Gå til innhold
Hundesonen.no

kjøpt hund i Danmark - bør hunden omregistreres?


pernilsh

Recommended Posts

Hei,

jeg sitter for tiden og kikker på forskjellige hundeforsikringer, og lurte på om det var noen som kjenner til om jeg MÅ omregistrere hunden min på noen måte, etter at jeg har hentet den til Norge fra Danmark?

Den er fra oppdretters siden registrert i den Danske Kennelklubben, men det har vel ikke noe å si for oss?

Hvilke fordeler er det med å registrere hundene sine, hvis noen? Jeg tviler at vi f.eks noen gang kommer til å stille ut hunden, heller ikke konkurrere med den (jaktprøver etc) . Blir nok mer en bruks/familiehund, som får leve et aktivt kiv med mye morro ute i naturen, + jakte et par ganger/helger i året (har kjøpt Kleiner Münsterländer).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder som skal bo permanent i Norge SKAL omregistreres til NKK om de allerede er reg i en annet FCI klubb, noe DKK er. Om du kjøper en ureg hund/mix trenger du ikke registrere.

Nåja. Dette er da kun NKK sine regler, og er ikke noe lovbestemt akkurat.

Unntaket er for hunder som kan forveksles med de ulovlige rasene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder som skal bo permanent i Norge SKAL omregistreres til NKK om de allerede er reg i en annet FCI klubb, noe DKK er. Om du kjøper en ureg hund/mix trenger du ikke registrere.

Ja, det lurte jeg også på, hvorfor? Dersom man ikke skal konkurrere med hunden er det ingen grunn til det, og ingenting noen kan gjøre med det heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordelene er for eksempel at det norske rasemiljøet får et mer korrekt bilde av hvilke og hvor mange dyr som finnes i landet av rasen - kanskje er din hund aktuell som avlspartner for en liten rase som trenger nytt blod? Om den omregistreres, vil alle som benytter seg av DogWeb bli klar over at din hund finnes.

Hvis du skal delta på offisielle konkurranser (utstilling, jakt, LP, MH, etc) eller skal røntgenfotografere må hunden være omregistrert i NKK.

En annen, veldig viktig fordel er at hunden din blir lettere å identifisere om den skulle komme bort. Jeg formoder at hunden din er ID-merket, siden det er et krav for å få innføre hund til Norge. Men det hjelper ikke at hunden er ID-merket, om det ikke er registrert eieropplysninger i databasen.

Dyreidentitet er ansvarlig for å registrere ID-merkinger, så om du drar til veterinær og får denne til å bekrefte chip/tatovering på hunden og fyller ut eget skjema sendes dette til Dyreidentitet for registrering i databasen. Hvis hunden dermed skulle rote seg bort, noen finner den og scanner chip/leser tatovering kan de slå opp ID'en i databasen og finne ut at du er eier og kan ringe deg og si at hunden er funnet.

Men, det koster å få utenlandsk chip registrert i Dyreidentitet. Det koster mer enn å omregistrere hunden i NKK - om du registrerer hunden i NKK legges ID-merkingen automatisk inn i Dyreidentitet samtidig. Altså får du utført to tjenester til billigere penge enn den ene tjenesten.

En chip i nakken er verdiløs om den ikke ligger i databasen, og særlig jakthunder er utsatt for å forsvinne på fjellet, osv. Jeg synes de hundrelappene i omregistrering er en billig investering for å ha en virkningsfull ID-merking på hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ID-/chipmerking har da ingenting med registrering i kennelklubb å gjøre. Chippet og registrert i dyreidentitet.no bør den absolutt være. Og de krever ikke noe norsk registreringsnummer, såvidt jeg vet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ID-/chipmerking har da ingenting med registrering i kennelklubb å gjøre. Chippet og registrert i dyreidentitet.no bør den absolutt være. Og de krever ikke noe norsk registreringsnummer, såvidt jeg vet.

Les det jeg skriver en gang til - du kan fint få registrert utenlandsk chip-nummer i Dyreidentitet, men det koster penger - og det koster mer enn om du registrerer hunden i NKK i stedet, hvor ID-nummeret samtidig automatisk registreres i Dyreidentitet. Så med et økonomisk perspektiv bør en registrere hunden i NKK framfor Dyreidentitet, fordi det er billigere og en oppnår minst det samme - med mindre en skulle være prinsipielt imot å ha hunden sin registrert med stamtavle i DogWeb/NKK...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så hvis man registrerer hunden sin i NKK blir den automatisk registrert i dyreidentitet? Hvis den ikke er chippet også?

Hvis den ikke er chippet, er det jo ikke noe å registrere i Dyreidentitet... Med mindre den har annen gyldig ID-merking, altså tatovering (som er på vei ut). Og hunden er import fra Danmark, så den SKAL være ID-merket for å være lovlig innført.

Og ja, alle omregistreringer som gjøres i NKK gir også automatisk registrering av ID'en i Dyreidentitet.

NKK og Dyreidentitet samarbeider og har så å si felles database, slik at hvis for eksempel jeg flytter og melder adresseendring til NKK, blir disse opplysningene automatisk endret også i Dyreidentitet. Alle ID-merkinger som blir registrert i NKK, havner også hos Dyreidentitet. Så hvis jeg for eksempel har et valpekull, ID-merker de før registrering, og sender disse opplysningene inn sammen med kullregistrering, vil NKK legge dette inn, og valpenes ID-merking er i Dyreidentitet fra valpene er levert/stamtavlene registrert, slik at de kan identifiseres når de ni uker gamle roter seg bort fra eier i skogen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville omregistrert. Du kan ikke være helt sikker på at du ikke vil konkurrere om noen år?

Hva om dere går kurs, det er kjempegøy og hunden er kjempeflink? :wub:

Røntge bør dere jo også gjøre :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem å forsikre dansk hund i norge, jeg hadde iallefall ikke noe trøbbel med det. Omregistrerte ham pga. at jeg stiller ham ut, men hadde jeg ikke vært interessert i det hadde han nok forblitt dansk. Dyrlegen sendte inn chipnummer til dyreidentitet for meg og, før han ble norsk.

Har gjensidige forresten.

Tulip, at de må omregistreres har jeg ikke hørt om før, bortsett fra om de skal delta på utstillinger og sånn da.

Edit; men ja det blir vel mer komplisert med tanke på HD-røntgen og sånn da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...