Jump to content
Hundesonen.no

Til alle Twilight-fans


Mirai

Recommended Posts

Jeg holder på å lese den siste boken nå. Det jeg liker med historien er hele den "episke" kjærligheten mellom Bella og Edward, og kan vel kjenne meg igjen i alle blablabla-følelsene hennes av og til :P Mens noen ganger blir det vel klissete og litt for mye tanker for meg.

MEN!

Har ett spm jeg kom til å tenke på her mens jeg leste. Bella er jo immun mot alles krefter (bortsett fra at Alice kan se henne i fremtiden osv, men det påvirker jo ikke Bella direkte slik som feks tankelesning eller påføring av smerte). Men hvorfor kan Jasper påvirke henne når hun er immun mot alle andre? Logisk brist eller er det en slags grunn bak det? :)

PS: Har fortsatt ca 150 sider igjen av boka så vennligst ikke avslør noe som er inni det jeg har igjen, hehe.

Link to comment
Share on other sites

Hm,nå husker jeg ikke helt hvordan det blir forklart i boka,men innbiller meg at det nevnes når de prater om at Alice kan se henne også? Og at det har noe å gjøre med at det er mer en psykisk greie. Næh nå husker jeg kanskje helt skeivt her :)

Link to comment
Share on other sites

Var inne på ett forum og hentet bedre svar enn jeg greide formulere :)

SO anything to do with bella's mind doesn't work. But alice's and jasper's gifts work because they don't deal with the mind. Sure Alice can see bella's decisions but she doesn't see the thoughts and reasons behind those decisions.

Bella can only block powers that have to do with the mind.

Alice and Jasper's abilities are physical so she cannot block them. Jane makes people think that they are in pain, but the pain is just in their head. Edward reads thoughts, so basically their mind.

Jasper affects the physical body, slowing the pulse to calm someone, or raising the pulse or giving adrenalin rushes to excite them. Alice doesn't see the thought process behind the decisions, just the outcomes.

Link to comment
Share on other sites

Mnjaa, syns fortsatt det er litt tynn forklaring, det står jo ingenting om det i boka. Sånn som boka fremlegger det er hun jo immun mot alle slags evner.

Samt det står jo at Jasper oppfatter/suger til seg sinnsstemninger og følelser fra de han er i nærheten av også, ikke bare påfører andre ved hjelp av adrenalin og puls. Vil jo forsåvidt si at Alice sin evne er ganske psykisk også da..? Hun kan jo bare se mulige fremtider, det er jo ikke noe håndfast.

Kanskje bare meg som er litt vrang :) Hehe.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje bare meg som er litt vrang :ahappy: Hehe.

Ja :ahappy:

Må ikke tenke så hard på ting vet du! Det er ganske mye som ikke er logisk i den boken om du skal analysere. Just go with the flow.

Link to comment
Share on other sites

Det står da forklart i en av bøkene vet jeg- men jeg husker ikke hvilken eller hvor. Men ja, det handler om at alt som spiller på "mind tricks", som Jane sin evne- som bare får deg til å TRO at du har vondt, hun kan ikke skape virkelig smerte- eller Edward og Aro sine evner, som da leser tanker, ikke fungerer på Bella, fordi hun kan skjerme "sitt mentale jeg" fra alle slike angrep ... Jasper sin evne går mer på fysiske ting (selv om jeg og er enig i at akkurat hans evne er litt i skyggeland, man kan jo diskutere om angst, glede osv er fysiske eller psykiske tilstander) og det Alice gjør er å se det fysiske outcomet av avgjørelser, hun ser ikke selve avgjørelsen men kan se hva en person fysisk kommer til å gjøre. Med unntak av Jasper sin evne til å påvirke henne, som er litt i skyggeland, så synes jeg egentlig ikke at argumentasjonen er tynn! Aro går jo også på det mentale, han må bare ha en eller annen form for kroppskontakt for å lese tanker.

Link to comment
Share on other sites

Det står forklart i den siste boka, tror jeg? Men som Aya alt har sagt, illusjoner biter ikke på Bella, samme med tankelesning. Jasper påvirker kroppen fysisk med å senke/øke puls osv. (enig i at den er litt i grenseland). Enkelt og greit så har hun beskyttet psyken sin, så tankelesing og illusjoner ikke kommer gjennom.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...