Gå til innhold
Hundesonen.no

Blod fra patten


Recommended Posts

Idag tok samboeren min Chanti opp på fanget sitt og la henne på rygg. Hun har litt jur aktige patter nederst mellom bakbeina (sånn til vanlig), og da samboer klemte på patten kom det blod ut. :console: Litt sånn når de har innbilt og melk, at melk kommer ut ved klemming, bare at nå var det blod.

Dette har jeg aldri opplevd før. Noen som har opplevd lignende? Hva kan det være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei, siden ingen har svart regner jeg med at det er ingen som har opplevd dette før, så da får jeg fortelle hva veterinæren sa.

Hvis det er rent blod som kommer ut, kan det være betent kjertel i juret. Da vil det også bli hardt. Jeg kan kjenne litt forskjell på jurene bak, litt klumpete, men ikke veldig tydelig. Vetten sa at jeg kunne se det litt an, men hvis juret ble hardt og varmt, måtte jeg sjekke det ut.

Så vi får vente å se. Undersøke jevnlig. Rart ingen andre har opplevd det før på sin tispe..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ikke innlegget ditt før nå.

Jeg har hatt det på en av mine tisper, ifb innbilt. Hun var hard og klumpete rundt pattene og det var blod og blodblandet grums som kom ut. Jeg "melket" henne flere ganger om dagen slik at det ikke skulle stoppe opp og bli betent, masserte rundt pattene, og passet samtidig på at hun hadde det godt og varmt. Etter et par dager med "melking" ble blodet mer og mer utvannet og tilslutt var det bare vanlig melk som dryppet ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :) Jeg kan forsåvidt skjønne at det kan bli betennelser ol. ved innbildt når det er melk og spreng i pattene fra før, men hos min hund er hun ikke i en slik fase. Innbildten er hun ferdig med for lenge siden. Derfor jeg syns det var så rart.. Jeg kjenner ujevnheter på ene siden, så det må være noe som ikke stemmer.. Blir nok å være observang på dette, og mest sannynlig må vi nok til vetten..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veterinæren mente det var jurbetennelse, og hunden skal gå på antibiotika en stund. Han var ikke 100% sikker, og han trodde kanskje det hadde noe med innbildten, at det var noe som hadde ligget på lur der og plaget henne siden da.

Er det flere som har hatt jurbetennelse på hunden sin? Er ikke dette mest vanlig i forbindelse med melkespreng, valper osv? Jeg stusset litt på at dette skulle skje nå, over 2 mnd ETTER ferdig innbildt, som hun da hadde hatt i mange uker, som hun igjen fikk et par mnd etter selve løpetia. (altså så nå er hun ikke i selve fasen med dette)

Det jeg lurer på da er om dette er noe som vil plage henne fremover etter hver innbildt? Er jurbetennelse engangshendelse, eller noe som kan komme og gå?

Jeg regner meg jeg må snakke mer med vett om dette, men tenkte kanskje noen hadde erfaring. Tisper pleier jo å ha litt av hvert, og tispeeiere er det jo mange av her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lenge siden er det hun hadde løpetid? Da Tulla ble innbilt (det har blitt mindre og mindre med årene), var hun tiltagende innbilt fra løpetidens slutt og frem til hun skulle ha valpet, dvs ca to mnd etter løpetiden. Det er jo tross alt da de skulle ha produsert melk også.. Nå fikk aldri Tulla melk under innbilt før, men Aynï pleier å få litt. Kom på at Tulla fikk litt melk under siste innbilten nå; altså etter første løpetid etter kullet. Har aldri merket noe som helst annet; ikke blod og ikke spesielt store patter. Kun litt melk hos Aynï (hvis jeg har klemt på), og litt melk hos Tulla siste gangen nå altså. Hos Tulla rant det melk, mulig fordi Nenya diet.... :wub: Hadde jeg merket blod ville jeg blitt ganske bekymret ja, det høres ikke helt bra ut.

Jeg kan jo fortelle om da Tulla hadde melkespreng, det kan jo bli jurbetennelse. Jurene var kjempeharde, og hadde klumper på seg. Har også sett andre tisper med melkespreng, og jurene har vært gigantiske, og med klumper. Klumpene er visstnok fett, og det kan hjelpe å gi litt mindre kraftig kost. Selv ikke under den verste melkesprengen til Tulla kom det noe annet enn god melk.. Hadde det kommet noe annet, vil jeg tro det er noe inni der som er feil. Under en jurbetennelse dannes det jo gjerne puss i juret, og dette må ut på et vis, og da kommer det ut via pattene. Jeg trodde at jurene ville være store da, så det høres litt rart ut dersom de ikke er det? :wub:

Sa dyrlegen noe om at du burde prøve å melke ut det som var inni der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for svar :wub: Hun hadde løpetid, tja det må være et halvt år siden og vel så det. I vår mener jeg det var. Så får hun innbildt et par mnd etterpå som varer i mange uker. Da får hun ganske store jur og en god del melk. Som sagt så er innbildten og melka gått over for lenge siden, derfor stusset jeg på betennelse i juret nå, nå som det ikke er noe inni der (jurene har trukket seg fint tilbake og alt er som normalt) Så plutselig så jeg at det kom blod ut, og etterhvert som dagene gikk ble den ene siden av juret mer og mer klumpete og større.

Det er kun rent blod som kommer ut hvis jeg klemmer, men den første dyrlegen jeg snakket med sa at jeg ikke burde tukle så mye med juret.

Jeg forstår godt at dette kan oppstå ved innbildt eller ved valpekull, men tidpuktet til Chanti var litt merkelig. Men igjen, hormoner kan jo forårsake litt av hvert. Jeg håper antibiotikaen tar knekken på dette, og at det ikke viser seg å være noe annet skummelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm.. Mystisk! Nei, jeg aner ikke. Du har jo helt rett; tidspunktet er jo meget merkelig. Hun skulle jo vente sin neste løpetid snart, vil jeg tro.. Hadde det vært jurbetennelse (i forbindelse med valpekull), ville jeg trodd dyrlegen hadde bedt om at man melket ut betennelsen, derfor jeg spurte om dèt. Jeg synes kanskje det høres rart ut at dere ikke skal melke, hvis han nå mener at det er en betennelse. Men på den andre siden - hva vet vel jeg? :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...