hannhunder er plaget fra tid til annen, uten at det er noen annen årsak enn hormonelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Anektdotisk erfaring sier at individ er av større betydning enn rase, fordi så mange faktorer spiller inn. Miljø vel så viktig som genetikk. Jeg har hatt to typiske gneldreraser, hvis første egenskap folk forbinder med dem er bjeffing, og ingen av de to lagde lyd. Så har jeg hatt en nusselig liten cavalier som var den verste gneldrebikkja ever. Den jeg har nå skulle liksom med letthet kunne trenes til å halse bare til spesifikke oppgaver og ellers tie. Treningen går fremover, men noen lydighet- og bruks-stjerne blir han antagelig aldri med meg i andre enden av båndet, mest pga lyden, som jeg overhodet ikke har kontroll over av-og-på-knappen på.  Har vokst opp med mange mynder i omgangskrets: afghansk, borzoi, irsk ulvehund, skotsk hjortehund og saluki. Disse går vel alle under ekstra store, men de var ekstra ålrighte også. Veldig lettvinte og greie hunder om en bare vil ha en for selskap, tur og kos, men noe upraktisk størrelse på dem alle. Golden og schæfer individer jeg vokste opp med var henholdsvis gjennomsnittlig bjeffete va nær taus,  men jeg har hørt skrekkeksempler av masete gneldreschæfer uten sidestykke også. Life is like a box of chocolates?       
    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...