Jump to content
Hundesonen.no

fløyte/plystring eller hit?;)


JennyG

Recommended Posts

Er veldig usikker på hva jeg skal bruke som innkallingsord/lyd.. Kaja er nå 2 1/2 år, jeg har tidligere brukt KOM, men skifta til HIT..Nå er jeg veldig usikker på hvilken lyd jeg skal bruke.. skal jeg bruke fløyte, plystre eller fortsette på hit? hva annbefaler du?:banana:

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker "KOM" eventuelt "kom her" til hverdags og "HIT" når jeg mener kom med en gang. Det fungerer flott, helt til "hit" ble misbrukt av en lite konsekvent person i huset(som nå har fult ansvar for hunden) fordi det fikk raskest respons hos hunden. Nå hører han like lite/mye på begge kommandoene når gitte person bruker dem. Hos meg vet han mer forskjellen på de to og kommer stort sett fort når jeg sier "hit" og litt mer bedagelig når jeg sier "kom", eventuelt må jeg si "kom" 2 ganger om han er helt i sin egen verden.

Forskjellen på "daglidags kommando" og "ryggrads kommando" lærte jeg på teorien til Siddis Hundeskole i Stavanger. Utrolig lærerikt! http://www.siddishundeskole.com/ Anbefaler boken 100% positiv hverdagslydighet. Kursheftet jeg fikk der består av store deler av den boken, veldig bra.

Ble kanskje en smule OT dette her, men det får gå for denne gang :banana:

Link to comment
Share on other sites

Jeg plystrer når jeg syns de fyker litt langt unna og da sveiver de innom og "stempler", uten nødvendigvis å komme helt bort. "Hiiiiit" betyr kom inn, sett deg og avvent neste beskjed. På "hit" forventer jeg umiddelbar respons og da vanker det også en godbit. I og med at jeg foretrekker å ha løse hunder der det er lov/naturlig/praktisk, er jeg avhengig av å ha en innkalling som sitter. Det er morsomt å ha bikkjer som snur på femøringen og kommer fykende på første beskjed, mens andre maser og maser på hunder som lukker øra og det ender stort sett med at eieren må gå og hente hunden sin. Det gidder ikke jeg. Dessuten er jeg anti mas! :banana:

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker også både komando og plystring. Plystring betyr alt fra vi skifter retning til dere er litt langt unna og da kommer de fykende, men ikke nødendigvis helt inn. Skal jeg ha de helt inn bruker jeg kom eller kom her/hit.

Link to comment
Share on other sites

"hey, her, hit, Kahlo, Kasko, dustebikkjer" osv betyr "kom her en eller annen gang så kanskje dere får belønning" "KAHLO! og KASS!" Betyr noe sånt som "nå får mor hysterisk anfall så nå bør dere komme i en farlig fart - og gobit vanker" Plystring betyr "kom igjen - godbit å få!"

Syns det er enklere å huske å belønne plystring enn stemme, jeg skravler jo til både bikkjer og hest hele tiden ute, så blir lett utvannet.

"Kom" betyr håndtouch for Kahlo - så den prøver jeg å ikke bruke annet en i treningssituasjoner.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...