Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor får man tak i rått?


Justisia

Recommended Posts

Dere som forer rått, hvor får dere tak i diverse? Og til hvilke priser? Er det noen steder i Oslo/Akershus/Østfold hvor man får tak i innmat av ulike slag f.eks? Vi har et sted her hvor man kan være heldig å få kjøpt svineabber (20 kr kg) og så kan man om man har flaks få kalkunvinger, men da til 30,./kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk masse billiggreier hos Fatland på Furuset (struper, rykende ferk (varm) vom osv). Da jeg var liten kalte jeg områdene rundt der for "slakterbyen", for det er en god del store slaktere der - eller i hvert fall, så var det. :)

Det heter "kjøttbyen" den dag i dag...

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan også gjøre kupp i dagligvaren, som billige kyllingvinger (rundt 20.- kg hos Rimi), ribbe før jul (19,90 kg hos Kiwi) kalkun før jul (22,50 kg hos Joker) lammelår (59,90 kg på Ultra, der skar jeg av ca 60% av kjøttet til meg selv) i sept, samt fårikålkjøtt (16,90 hos Kiwi) også på høsten. Ellers kaster jeg meg over det det måtte være, nettopp var det svinekoteletter til 25,- kg hos Rimi, da skal jeg av ca halvparten av koteletten til meg selv, resten til bikkja. Jeg kjøper det jeg har råd/plass til i fryseren. For de som kan harryhandle lønnes det spes å kjøpe lever/hjerter/nyrer, samt oksehaler i Sverige

Om man kjenner jaktfolk kan man få ben og innvoller/strupe/luftrør der. Er det folk med geit i nærheten? Rundt nyåret avlives en mengde kje for at geita skal kunne melkes, du får de som regel gratis om du spør pent.

Ellers er V&H sine produkter basisen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar, da skal jeg kontakte de på Furuset.

Tulip: Jeg hamstret ribbe og kalkun, den var nede i 16,-/kg her en periode. Jeg tok filetene og bikkjene resten. Men, nå er det bare en kalkun igjen i fryseren og ingen ribbe. Fikk kjøpt noen billige oksehaler da Meny her borte skulle stenge for en periode. Ellers handler jeg etter penger og plass i fryseren som du gjør :-)

Har også et parti med råmat fra Sverige som fungerer bra på bikkjene her, så jeg tenkte ta med meg mer neste gang jeg er over grensa. Da skal jeg også titte ekstra nøye etter rå haler, har ikke funnet det på en stund der, men kanskje jeg bør spørre i kjøttdisken :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Sverige lønnes det å spørre, spes om man er i de største harryområdene :) Ei venninna fikk tak i sinnsykt schvære feite oksehaler til 29,- kg i høst, hun kjøpte alt de hadde, 10 kg :) Et stykke var et helt måltid for en GD :lol: Glemte å føre på at rå griselabber ofte er å få tak i i Sverige også, i Norge er de oftest røkt/saltet.

Jeg hadde råflaks og fikk nettopp utallige kg med ribbein/ryggrad/brystbein av okse gratis, det var skikkelig nødslakt i et fjøs der mamma bor, og hun var på pletten og fikk hentet ut hundemat til meg :D Jeg gir veldig lite fisk, bortsett fra tørrfisk. Men selolja er framme titt og tett :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...