Gå til innhold
Hundesonen.no

Middag!


malingull

Recommended Posts

Jeg er vokst opp med en far som har laget flesteparten av middagene, og som er kreativ i matveien - på godt og vondt. :icon_confused: Jeg ser ut til å ha arvet den samme egenskapen, noe som fører til at jeg innimellom setter sammen litt uvante ting, men som også gjør at jeg ikke er redd for å prøve ut nye ting og variere med krydder, dressinger og lignende. For en stund siden var mamma og jeg veldig drevne på å lage Kesam-dressinger i utallige variasjoner, og det gjorde hvert måltid forskjellig. Jeg må spørre henne om hvorfor vi sluttet med det.

Mamma kjøpte nettopp Ingrid Espelid Hovig sin basiskokebok til meg, og den anbefales faktisk! Jeg lager ca. aldri mat direkte fra oppskrifter, men elsker å bla i kokebøker og bli inspirert. I basiskokeboken står det hvordan man kan bruke ulike matvarer, og det er også en rekke oppskrifter man kan bli inspirert av og utvikle på egne måter.

Mitt tips er å investere i godt krydder og være flink til å variere maten med det. Hildurs urterarium har for eksempel et helt nydelig viltkrydder og et pizzakrydder det går veldig mye av her i huset, og i innvandrerbutikker kan man også finne en del spennende (ikke vær redd for å spørre om hva som er godt til hva!), men også i helt vanlige dagligvarebutikker kan man kommer over mye godt om man bare ser forbi saltet og pepperet.

Når det er sagt ... er jeg ikke alltid like flink til å være kreativ i hverdagen. Det går mye i marinert kyllingfilet, krydderstekt laks, ovnsgrillete grønnsaker eller ferdiglagede vegetarprodukter med ris, pasta, couscous, kålrot og/eller andre grønnsaker ved siden av. Jeg lager stort sett bare middag til meg selv i ukedagene, benytter meg av mamma og pappas matlager og gruer meg litt til jeg skal være flink og fylle opp matlageret like variert selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En slager hos oss, har blitt "pølsegryte". Veldig godt og enkelt å lage. Du koker potetstappe og skjærer opp noen pølser. Så kan man legge dette i lag med ketchup, mais, kjøttdeig, macaroni eller andre ting man måtte ønske. Til slutt strør man over med ost og setter det i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.

En annen ting som jeg er veldig glad i, er å bruke løvtek eller kylling (med creme freche) i tacoen. Har man oppi fetaost da, blir det nesten som gresk gyros :icon_confused: veldig godt.

Det er godt å høre at det ikke bare er jeg som sliter i matveien. Hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig glad i middag, men jeg syns det er utrolig kjedelig å lage mat alene så det går veldig på vane. Det som lages oftest er:

Hjemmelagd pizza.

Hjemmelagde kjøttkaker med brun saus, broccoli, blomkål og poteter.

Hjemmelaget grønnsakssuppe med kjøttboller.

Fiskeboller i hvitsaus med stektepoteter og gulerøtter.

Taco!

Fiskepinner og ris.

Fiskegrateng og makaroni.

Kjøttdeig og spaghetti.

Kyllingfilet med pitabrød, salat, rød løk og soya saus.

Kyllingfilet i biter i tikkamasala saus og ris.

Pytt-i-panne.

Tomatsuppe.

De fire øverste er favorittene og de går igjen ganske ofte. :D Fordelen med grønnsakssuppa er at den dekker gjerne 2-3 dager og dermed er den veldig kjekk de ukene jeg har lite igjen av studielånet! :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Laks- og ørretfilet er genial mat. Lett å lage, sunt og veldig godt. Og kan brukes til mye. Selv er noen favoritter:

På grønnsaksseng i ovnen (blandede grønnsaker med sitronpepper, salt og olje).

