Gå til innhold
Hundesonen.no

Middag!


malingull

Recommended Posts

Jeg og samboeren min sliter med det samme hver uke. Hva skal vi ha til middag? Ja, jeg inrømmer at vi ikke er så kreative i matveien. Det går som regel i Taco, Tikka, Kylling og ris eller liknende (noe som er veldig godt, men litt kjedelig når det kommer til stykket).

Så da lurer jeg på.. Hva står på menyen hos deg/dere? Vi trenger virkelig noen kreative tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal jeg improvisere en Thaigryte med Scampi, tenkte jeg. Kokosmelk, currypaste, koriander (fersk urte eller krydder), lime, ingefær (enten fersk rot eller i paste), grønnsaker og Scampi. Hiver alt i gryten samtidig, og lar det putre til grønnsakene og Scampien er ferdig (noen minutter bare). Kan evt steke grønnsakene litt først. Serveres med nudler/ris/linser/naanbrød alt etter smak. Her blir det nok noen krydrete linser til.

I går hadde vi Falafel, også veldig kjapt og enkelt. Kjøpte ferdige Falafel (kan kjøpes frosne eller ferske, også rimelig greit å lage selv), pitabrød, salat og diverse grønt, løk, hummus (kjøpes ferdig i glass eller som pulver) og en mynteraita med agurk og tomat. Funker også fint med hvitløksdressing eller hvitløksrømme. Kan selvfølgelig bruke den sausen man vil, noen vil kanskje ha ketchup til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

koteletter, kjøttkaker/karbonader, ørret, torsk, fiskegrateng, kylling i div saus, spagetti, skinkesteik, flesk &duppe, hjemmelagd pizza, pannekaker, elg i forkjellig fasonger, salat med litt attått, gryterett.

Vi spiser ofte poteter til middag, men endel kan man jo variere med ris og pasta evt salat om man ønsker det. Vi har nok ett ganske typisk norsk tradisjonelt kjedelig kosthold. Helt enig med deg, det er vanskelig å finne på middagsretter og ikke minst få god variasjon. Fisk må jeg ha minst en gang i uka, men helst litt oftere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag skal jeg improvisere en Thaigryte med Scampi, tenkte jeg.

Høres veldig spennende ut. Liker eksotisk mat utrolig godt. Men kan jeg spørre hva Falafel er? :)

Helt enig med deg, det er vanskelig å finne på middagsretter og ikke minst få god variasjon. Fisk må jeg ha minst en gang i uka, men helst litt oftere.

Ja, det er utrlig vanskelig å være kreativ. Spessielt når man er på veit ut døra for å dra på butikken. Fisk er viktig, men er ikke noe flink til å lage det til vanlig. Men fiskegrateng er det lenge siden jeg har spist, så det må prøves snarest!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååå det er så tungt å finne på middager! Og gubben min som har høyt blodtrykk og anlegg for hjerte-&kar-sykdommer (arvelig) skal ikke ha mat med salt eller animalsk fett. Og han er himla kresen, det eneste han liker er salt og animalsk fett.. sukk. Og jeg er idiot med matlaging, så det er et styr.

Idag skal vi ha noe som heter "kylling marengo" (Espelids kokebok - den kan anbefales altså - mye rart der!). Og det er kylling med sopp, tomat, løk, hvitløk.. øh.. noe mer. Serveres med ris, potet eller pasta til.. siden jeg synes det er gørr kjedelig å skrelle poteter og vi ikke har noe boil-in-bag ris (veldig lettvint), så blir det med pasta idag.

Imorgen blir det.. øh.. stekt fiskepudding tenker jeg, sammen med grønnsaksrester vi måtte ha i kjøleskapet (gulrot, blomkål, asparges, litt kålrot og litt selleri). Liker ikke fiskepudding jeg, men det er det vi har lett tilgjengelig og det er ikke så slitsomt å lage.. (hater å lage mat)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Høres veldig spennende ut. Liker eksotisk mat utrolig godt. Men kan jeg spørre hva Falafel er? :)

Ja, det er utrlig vanskelig å være kreativ. Spessielt når man er på veit ut døra for å dra på butikken. Fisk er viktig, men er ikke noe flink til å lage det til vanlig. Men fiskegrateng er det lenge siden jeg har spist, så det må prøves snarest!

