Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan fjerne ekkel lukt av skinnveske?


Ingvild

Recommended Posts

Ja, nå har det seg sånn at da jeg var i Venezia i vår, gikk jeg og ei venninne og rotet oss bort litt før vi plutselig stod på en stor campo hvor det var et marked type loppe. I alle fall nesten. Uansett, jeg fant en veldig fin veske som var akkurat slik jeg hadde ønsket meg, og siden den ikke kostet så mye, slo jeg til uten å spørre noe mer om hva slags type skinn det var. De hadde flere vesker i samme modell og andre modeller i samme skinn, så det virker jo som om det var nye vesker, ikke brukte. Og siden jeg har brukt den en del etterpå, ser jeg jo også at mitt bruk har formet den (= veska var ny).

Det er definitivt skinn. Det kjenner man når man tar på den, for det er myk lær som glir utrolig lett under fingrene. Problemet er bare det at man også lukter at det er skinn - og ikke på en god måte! Normalt lær lukter jo bare godt når du sniffer inn med nesa tett inntil stoffet, men denne veska lukter på lang avstand, og den lukter en blanding av gammelt høy, skitten hest og nedpisset sau. Sånn omtrent. Det lukter i alle fall ikke spesielt godt.

Siden det ikke er bare bare å oppsøke selger og klage (jeg ser på det som en mindre utfordring å dra tilbake til Venezia enn å faktisk finne fram til akkurat den campoen hvor de stod og solgte!), har jeg tenkt at jeg skulle gi veska litt tid på å lukte "Ingvild" i stedet for "skitten hest" (jeg håper det er forskjell på de to luktene, liksom), men nå er det tre måneder siden jeg kjøpte veska, og den lukter fremdeles like ille. Jeg har brukt den veldig mye, jeg har hatt den hengende ute i frisk luft i mange dager, og jeg har prøvd å impregnere den - men ingenting av dette har hjulpet. Jeg lurer derfor på om noen soniser har noen ideer til hva annet jeg kan gjøre for å fjerne lukta? Jeg vil helst fortsette å bruke veska, for den er helt perfekt (utenom lukta, altså), men det er jo ikke så veldig kult når du og ei venninne går inn i en kinosal og hun sier "ææææsj, her lukter det gammel silo" også må du innrømme at det faktisk er veska di som lukter...

Link to comment
Share on other sites

Hva med slik regnspray som vi bruker på sko? Slik at veska blir vannavstøtende samtidig som at den kanskje fanger inn lukta?

Det er det jeg har prøvd - impregneringsspray... Jeg pøste på og det luktet definitivt mer spray enn hest der og da, men nå er den gode, gamle hestelukta tilbake igjen (er ei ukes tid siden jeg sprayet den).

Link to comment
Share on other sites

hmmm.. hårspray, parfyme? Ta en tur innom en veskebutikk å høre? eller skobutikk?

Jeg er litt skeptisk til å bruke produkter som hårspray og parfyme, jeg ser for meg at det bare legger seg oppå uten å trenge ordentlig inn, slik at resultatet blir en kvalmende kombinasjon av alle disse luktene. :lol: Men jeg skal ta en tur i skoskapet vårt og se hva jeg finner av lærbalsam eller slike ting...

Alternativt kan det jo hende at jeg rett og slett har kjøpt en skinnveske som er av så dårlig kvalitet at lukta aldri vil gå ordentlig bort... Og det ville jo vært litt kjipt.

Link to comment
Share on other sites

Lever den til rens?...

Det blir sikkert det jeg ender opp med å gjøre, når jeg har prøvd alt mulig annet selv, først. :P

Salsåpe? Høre på en butikk som fører hesteutstyr o.l om hva de anbefaler, kan kanskje være en idê? :P

Kanskje det ... men er det særlig luktfjernende, da? Eller gjør det ikke stort annet enn å tilføre masse fett?

Hvordan ser skinnet ut? Er det sånn oilskin aktig? Vet at noen oilskin produkter lukter høgg lenge, det blir liksom slitt vekk.

Jeg ... vet ikke. :P Jeg googlet det, og fikk opp masse bilder av robuste hesteklær og hundedekken, og det ser jo ikke ut som om det er laget av nøyaktig samme materiale, liksom - men det kan jo godt hende. Slik ser skinnet på veska ut:

4835611082_80e1dc00b1_b.jpg

4835611840_ef4c797b76_b.jpg

4835003149_5023892119_b.jpg

(De to siste bildene er tatt med blits.)

Link to comment
Share on other sites

Sal/lærsåpe er sikkert smart. Du kan vel lett stikke innom Leangen? Ta med veska, og be de lukte/forklar problemet. Du kan gjerne også smøre den med lærfett, det pleier å lukte godt, og det skal jo også tross alt trekke inn i læret. Det kan gjøre vesken litt annerledes på farge, men det er kanskje ditt minste problem nå? :aww:

Link to comment
Share on other sites

Du vet du har ekte skinnveske når den lukter som sauepiss og gammel hest *ler*

Måtte bare og har slettes ikke noen gode råd, annet enn at jeg støtter tanken på å vaske med salsåpe.

Jamen jamen altså! Skinn lukter jo, jeg er ikke født i går, så det vet jeg jo! Men jeg liker lukten av skinn, jeg, det har jeg gjort siden jeg var bitteliten. Denne stanken her, derimot. :lol:

Sal/lærsåpe er sikkert smart. Du kan vel lett stikke innom Leangen? Ta med veska, og be de lukte/forklar problemet. Du kan gjerne også smøre den med lærfett, det pleier å lukte godt, og det skal jo også tross alt trekke inn i læret. Det kan gjøre vesken litt annerledes på farge, men det er kanskje ditt minste problem nå? :aww:

Fargeendring går fint! Jeg smurte inn veska med lærfettopplegg jeg fant i skoskapet vårt (nei, jeg husker ikke akkurat hva det het, jeg brukte opp resten av boksen og kastet den etterpå, men valgte den utelukkende fordi det var den som luktet mest) og lot veska henge ute noen dager uten at det hjalp, så deretter konfererte jeg med min far om problemet, og det første han sa var "herlighet, så dårlig skinn, kjenn her Ingvild, kjenn her! Kjenn hvor tynt det er! Hvor mye betalte du for dette skvipet? Du burde jo ha kjøpt ordentlig lær, som din far, ja se det - veska jeg kjøpte for tretti år siden er jo den du går rundt med nå, og den er jo like god som ny."

(Okei, det var ikke helt ordrett, for han er en litt for forsiktig type til å bruke ordene "du burde" når han snakker med meg.)

Deretter sa han at han skulle finne noe som kunne hjelpe, noe han fremdeles ikke har gjort, vi er litt treige i denne familien, men hvis ikke det fungerer heller, skal jeg ta med veska ned til Leangen og høre hva de kan hjelpe meg med! :)

Link to comment
Share on other sites

Pappa fant i går endelig fram vidundermiddelet sitt, som viste seg å være nettopp salsåpe. Så jeg burde ha hørt på dere med en gang! For ja - det fungerer! Veska skaper fremdeles assosiasjoner til hest, men nå er det fordi den har en aning av god sallukt, ikke fordi den stinker innskrumpet hestelever, liksom. Den er fremdeles litt fet etter såpa, men jeg tenker jeg går over med klut en gang til, så vil det være i orden - og nå trenger jeg uansett ikke å skamme meg over lærstank. :aww:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...