Gå til innhold
Hundesonen.no

Rått og godt


Hermes

Recommended Posts

Det finnes sikkert flust av slike tråder, men uansett, jeg trenger nye ideer. Jeg snoker gjerne i frysedisken i blant, og ser hva de har. Sist tok jeg med meg en kilo med kotelleter for drøyt 20 kr på Rema, og ellers er kyllingvinger blitt en slager. Gutten elsker det. Men, det dumme med kotelletene er at de er litt vel mye kjøtt og lite bein på de, mens kyllingvingene går ned på null komma niks, det er så vidt han gidder å tygge på de.

Hva gir dere om dere skal gi noe som det går an å hygge seg litt med, slipe tennene sine litt på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grillbein hender det de har på ICA her. Det gir litt mer tannmosjon. Oksehaler er flotte som tanntråd og tidsfordriv. Kalkunstruper pleier å være en slager, ikke noe bein, men brusk funker det og.

Ellers kjøper jeg hele høner, der er det litt sånn diverse inni. Skjærer av bryst og bruker dem i suppe til oss tobeinte, hvis jeg gidder. Hvis ikke blir det herremåltid på bikkjene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi tar forresten turen til slakteren og bestiller noe margbein. Tenkte å bestille noe annet ferskt med bein og en del kjøtt på neste gang vi bestiller - Fra storfe.

Veldig greit! Og ikke noe dyrt.. :) Betalte 20 kr for en bærepose med margbein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal man ikke være obs-obs på alt av fuglebein? Som dere sier her, så får hundene deres hele kyllingvinger og litt av høner!?

Så lenge det er rått, skal det gå fint. Ikke varmebehandlet (røkt, kokt, stekt), da blir beinene sprøe og harde, og kan splintres. Normalt knuser Hermes kyllingvingene i noen få tygg, før han sluker ganske store biter. Én gang før har det hendt at han kastet opp kort tid etter å ha spist en kyllingvinge, og da var beinene i vingen allerede blitt myke som gele.

Magene deres er "laget" for å bryte ned hud, brusk og bein :)

Hele høns høres ut som en fin ting. Syns folk burde bruke mer høns i matlagingen sin også. Kanskje det blir hønsefrikasé en dag da :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi tar forresten turen til slakteren og bestiller noe margbein. Tenkte å bestille noe annet ferskt med bein og en del kjøtt på neste gang vi bestiller - Fra storfe.

Veldig greit! Og ikke noe dyrt.. :) Betalte 20 kr for en bærepose med margbein.

Margbein er veldig harde og sliter på emaljen. Mine hunder har knekt tenner to ganger, begge på margbein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal man ikke være obs-obs på alt av fuglebein? Som dere sier her, så får hundene deres hele kyllingvinger og litt av høner!?

Nah, jeg bryr meg ikke om slikt. Pøbel fikk en høne med fjær, føtter og hode og alt på for en stund siden. Minuset med det er jo at det stinker noe inn i ... ja, et visst sted. ;) Gir ting alltid rått. Kokte/stekte bein endrer molekylstrukturen i beinene, og splintrer når de tygges på - no good.

Men jeg pleier egentlig å gi en god dose av "alt". Margbein er en slager, og er noe han kan hygge seg med leeenge. Koteletter går ned (han kan spise de fryst også, han). Grillbein, frosne/tinte nyrer/hjerte/lunge and so on. Og legger/ribbein/ryggrad o.l., men det får vi mest i jaktsesongen. :)

Merker jeg savner Oslo nå. Mange slaktere, og Halalslaktere på Grønland som gir "rester" i store bæreposer for ingenting. Mye god mat i det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å plukke med meg kyllinglår, FirstPrice og Extra er ikke så dyrt. Ellers så er oksehaler og margbein populært her. Kjøpte hele grisehaler i Sverige, men ikke sett det i Norge.

Han spiser det med bein, brusk og alt (ikke margbeina da) og aldri fått noen problemer med det. Og jeg kjenner ikke igjen beina når de kommer ut på andre sida, for å si det sånn :P

Er de vant til å spise rått, blir magesyra tilpasset det og fikser det meste så lenge det ikke er varmebehandlet. Som jeg har forstått det i hvert fall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Margbein er veldig harde og sliter på emaljen. Mine hunder har knekt tenner to ganger, begge på margbein.