Fisk er egentlig veldig enkelt. Vi pleier ofte å ha småørret som vi steiker i panna og spiser på brødskive med rømme og vårløk, nam nam. Ellers så kan man lage fisk i folie i ovnen, det er også lettvindt og sunt. Jeg er veldig glad i kokt torsk med eggesmør, noen liker kokt laks med sandefjordsaus, det er masse gode oppskrifter på nettet. En av mine favoritter er pangiusfilet (kjøpes i frysedisken på rema 1000) for den tiner fort og steikes i panna, kan spises med ris, poteter, brød, med rømme, dip, saus og ett hav av kombinasjonsmuligheter. Hvis man er avansert så lager man fiskewok (findus har ferdig fiskblanding i frysedisken) eller fiskesuppe.

TonjeM: jeg hater også å lage mat, det er derfor man har en mann!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååååh, jeg eeelsker å lage middag og mat! :)

Idag blir det flaut lettvint da... For min kjære bror har bestilt pølse og hjemmelaget potetmos. :lol:

Her i huset har vi veldig NORSK mat, da ingen av oss er særlig glad i alskens krydder.. Hvitløk slippes ikke innenfor dørene :P

Men ja, Hjemmelagde kjøttkaker, med poteter og ertestuing -nom

Fiskeboller i hvit saus, med poteter og raspede gulrøtter

Koteletter i brun saus, med ris eller poteter. Paprika og løk biter i sausen.

Kjøttboller i hvit kraftsaus, potet som tilbehør er favoritt her i huset. Sammen med kokte gulrøtter.

Svinestrimler og wokgrønsaker, samt ris.

Svinestrimler i sjysaus og bakt potet.

Bakt potet med fyll, kan fylles med det som måtte ønske av kjøtt og grønnsaker. Favoritt her i huset er biff og bacon/svin.

Laks bakt i ovnen

Kyllingfileter, stekt på 170 grader i 40 min, med poteter/ris og fløtesaus.

Potetmos som er "grillet" litt i ovnen også svin/kjøtt til.

Fiskekaker i brun saus.

Hjemmelaget gryterett.

Kjøttdeiglapskaus (også flaut enkelt)

Kalkunstek..

Mjah, det var vel det jeg kom på i farten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TonjeM: jeg hater også å lage mat, det er derfor man har en mann!

Da har jeg en mann som ikke virker... :lol:

Idag skal vi ha hjortestek rester... Potet, viltsaus og hjortestek. Enkelt og greit.

Ellers er vi også veldig kjedelige i maten. Spiser det jeg syns er godt og enkelt å lage. Og det man har i fryser :) Så det blir MYE biffstrimler, pommesfrites og peppersaus her.

Og lasagne og taco og tandori... :P

Men bakt potet med skinke og ost?

Kjøttkaker på lompe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååååh, jeg eeelsker å lage middag og mat! :)

Så bra at du liker det! Det er mere enn hva jeg kan si :lol:

Men ja, Hjemmelagde kjøttkaker, med poteter og ertestuing -nom

Fiskeboller i hvit saus, med poteter og raspede gulrøtter

Koteletter i brun saus, med ris eller poteter. Paprika og løk biter i sausen.

Kjøttboller i hvit kraftsaus, potet som tilbehør er favoritt her i huset. Sammen med kokte gulrøtter.

Svinestrimler og wokgrønsaker, samt ris.

Svinestrimler i sjysaus og bakt potet.

Bakt potet med fyll, kan fylles med det som måtte ønske av kjøtt og grønnsaker. Favoritt her i huset er biff og bacon/svin.

Laks bakt i ovnen

Kyllingfileter, stekt på 170 grader i 40 min, med poteter/ris og fløtesaus.

Potetmos som er "grillet" litt i ovnen også svin/kjøtt til.

Fiskekaker i brun saus.

Hjemmelaget gryterett.

Kjøttdeiglapskaus (også flaut enkelt)

Kalkunstek..

Mange gode retter! Ble sulten..

Da har jeg en mann som ikke virker... :lol:

Da har jeg en som virker da! :P hehe. Kjæresten min elsker å lage mat ^^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her i huset har vi veldig NORSK mat, da ingen av oss er særlig glad i alskens krydder.. Hvitløk slippes ikke innenfor dørene :P

Kjenner jeg grøsser hehe, her er det helt omvendt- Jeg elsker å eksperimentere med krydder og urter etter at jeg lærte mer. Bruker endel spennende smakstilsetninger og det er gøy å prøve nye ting.

Har endel forskjellig, spørs om jeg er alene eller ikke. Idag skal jeg lage en morsom lasagne med en litt spesiell kjøttsaus og tomater på toppen og hjemmelagd hvitløksbrød& salat med paprika og avokado i.