Teryakimarinert på grønnsaksseng i ovnen (blandede grønnsaker med litt teryakisaus blandet med olje over og laksen gjerne marinert i teryakisaus en times tid før det settes i ovnen)

Begge disse kan stekes i 30min/225grader eller 45min/175grader

Røkelakssaus med pasta (stek røkelaks og laks i terninger, tilsett erter og sopp, bland i hvit saus til ønsket mengde. trenger ikke saltes, røkelaksen er salt nok, men svart pepper er bra)

Findus fiskesuppe (slik ferdig i frysedisken) som du tilsetter ternet lakse/ørretfilet. Blir mer mat og fyldigere suppe :icon_confused:

Kald laks/ørret er veldig godt som pålegg (grovbrød med majones og agurk!)

Sånn, da har jeg slått et slag for rød fisk :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, middag er ofte en pine hos oss!

Samboer spiser ikke fisk, bare kokt torsk, så jeg prøver å spise sjømat når jeg spiser ute/ikke hjemme eller er hjemme alene.

Samboer spiser heller ikke svinekjøtt, så det er også noe jeg dytter i meg når jeg er hjemme alene - svinekoteletter, for eksempel, strimlet svinekjøtt, skinke, også videre. Han spiser heller ikke fårekjøtt.

Så da er det å være kreativ med det vi har igjen - kjøttdeig og oksekjøtt.

Hos oss spiser vi ofte lasagne, taco, spaghetti og kjøttsaus, en rett jeg ikke vet hva heter - men vi fyller en ildfast form med potetstappe og godt krydret kjøttdeig i tomatsaus som gratineres i 15 minutter. Vi lager ofte pizza (Nå-bunn, en sjelden gang frossenpizza), biff, løvbiff, lapskaus, pannekaker, medisterkaker, karbonader, burger, pitabrød og biffstrimler. Grøt hvert skuddår. En sjelden gang kjøper vi en eller annen pose med noe som bare skal varmes i panna - pytt i panne og slikt.

Jeg er ikke så glad i medisterpølser og røkte pølser og pølser som sådann, men en sjelden gang har vi det. Så vi er kresne på hver våre ting, kombinert med lite kreativitet og elendige kjøkkenegenskaper. Jeg skulle gjerne ha planlagt en uke om gangen, så en slipper å knirke ut en middagsidé hver dag (og det må jo gjerne en del forslag til fra begges hjerne før en finner noe begge vil ha). Det hadde vært lettere å vite at "i dag skal vi ha ditten", framfor å kjenne etter hva en egentlig har lyst på. Men sambo er ikke enig, han vil spise det han har lyst på, ikke det han fire dager tidligere trodde han kanskje kunne ha lyst på.

Vi er også så abnormt sultne når vi kommer hjem fra jobb, at vi trenger noe som går kjapt. I min egoverden, som da jeg studerte og bodde alene, spiste jeg et lett brødmåltid når jeg kom hjem fra uni, og lagde heller en middag på kvelden som jeg kunne bruke tid på. Men det får jeg ikke gehør for, og strengt tatt er det vel greit å spise middag når en er hjemme fra jobb i sekstiden, og ikke når andre folk spiser kveldsmat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her klarer ikke sambo lage annet enn wienerpølser, og siden vi begge er kresne i matveien merker jeg at det er vanskelig å finne på noe nytt når man er lei det man vanligvis spiser. :D

Vi pleier å spise;

Finnbiff m/ poteter/potetmos

Indrefile m/poteter/ris & brunsaus.

Fiskepinner m/ris & grønnsaksblanding

Fiskeboller i hvitsaus & poteter

Kylling & ris m/grønnsaksblanding

Lasagne m/rundstykker

Grov spaghetti & pastasaus

Taco/Nachos

Pannekaker

Grøt

Prøver å lage hjemmelaget pizza, men bunnen blir veldig bløt å revner når du prøver å løfte et pizzastykke.. :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flinke dere er til å være kreative!

Jeg har en annen god oppskrift på lur. Dette passer best til biffmiddager med bernaisesaus.

