Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpen min vil ikke følge boka! :p


MiO

Recommended Posts

Har lest i diverse hundebøker at tørket lever, ja det er den beste belønningen man kan gi valpen og hunden sin i belønning ved trening, i Kong-leker osv. Ja, det slår liksom alt. Lever er tingen!

Derfor handlet jeg inn bl.a. det i bøtter og spann på forhånd, sånn at alt var klart når valpen kom i hus.

Nå har jeg tilbudt valpen tørket lever et halvt dusin ganger siste uka, og hun tar et sniff og går sin vei! :blink: Vil ikke engang ta det i munnen og prøvesmake. Nå nettopp forsøkte jeg igjen, men da forsøkte hun å rulle seg over leverbiten på gulvet istedet.

Hmf! Hun har tydeligvis ikke lest de samme hundebøkene som jeg...! Så da sitter jeg her da, med 1,2 kg tørket okse- og kyllinglever som ingen vil ha! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God tommelfingerregel er at det som lukter verst, er mest attraktivt. Tørka lever er nesten luktfritt, og er egentlig stort sett bare kult for glupske bikkjer, eller hunder som ikke er så nøye på hva de får. Mine vil IKKE ha... Her er ost, pølse, diverse kjøtt, smøreoster på tube og fiskebiter slagere. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min BC ELSSSSSSSSSKER tørka leverbiter, Amiga (corgi) synes de er pyton.

Hva jeg gjorde med amiga var å lete frem pølser, ost, myke kyllingbiter (fra handlers) og diverse annet og så hva var absolutt best, hva var ikke så godt ol. Så når vi trener nå vet jeg at jeg har det lille ekstra i sekken om hun virkelig tar i.

Men om hunden din overhodet ikke vil ha det kan du jo f.ex selge de da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine synted det er helt digg med lever så de må ha lest samme boka som det du har :) Hvilken bok er det? :lol:

Jeg vet 100% sikkert at det står i boka til Ian Dunbar; "Before and after you get a puppy", men jeg har lest det mange plasser da. Men konkret husker jeg jo ikke nøyaktig hvor lenger, unntatt den ovenfornevnte boka da (fordi han var så urokkelig bestemt på akkurat det at alle bikkjer elsker lever og det ble nevnt flere ganger i boka, husker jeg det godt).

Kan godt kjøpe av deg :ahappy:

Ja hvorfor ikke? Skal sende deg en pm senere så blir vi vel enige :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uhm, men altså min liker tørka lever? Kan godt kjøpe av deg :ahappy:

Har sendt deg en privat melding nå :-)

Har forsket litt mer på hva valpen er mest begeistret for. Yatzi her liker tydeligvis veldig godt kylling og laks. Har smakt begge deler og det gikk ned med et "schwooopp", så var det borte. Kanskje jeg må bruke ferskvarer som belønning etterhvert da... Æsj, jeg som tenkte praktisk og hvor greit det hadde vært å ha noe tørket i lommene... :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har forsket litt mer på hva valpen er mest begeistret for. Yatzi her liker tydeligvis veldig godt kylling og laks. Har smakt begge deler og det gikk ned med et "schwooopp", så var det borte. Kanskje jeg må bruke ferskvarer som belønning etterhvert da... Æsj, jeg som tenkte praktisk og hvor greit det hadde vært å ha noe tørket i lommene... :rolleyes2:

Bruker lungemos her på Yaris, og når jeg skal på trening slenge jeg bare en skive lungemos i stekepannen, og da blir det til slutt omtrent som kjøttdeig, og småbiter av seg selv. Første gangen ble de litt mer stekt og crispy, forrige gang hadde jeg dårlig tid, så da har jeg litt mykere biter.

Da kan du bruke det ferskt når du er hjemme og sånn, også steke noen porsjoner når du skal ut og trene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Har sendt deg en privat melding nå :-)

Har forsket litt mer på hva valpen er mest begeistret for. Yatzi her liker tydeligvis veldig godt kylling og laks. Har smakt begge deler og det gikk ned med et "schwooopp", så var det borte. Kanskje jeg må bruke ferskvarer som belønning etterhvert da... Æsj, jeg som tenkte praktisk og hvor greit det hadde vært å ha noe tørket i lommene... :rolleyes2:

Levergodt er ikke alltid godt - det kommer an på hvordan du har tørket det - eller om du har kjøpt inn ferdig tørket.

Om du skal lage levergodbiter selv så kan det lønne seg å bruke foodprosessor, male opp - tilsette litt salt, litt mel og bakepulver - spre ut i langpanne i tynt lag, stek først 10 min. på 200 grader - senk temperaturen til 50 grader og la ovndøren stå på gløtt, la stå til de er gjennomtørket.

Det lukter dritt i hele huset når man holder på, men bikkjene liker det.

Alternativ - de fleste hunder like frolic - det er billig og drøyt, en ring deles i fire.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

btw tips

http://handlers.no/product.php?cat_id=1&sub_id=24&name=Handlers%20treningsgodbiter

De med kylling EEEELSKER hundene mine, de er myke så lenge du holder de i plastikk. og lette å dele. Forskjellige smaker etc.

De har jeg også kjøpt :) Men jeg har blandet okse- og kyllingsmak i en sånn godbit-boks jeg har, så jeg vet ikke hva som er hva av smakene, men det gjør tydeligvis hunden. Nå som du sier det, så er det sannsynligvis smaken hennes som gjør at hun av og til syns de er ganske attraktive og av og til får de lunken mottagelse. Jeg antar det er en av de to smakene som er mer populær enn den andre. Får finne ut hvilken, ved hjelp av det som er i de merkede posene jeg kjøpte det i. Sannsynligvis den med kylling hun liker best, ettersom hun ble helt "hypnotisert" da hun fikk smake ekte kyllingkjøtt.

PS! Den tørkede leveren er kjøpt ferdig i poser, ingenting jeg lager selv. I'm that kind'o' girl, liker de ferdiglagde tingene best ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker lungemos her på Yaris, og når jeg skal på trening slenge jeg bare en skive lungemos i stekepannen, og da blir det til slutt omtrent som kjøttdeig, og småbiter av seg selv.

Takk, det hørtes ut som et deilig hundetips, selv om jeg personlig syns det høres avskyelig ut med...eh..moste lunger, liksom :P

Men det skal prøves!Takk for tipset!

da har jeg lært av deg MiO, ikke kjøpe inn altfor mye godbiter før valpen er i hus :aww: litt ivrig der jeg også nemlig :whistle:

Smart! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, det hørtes ut som et deilig hundetips, selv om jeg personlig syns det høres avskyelig ut med...eh..moste lunger, liksom :P

Men det skal prøves!Takk for tipset!

Det lukter faktisk riktig så godt, og ligner endel på litt for stekt kjøttdeig. Holdt nesten på å spise det selv jeg! Og det er jo faktisk menneskemat, så skal jo være mulig.

Selv spiser jeg jo leverpostei, er jo ikke så innmari mye bedre det :P

Bruker gjerne pølser og lignende når vi trener her. Kutter de opp i lange tynne staver og kniper av en bit med tommelfingerneglen når de får. Levergodbiter er også digg, men jeg tørker dem selv i ovnen.
Ååå det var en god idé med pølsene! Litt mindre kutting blir det jo av det :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...