Gå til innhold
Hundesonen.no

Nupp i huden etter sterilisering


Recommended Posts

Etter steriliseringen til Chanti la jeg merke til en liten nupp i huden. Jeg tenkte ikke så mye over det da, men så har den blitt sakte større. Jeg lurer på hva det kan være. Moren min nevnte at det kunne være tråden på innsiden som irriterte, men varer tråden på innsiden så lenge? Hun ble sterilisert i begynnelsen av Desember.

Jeg lurer på om jeg burde få dette sjekket eller om det er harmløst. Har noen opplevd noe lignende?

nupp.jpg

nupp2.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta å fær å sjekke det, det ser ut som det er et sting som er vokst inn, eller som moren din sier stinget som er inni som har lagd seg en liten lomme/byll.

Det varierer fra trås til tråd hvor lang tid et tar får de er helt "oppspist". De fleste starter prosessen etter 4-6 uker og kan ta opp til 6 mnd'r.. Synes det er litt rat om det er et sting, men ser litt sånn ut gitt (eller inngrodd hår :icon_confused: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ganzie fikk det samme noen måneder etter at hun ble kastrert. Det var en reaksjon på suturtråden, og det ble en innkapslet byll. Denne lille kulen, (på størrelse med en flat ert) hadde hun i fem år. Jeg hadde flere veterinærer til å se på den ( i forbindelse med andre undersøkelser) og alle kom frem til det samme, la den være så lenge den ikke endrer seg.

Så for en måneds tid siden så jeg at den hadde endret seg, den så ut som en moden kvise.

Nysgjerrig som jeg er så måtte jeg jo bare klemme bittelitt :innocent: Ut kom det svart/grønn gugge som luktet helt forjæ... og en liten trådstump. Jeg klemte til det var tomt, smurte på fuciderm og lot det være. Nå er hele kulen borte, ikke arr eller noe :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min tispe hadde en slik nupp etter keisersnitt/sterilisering. På henne ble det aldri helt borte, men jeg kunne klemme ut talg slik at den ble mindre. Tok hull på den med kanyle hos veterinæren en gang hun var i narkose og fikk klemt ut alt, virket på veterinæren min som det var ganske vanlig :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kahlo hadde slike etter kastrering, lot dem bare være til det begynte å gå hull på dem og pillet ut tråden etterhvert som den kom. Sålenge det ikke virker irritert eller vondt, eller endrer seg, hadde jeg bare latt det være.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Anektdotisk erfaring sier at individ er av større betydning enn rase, fordi så mange faktorer spiller inn. Miljø vel så viktig som genetikk. Jeg har hatt to typiske gneldreraser, hvis første egenskap folk forbinder med dem er bjeffing, og ingen av de to lagde lyd. Så har jeg hatt en nusselig liten cavalier som var den verste gneldrebikkja ever. Den jeg har nå skulle liksom med letthet kunne trenes til å halse bare til spesifikke oppgaver og ellers tie. Treningen går fremover, men noen lydighet- og bruks-stjerne blir han antagelig aldri med meg i andre enden av båndet, mest pga lyden, som jeg overhodet ikke har kontroll over av-og-på-knappen på.  Har vokst opp med mange mynder i omgangskrets: afghansk, borzoi, irsk ulvehund, skotsk hjortehund og saluki. Disse går vel alle under ekstra store, men de var ekstra ålrighte også. Veldig lettvinte og greie hunder om en bare vil ha en for selskap, tur og kos, men noe upraktisk størrelse på dem alle. Golden og schæfer individer jeg vokste opp med var henholdsvis gjennomsnittlig bjeffete va nær taus,  men jeg har hørt skrekkeksempler av masete gneldreschæfer uten sidestykke også. Life is like a box of chocolates?       
    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...