Rømmefylte, bakte poteter:

Bak potetene som du pleier i ovnen. Når de er ferdige deler du potetene på midten og skraper ut "potetkjøttet" av skallet. Ha "kjøttet" i en bolle og mos det med en "potetmoser" (vet ikke helt hva det heter :icon_confused:). Deretter har du i en boks med lett rømme og smaker til med salt (gressløk kan også brukes). Putt deretter massen ned i potetskallet igjen og putt potetene i ovnen til du ser at potetene er gyllene (ca. 5-10 minutter). Man kan også bruke en ildfast form hvis man syns det er vanskelig å skrape ut av skallet uten å ødelegge det.

Dette er så utroooolig godt, og det anbefales virkelig hvis man vil ha litt variasjon til fløtegratinerte, bakte eller andre poteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøver å lage hjemmelaget pizza, men bunnen blir veldig bløt å revner når du prøver å løfte et pizzastykke.. :icon_confused:

Bak pizzabunnen, stek den i 10 minutter uten fyll på - ta ut, ha på fyll og ost, sett i ovnen igjentil osten er smeltet og voila - ingen bløt og ekkel pizzabunn. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bak pizzabunnen, stek den i 10 minutter uten fyll på - ta ut, ha på fyll og ost, sett i ovnen igjentil osten er smeltet og voila - ingen bløt og ekkel pizzabunn. :icon_confused:

Nå blir samboer glad! Tusen takk for tipset! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag lagde jeg hjemmelaget fiskesuppe; sei, reker, fiskekraft (evt buljong), melk, litt hvetemel, sellerirot, løk, gulrot, pastinakk, salt, pepper, sitron og hvitløk. Kan ha i nesten hva som helst av grønnsaker, spes. rot grønnsaker er godt. Jeg er ikke så glad i potet, så bytter det ut med andre rotgrønnsaker, i hvert fall nå som det er rotgrønnsaksesong! Ellers er det bare å prøve seg frem med det man liker av krydder, og man kan selvfølgelig ha i fløte og/eller hvitvin. Alle typer fisk og ellers all slags sjømat kan selvfølgelig hives oppi :icon_confused: Veldig godt med (hvitt) brød til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Asiatisk m/hvit ris, div grønnsaker, sopp og kylling/fisk. Alt fra Chilly/basilikum, cantonese soy & sesam, Tom yong kung, vårløk & ingefær/limeblader osv osv. Noen ganger ferdigposer andre ganger lager jeg selv fra bunnen.

Kaste masse grønnsaker og ett stykke fisk inn i ovenen, i ildfast form med lokk på 250 grader med feks sitronpepper. Ha byggris til, rømme eller sweet and sour saus til.

Nakkekotelletter som stekes og sopp. Dette hives i ildfast form sammen med grønnsaker 1 glass salsa saus og fløte som blandes sammen. Stå å puttre i ovenen en liten stund. Poteter eller ris til.

Juleskine/sommerskinke/bayonneskinke som skjøres i passe tykke skiver. En pose brunsaus som du halverer væsken på, tilsetter en boks med hele tomater (jeg bruker også en boks med grovhakkete tomater, liker mye tomatsmak). La dette stå å puttre, ris eller poteter til.

Jeg kryddrer med litt urtesalt, pepper og 1 til 2 spiseskjer med grovsennep.

Steke skinke og sopp. Koke litt grov pasta. Til dette har du en avacado som du blander med maks ett beger rømme (kjøre i mikser). Tilsett litt sitronsaft så den ikke blir brun. Krydre med utresalt og sitronpepper. "Sommer avocadoen" serveres som en kald purre/saus til det andre.

1 eller 2 kalkun stykker som også kastes i ilfastform der det alt ligger grønnsaker og en blanding av Cream Fresh og Sambal Oelek. Puttre til det er ferdig på 250 grader. Ris eller byggris til.

Bruker lapskaus posene endel, hvor jeg tilsetter det jeg evt har i frysen av kjøtt eller vegetar. Tilsetter endel builjong.

