Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokkregning etter veterinær tur


Anette

Recommended Posts

Jeg jobber ved denne klinikken, på tredje året. Kan ikke kommentere enkeltsaker pga taushetsplikt (selvom det er EKSTREMT fristende akkurat nå...)

MEN dette kan ikke stå uimotsagt:

"Folk går dit uansett, de vet ikke bedre (førstegangseiere, folk med lite nettverk osv)"

Enkelte folk reiser fra langveisfra for å treffe denne dyrlegen. Og det er alle slags dyreeiere.. Førstegangs, folk som har hatt hunder hele livet, oppdrettere (uerfarne og erfarne). Utstillere, konkurransefolk og folk med "bare" en familiehund. Det er fritt dyrlegevalg (heldigvis), så man kan jo bare velge å gå ett annet sted?

Ikke glem at det er de misfornøyde som skriker høyest, de andre holder som regel kjeft;-)

Ja, det er jo vanlig at man ikke får høre solskinnshistoriene, hvor ofte hører man om "utlendingen som hjalp den gamle dama over veien". Så akkurat den biten er jeg enig i.

Burde man ikke begynne å se noen varsellamper blinke når det er SÅ mange som opplever dårlig behandling eller "snuskete" historier gang på gang? Det er jo ikke snakk om bare to stk som var litt uheldige å få feilbehandling en måned dyrlegen var litt ekstra sliten, eller sydde et par sting feil. Her er det mange folk som opplever det samme med at operasjon anbefales på det sterkeste og at dyr kanskje åpnet unødvendig (?).

De eksemplene jeg kom med er ting jeg har opplevd over en periode på flere år. Det er ikke noe som er diktet opp for å sverte dyrlegen!

At folk har ok opplevelser med dyrlegen er jo også sant, men det er skremmende at så mange har DÅRLIGE opplevelser? Og at det er ganske like historier som går igjen?

Og ja - vi velger definitivt å gå et annet sted. Selv om JEG ikke betaler noe ekstra ved å sprette opp magen på dyret fordi det dekkes av forsikringen, så er ikke det noe jeg syns er ok å drive med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og ja - vi velger definitivt å gå et annet sted. Selv om JEG ikke betaler noe ekstra ved å sprette opp magen på dyret fordi det dekkes av forsikringen, så er ikke det noe jeg syns er ok å drive med.

Summa summarum betaler vi jo ekstra alle sammen siden slik praksis er med på å høyne alles forsikringspremier..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ikke helt uvanelig at veterinærkontorer opererer med forskjellige priser på hunder som er forsikret og de som ikke er forsikret. Synes å erindre at vi har hørt om det før. Har selv opplevd å få forskjellig priser på samme ting hos samme veterinærklinikk på forsikret og uforsikret hund. En operasjon som på en uforsikret hund kostet 7000,- ville kostet 23000 på en forsikret hund.

DET synes jeg er skremmende - håper forsikringsselskapene prøver å rydde opp i en slik åpenlys praksis. For ja, det er KUNDENE som betaler regninga til forsikringsselskapet også.

Og uansett historie bak dette - 19.000,- for et døgn på en dyreklinikk er et ran, og ingen næringsdrivende kan vel se en kunde i øynene å påtå at de har jobbet så mye det døgnet at de skal ha en middels månedslønn for andre folk for det..

Huff.. Er glad så lenge jeg mulighet til å gå til privatpraktiserende veterinær jeg - hvor prisingen har et visst samsvar med jobben...

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
    • Vi har lå hatt valpen i 3, snart 4 uker, og har for et par uker siden begynt med litt trening på å være i valpegrind.  Rasen er Brasiliansk terrier.  Valpen begynner å bli stueren, men vi må følge godt med enda siden den ikke gir lyd fra seg når den skal ut. Regner med dette går seg til. Valpegrinda står på stua, og etter råd fra noen andre krympet vi den inn til å ha plass til bare senga.  Men, valpen hyler og piper og bjeffer med en gang den lokkes dit. Slenger inn noen godbiter og sier «på plass», og stenger grinda. Etter 20-30 min roer den seg og sovner. Vi er innen synsrekkevidde for den, og vi har valgt å ikke gi den noe oppmerksomhet når den driver på slik. MEN, han både tisser og bæsjer inni der, selv om han like før var ute og gjorde ifra seg!  Jeg har også sittet utenfor grinda uten at han når tak i meg, men hyler fortsatt, men kanskje ikke like lenge.  Målet til slutt er jo at han på sikt skal kunne være hjemme alene mens gutten er på skolen fra høsten av, 6 timer ca.  Men slik det ser ut nå virker det som at vi kan glemme dette🙄 Noen råd? Spør hvis jeg har glemt å informere om noe😊
    • 🤣🤣🤣 det er minst 5 år til 🤣
    • Du får si fra når han er voksen og veloppdragen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...