Gå til innhold
Hundesonen.no

Kunsten å steke pannekaker


Ingvild

Recommended Posts

Det er en kunst jeg ikke behersker... Pannekakene jeg steker blir alltid istykkerrevne og alt for hullete til å ha blåbærsyltetøy på. :( Hva er hemmeligheten til å få til hele pannekaker, som helst ikke er alt for tjukke?

Må man gjøre noe spesielt med røra?

Hvor varm bør plata være?

Hvor mye røre skal man ta i panna? (Jeg har 28 cm stekepanne.)

Er det lettere med liten stekepanne enn stor?

Skal man smøre panna mellom hver pannekake?

Hvordan vet man at pannekaken er stekt nok på den ene siden til at man kan snu den?

Også videre. Jeg kan ikke være en voksen person som ikke får til å steke pannekaker. Det var greit da jeg var ti, men nå må jeg se til å lære meg det snart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en kunst jeg ikke behersker... Pannekakene jeg steker blir alltid istykkerrevne og alt for hullete til å ha blåbærsyltetøy på. :( Hva er hemmeligheten til å få til hele pannekaker, som helst ikke er alt for tjukke?

Må man gjøre noe spesielt med røra?

Hvor varm bør plata være?

Hvor mye røre skal man ta i panna? (Jeg har 28 cm stekepanne.)

Er det lettere med liten stekepanne enn stor?

Skal man smøre panna mellom hver pannekake?

Hvordan vet man at pannekaken er stekt nok på den ene siden til at man kan snu den?

Også videre. Jeg kan ikke være en voksen person som ikke får til å steke pannekaker. Det var greit da jeg var ti, men nå må jeg se til å lære meg det snart.

Oppskriften "min" er i utg.punktet

3 dl hvetemel

3/4 ts salt

3/4 ts sukker

ca 1/2 l melk

2 egg

Eggene skal i etter at røra har svellet i 30 min. De piskes (eller dvs jeg har dem i et plastbeger med lokk og rister dem) og blandes i røra.

Ha i litt smør i panna før hver pannekake.

Ha oppi en øse (eller noe sånt) og drei panna rundt så røra blir fordelt utover. Middels varme. (Mine plater er til 6 og jeg pleier å variere mellom 4 og 5, mest 5.) Også smugkikker du når det har gått litt hvordan pannekaka ser ut under og derrrr snur du den med stekespade. :)

Edit: Har brukt denne varianten i 30 år, veeeeeldig gode pannekaker. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh men dere får det jo til å høres enkelt ut, og det er det jo ikke. :aww: Tenkte å lage pannekaker en dag snart og da skal jeg overdrive alt - svelletid, egg og smør i panna. Jeg har forresten aldri hørt at man kan/skal/bør ta eggene i etter at røra har svellet, men da skal jeg jammen meg prøve det også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh men dere får det jo til å høres enkelt ut, og det er det jo ikke. :aww: Tenkte å lage pannekaker en dag snart og da skal jeg overdrive alt - svelletid, egg og smør i panna. Jeg har forresten aldri hørt at man kan/skal/bør ta eggene i etter at røra har svellet, men da skal jeg jammen meg prøve det også!

Jomen det er enkelt! Jeg starta med den oppskriften for 30 år siden. Prøv den, Ingvild. :ahappy: (Kokeboka er fra 1969.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt vanskelig å forklare, men jeg snur pannekaken når røren er "størknet på siden opp fra pannen. altså når den ikke er flytende lengre og har fått en litt mørkere farge. Og som de andre sier, rett over middels varme pleier å være perfekt. Men du må prøve deg frem, for det varierer fra ovn til ovn, og hvordan stekepanne du bruker..

Kanskje jeg kan komme å lære deg en gang :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pass på at røra er tykk nok, om den er for tynn blir det supervanskelig.

Jeg venter også med å snu den til den er "tørr" på oversiden, men ikke svart under (gjelder å finne rett varme). Om jeg har smør i røra bruker jeg ikke smøring i panna mellom hver pannekake, kun når det trengs litt ekstra. Er panna helt tørr så setter røra seg fast og du får hull i midten :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pannekaker er jo kunst!

Røra i seg selv er viktig, som nevnt; gjerne la den stå å svelle litt før du begynner å steke. Deretter er panna viktig! Her i huset har jeg faktisk en egen pannekakepanne :aww: Det er en mellomstor jernpanne, disse får god temperatur. Jeg har ingenting i panna, for jeg har så mye smør i røra :whistle: dessuten er panna fet fra sist (den blir bare skylt i varmt vann, aldri vasket med såpe). Så bruker jeg ganske høy temperatur når jeg steker pannekakene, og snur de med en gang de har størknet på toppen. Da trenger de ikke lang tid på andre siden før de er ferdige :) Og når man har funnet riktig temperatur så blir de heller ikke brent.

Her er min oppskrift på pannekaker, de er lette å steke tynne

(tjukke pannekaker er kvalmt):

Bland alt det tørre, ha oppi resten mens det mikses, la gjerne mikseren gå et par minutter på full guffe.

4 dl mel

1 ts salt

2 ss sukker

6 dl melk

3 ss smør, smeltes og has i (ikke vær grådig, fulle skjeer :D )

1 egg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...