Ellers går det i fiskepinner og pomfritt, fiskegrateng, og ferdig pizza når timene ikke strekker til. :D

Men for det meste så gjenntar den samme menyen seg, og jeg er veldig glad i min lille ildfaste gryte med lokk :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaste masse grønnsaker og ett stykke fisk inn i ovenen, i ildfast form med lokk på 250 grader med feks sitronpepper. Ha byggris til, rømme eller sweet and sour saus til.

Nakkekotelletter som stekes og sopp. Dette hives i ildfast form sammen med grønnsaker 1 glass salsa saus og fløte som blandes sammen. Stå å puttre i ovenen en liten stund. Poteter eller ris til.

1 eller 2 kalkun stykker som også kastes i ilfastform der det alt ligger grønnsaker og en blanding av Cream Fresh og Sambal Oelek. Puttre til det er ferdig på 250 grader. Ris eller byggris til.

Lurer på hvordan kjøkkenet ditt ser ut jeg *fnis*

Her blir det mest åpne skapet, kjøleskapet og fryser'n og se hva man har og hva man kan lage av det. Men nakkekottiser i forskjellige varianter står høyt på listen. Tror nesten det er det beste jeg vet jeg *nammis*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde noe nytt idag, og det var veldig godt..

Jeg er utrolig glad i carbonara, men jeg lager jo alltid for mye spaghetti/tagliatelle og saus.. Idag blandet jeg saus og pasta, oppi en ildfast form, litt urtekrydder, ost på toppen inn i stekeovnen i 30 min..

Ellers vil jeg slå et slag for spinatsuppe, det er utrolig godt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi hatt bønnecurry med kryderris, raita og naanbrød til. Røde bønner, tomater, olje, finhakket chili, hvitløk, ingefær, salt, sukker, korianderfrø, kummin, sennepsfrø, curryblader og gurkemeie putrer i 20-25 min, Kjempeenkelt så lenge man har tilgang på innvandrerbutikk med de krydderene man trenger. Jeg krydrer risen med karri og hvitløk for å få litt smak på den, og lager enten epleraita eller mynteraita. Epleraita: matyoghurt, eple, salt, pepper og chilipulver etter smak. Mynteraita: matyoghurt, salt, pepper, chilipulver, korianderfrø eller tørket koriander, tørket eller fersk mynte, tomat og agurk.

I går hadde vi enchiladas med bønnestuing og ost, hjemmelaget salsa og guacamole + diverse grønt og hvitløksrømme til.

Elsker å ha tid til å lage ordentlig mat fra bunnen av!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag hadde jeg svinekoteletter med fløtesaus, kokte poteter, kokte gulrøtter og tyttebærsyltetøy. Det betyr rå bein til hundene og snaddermat til meg :D . For å spise slik mat, må man ha gått en skikkelig tur først :thumbs::blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat er et herk, jeg er skikkelig matlei for tiden og har ikke lyst på noenting. Om økonomien tillater det blir det kjøpeburgere eller pizza, hvis ikke blir det spaghetti/pasta og kjøttdeig i tomatsaus eller taco. Begge deler er jo godt, men særlig spaghetti blir kjedelig når man har hatt det to ganger tidligere i uka. :thumbs:

Er utrolig dårlig på variasjon, så det går mye i det samme. Er glad i å lage mat, men er nok litt kresen (skalldyr og sjømat er æsj, mye krydder liker jeg ikke) og vanskelig å friste utpå..

Så altså:

Spaghetti/pasta og kjøttdeig i tomatsaus

Taco

Fiskegrateng

Hjemmelaget pizza

Kyllingfilet med ris

Burgere og pommes frittes

Lasagne

Risotto

Fiskeboller i hvit saus

Lapskaus

Wokede grønnsaker med kjøtt og ris/nudler

Biff chop suey

Diverse gryter med ris

Biffsnadder

Ovnsstekt kalkunfilet med poteter

Ovnsstekt fisk med poteter

Pølser og potetmos

Pannekaker

Fylt pasta (husker ikke hva det heter)

Koteletter/annet kjøtt med ris/poteter

+diverse grønt og sauser til, men det varierer en del, går mest i bearnaise og peppersaus. Varierer også med ris, poteter, pommes frittes og pommes noisettes. Grønnsaker blir dessverre som regel fra frysepose, men det er jo grønt det og. Salat er kjedelig å lage.