Det trenger ikke være margbeina sin "skyld". Men du har rett i at de er veldig harde om det ikke er ungdyrsbein. Ingen av mine/familiens hunder har noen sinne knukket/ødelagt tenner på margbein, men ene tispa til bestemor knakk en tann på en hodeskalle da den satt seg fast *ler*

Hunder som knekker tenner på bein kan

a)tygge for intenst i iver

b)være for sulten før den får ben

c)ha dårlige tenner

d)være uheldig

e) fått for stort ben i forhold til kjevestr, slik at de må gape for høyt og mister kontrollen

og det er et lass med flere mulige årsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Angående koteletter.

Jeg har en relativt liten hund. Så en hel kotelett er ikke bare mye kjøtt ift bein, men generelt mye mat om han får en hel en.

Derfor:

Skal vi ha koteletter til middag, så skjærer vi av beina med litt kjøtt på før steking av kjøttet til oss selv. Så får hunden et av dem samme dag, og resten fryses ned til senere.

Kjøper jeg koteletter kun for hundens del, så skjærer jeg også av beina med litt kjøtt på. Resten av koteletten skjærer jeg så opp, i klumper og strimler. Som fryses. Frosne "kotelettpinner" (eller småklumper) er finfine greier å pakke inn i pappesker og annet arti for aktivisering. Blir ikke så kliss og søl som om jeg skulle gjort det med tint kjøtt. Og hvis han får has på "inretningen" før kjøttet tiner, så er det fremdeles noe som oppfordrer til tygging fremfor slukes helt :)

Jeg er spesielt oppmerksom på kotelettbeina, ift mye annet. Da de pga skjærekantene kan være litt skarpe her og der. Men hittil har jeg ikke sett tegn til at han har stukket seg i munnen på dem. Og han tygger godt, så jeg er ikke videre bekymra for at han skal svelge skarpe biter. Men hvis man er usikker kan man jo dølle ned kantene med kjøttsaks/hammer/kniv/fil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og, vet noen hva slags ben vektbærende ben er?

Vektbærende bein er som ordet sier, beina i de lemmene som bærer vekten til dyret, altså bena. Til sammenligning er våre (viktigste) vektbærende bein de i lår, legg og føtter.

Ribbein er f.eks ikke vektbærende.

Hvorfor lurer du på det? Har det noe med hva som kan/ikke bør spises av hund?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vektbærende bein er som ordet sier, beina i de lemmene som bærer vekten til dyret, altså bena. Til sammenligning er våre (viktigste) vektbærende bein de i lår, legg og føtter.

Ribbein er f.eks ikke vektbærende.

Hvorfor lurer du på det? Har det noe med hva som kan/ikke bør spises av hund?

Okei :) Nei, for har lest på forskjellige sider at hunder ikke bør få vektbærende ben. Husker ikke helt grunnen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei :) Nei, for har lest på forskjellige sider at hunder ikke bør få vektbærende ben. Husker ikke helt grunnen..

Jeg trur det gjelder idet beina er tilberedt. Vektbærende bein er ofte hule, og da blir de enda mer splintrete idet de tilberedes. Nå veit jo vi flinkiser at hunder ikke skal ha bein annet enn rått uansett, selvsagt :aww: . :lol:

Inspirert av denne tråden har jeg begynt å gi jentene frosne koteletter et par ganger i uka. De bruker rundt 30-40 minutter på dem (må jo sleike vekk alt rimet på dem først, må vite!) og koser seg glugg. Ikkenoe problemer med å tygge i seg bein, og duverden så fine de blir i magen av det! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trur det gjelder idet beina er tilberedt. Vektbærende bein er ofte hule, og da blir de enda mer splintrete idet de tilberedes. Nå veit jo vi flinkiser at hunder ikke skal ha bein annet enn rått uansett, selvsagt :aww: . :lol:

Inspirert av denne tråden har jeg begynt å gi jentene frosne koteletter et par ganger i uka. De bruker rundt 30-40 minutter på dem (må jo sleike vekk alt rimet på dem først, må vite!) og koser seg glugg. Ikkenoe problemer med å tygge i seg bein, og duverden så fine de blir i magen av det! :)

Åja, hørte at man ikke skulle gi det, uansett skjønner du..

Så bra at de har begynt å få koteletter, mine fikk kyllingnakker og litt hjerte/lever som fulgte med i posen i dag og koste seg veldig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...