Menyen er helt annerledes om sommeren, da er det kjøtt eller fisk på grillen, potetsalat, ordentlig salat (gjerne med fetaost) og bakt potet som står på menyen, og det blir ikke kjedelig før sommern er over. Nam! (Men pokkers insekter da!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg en som virker da! :thumbs: hehe. Kjæresten min elsker å lage mat ^^

Vil også ha en sånn en.... :blink: "Pent brukt mann som kan å måke snø, bære inn ved, fikse bilen, utdannet elektrikker osv byttes i kokk kombinert med handymann...." (nei, jeg kunne ikke hatt en mann som ikke klarer å ordne ting i hjemmet, eller som rygger bakover av en Ikeapakke)

Så flinke dere er til å være kreative!

Jeg har en annen god oppskrift på lur. Dette passer best til biffmiddager med bernaisesaus.

Rømmefylte, bakte poteter:

Bak potetene som du pleier i ovnen. Når de er ferdige deler du potetene på midten og skraper ut "potetkjøttet" av skallet. Ha "kjøttet" i en bolle og mos det med en "potetmoser" (vet ikke helt hva det heter :D). Deretter har du i en boks med lett rømme og smaker til med salt (gressløk kan også brukes). Putt deretter massen ned i potetskallet igjen og putt potetene i ovnen til du ser at potetene er gyllene (ca. 5-10 minutter). Man kan også bruke en ildfast form hvis man syns det er vanskelig å skrape ut av skallet uten å ødelegge det.

Dette er så utroooolig godt, og det anbefales virkelig hvis man vil ha litt variasjon til fløtegratinerte, bakte eller andre poteter.

DETTE skal jeg prøve... Dette så virkelig godt ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Motviljen mot utgangsstilling fremstår som død, men puberteten truer i horisonten, så utsteder ingen dødsattest ennå. Livserfaring tilsier at Motviljen antakelig vil sprette opp av kista og flire: Trollollol! Å få utgangsstilling uten mat fremme, relativt stabilt, kun noe nøling akkompagnert av et oppgitt sukk før han kommer inn, når han vil jeg skal kaste en leke, det er hurtigere progresjon enn jeg forventet for noen uker siden.  Vi har en god periode ..så god at noe fokus nå er over på mindre viktige ting som sportsøvelser. Første sitt under innkalling serverte Eddis i forrigårs, på første forsøk. Det var et nydelig øyeblikk. Flere repetisjoner med stå under marsj, avstandskommando og sitt under innkalling var fine, i mine øyne. Verken han eller jeg er interesserte i hva en dommer synes om utførelsen vår, fordi mestringsfølelsen fra å tro vi er flinke er hva som driver oss. Mestringsfølelse og glede er superfood for motivasjonen. Fokus på hva som er feil medfører frustrasjoner, uteblivende mestring, dårlig stemning, dårlig samspill og ødelegger relasjonen - og hva er da poenget med å ha og trene hund?  Sitt begynte bli upålitelig. Hvorfor? Fordi jeg hadde glemt å være begeistret. Bare forventet å få sitt på cue og glemte bli genuint overrasket og takknemlig og begeistret av hvor flink gutt han er.  Av utfordringer vi nå har - skjønt det føles som et hån å bruke det ordet om vansker med øvelser til sport, da andre bruker det samme ordet om reelle problemer:  Spin - også kjent som snurr rundt.  Aner ikke lenger hva lyden betyr. Trenger håndsignal. Kommer konsekvent løpende inn for å gjøre det rett foran meg, hver gang jeg ber fra avstand. Bli-på-stedet håndsignal, som har vært en nøkkel til flere andre øvelser har foreløpig ikke hjulpet.   'Twirl' er et fullstendig ukjent begrep dersom ikke 'spin' kommer først. Verken ordet eller håndsignal gir ham noe forståelig hint. Her må det spinnes før det kan twirles. Sånn er loven.  Hva som må til for å få en lovendring - det blir spennende å finne ut av. Punkt 1 og 3 går seg sikkert til med mer trening, men på punkt 2 er jeg helt blank foreløpig. Ingen ideer om hvordan løse det der.  Heldigvis opplever Edeward en glede i øvelsene som ikke bare handler om belønningene. Han LIKER å spinne og twirle og rygge og gå mellom beina mine og sendes frem til target og sånt. Det er noe å gjøre. Arbeit macht frei. ..og det ser ut som utgangsstilling og gå fot også er i ferd med å kategoriseres som lystbetonte oppgaver en kan døyve eksistensiell angst og kjedsomhet med.  Bilde er vel obligatorisk. Relevans til konteksten mindre så. I denne tidsalderen er det ingen som leser en vegg av tekst uansett
    • Jeg ser ingen skam med å slite med å trene gå pent i bånd. Noe av det vanskeligste å få en hund stabil på. Ikke mål deg mot de som har fått det til eller la noen andre få demotivere deg med sammenligning. De har ikke din hund.  Du forteller ikke hvilken rase/blanding du har, men noen er virkelig vanskeligere/lettere enn andre. Av egen erfaring med veldig førerorientert hund, så hadde den standard stopp og snu metoden ingen effekt. Hunden tok det som en morsom lek. Det der var like interessant som å komme fremover.  Den jeg har nå kan ikke bare gå. Det er for kjedelig. Det som fungerer her er oppgaver, og de må gis fortløpende så han ikke rekker å kjede seg.  Belønning med lek er bedre enn mat på min. Energinivået er høyt, det blir mye stresshormoner når sterke forventninger til noe ikke umiddelbart blir innfridd og lek utløser endorfiner, som kontrer kortisol. Får ikke samme effekten av å belønne med mat, det risikerer jeg at stresset bare øker, dersom maten er av høy verdi. Min girer seg opp i forkant når han vet vi skal ut på tur, noe som resulterer i outbursts når vi kommer ut. Å leke litt før vi går avgårde, slippe ut litt damp på en kontrollert måte, det har en beroligende effekt.  At enkelte fnyser av verktøy som frontfestet sele og grime skal en ikke bry seg om. Det er mange profesjonelle som kritiserer disse verktøyene på sosiale medier, men de lever jo også av kunder som trenger hjelp med gå pent i bånd trening, så det gir mening, sant? Selv bruker jeg frontfestet sele heller enn halsbånd fordi min bykser impulsivt og ukontrollert. I tillegg til potensialet for skade på strupen er det sterkt ubehagelig for ham. En bykseraptus i halsbånd kan utvikle seg til et sinneutbrudd mot meg som holder båndet, noe som aldri skjer i selen.  Jeg har begynt trene min på å gå med grime fordi han nærmer seg pubertet og er stor og sterk. Bedre føre var enn etter snar om han plutselig endrer personlighet overfor passerende hunder - men min er ulik i ulike miljøer. Grime kan brukes i bymiljø, hvor han ikke bykser, men så har vi andre typer omgivelser hvor jeg ikke tør bruke grime før byksing er en utslukket adferd, av samme grunn som jeg bruker sele istedenfor halsbånd.  Også: det er alltid lys i enden av tunnelen. Alderen din er i er verste perioden, synes jeg ihvertfall. Teflonbelegg på hjernen og lite mottakelig for ny læring, glemmer ting den kan, selektiv hørsel, lett distrahert, nysgjerrig søkende på omgivelsene, ... Mye blir bare bedre "av seg selv" senere, når mer moden. 
    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...