Kjæresten kan ikke sies å være så kreativ i matveien, men han lager grei mat... Godt jeg pleier å ta meg av den :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et evig stress å planlegge middagen ja, heldigvis har jeg ikke noen barn jeg skal mette enda :P

Idag skal vi ha fiskeboller i hvitsaus (med karri),raspede gulerøtter (med sitrondroper)og poteter.

Imorgen skal vi ha en liten favoritt, nemlig Calzone.

Her er oppskriften om noen vil prøve (4 porsoner):

Bolognesen:

500gkjøttdeig

1 løk

2 stilker selleri

1 gulerot

60g bacon

1/2 - 1 ts salt

1/2 ts pepper

1/4 muskat

2ss tomatpure

3dl kjøttkraft

¨1 boks hermetiske tomater

La alt sammen koke i ca. 20 min.

Deig:

ca.200g hvetemel

25g gjær

2ss olivenolje

1 1/2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

Fyller deigen med bolognesen, former de som en halvmåne. Pensler de først med egg så med tomatpure, drysser ost på toppen før du krydrer de med oregano :)

stekes på 225 grader i 20-25 min.

Bon appetitt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Matprat.no er min store redning i menyen. Og så setter jeg opp meny for en uke av gangen som oftest, og handler inn stort sjeldent, i stede for å småløpe i butikken for å handle litt og litt. Det er mer økonomisk, siden det blir mindre impulskjøp. I tillegg er jeg avhengig av å ha med mat på jobb (for det er dyrt og usunt å ikke ha det...). Er en del ting jeg ikke spiser (helse, ikke pga at jeg er barnslig kresen), så en del ting man må styre unna.

Lettere å få variasjon når man planlegger for en uke av gangen. Evt så går det an å sette opp flere ukesmenyer, og så la de "rullere" uke for uke. Bare husk å lag stor nok variasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pannekaker

Hjemmelaget pizza

Kjøttboller i brun saus

Kyllingfilet med pasta eller ris

Laks med pasta eller potet

Biff med pasta eller ris

Løvstek med potetbåter

Steak pie

Tortillas

Spaghetti med kjøttsaus

Wok

Skinkesalat i tortillas

Gryterett i pitabrød

Bruschetta

Minestrone

Tomatsuppe

Fiskesuppe

Lasagne

Variér med krydder, sauser, grønnsaker/salat og tilbehør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Middag er alltid vanskelig. Jeg er vanedyr da - så middager går i perioder her.

Pizza er alltid greit, lager store deiger og forhåndssteker bunner og fryser dem ned med eller uten fyll på.

Kyllingfillet med ris/pasta og sauser.

Ovnsbakt laksefillet med ovnsbakte potetbåter og grønnsaker (nam!).

Spagetti med kjøttdeig og sause er også enkelt og greit.

Lasange i forskjellige varianter (man tager hva man haver - funker bra her).

Løvbiff med pommes frites og saus og salat.

Bakt potet hender også.

Strimlet svinekjøtt/biff/svinefillet med pomesfrites/poteter og saus.

Chicken tikka med ris.

Oh - glemte jo Taco!

Nå ble jeg sulten nå, og innser at jeg har en meget lite variert middagsmeny.

Og det er ugudelig kjedelig å lage middag til bare en person.

Enkleste som finnes er å steke en halv pakke kjøttdeig (eller ønsket mengde) litt løk og blande med en boks eller to hakkede tomater med krydder i. Enkelt og smaklig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går, og forsåvidt restene i dag, hadde jeg mammas digge form som jeg har fått hjemme siden jeg var liten og som jeg nå har begynt å lage på hybelen selv. lett og greit å lage. Bland bare sammen kokt ris, hvit saus, kokte egg, bogskinke og ha dette i ildfast form. Strø over ost. Digger det! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe som eg kan anbefale er en kryddret ørret som er å kjøpe på rema 1000. Putter den bare inni, koker noen poteter og gullrøtter. Eg utrolig godt, og min bror som ikke spiser fisk, spiser dette.

Ellers er min mor veldig kjedelig på krydder og smaker så blir tradisjons mat, som nevnt over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Matprat og ukesmenyer er genialt. Mitt nyttårsforsett var å prøve en helt ny rett i mnd- vi får se hvor lenge det holder. Vi spiser veldig mye wok (det kan varieres så det smaker ulikt), mye salater, noe pasta, gryteretter, endel vilt, ørrett i ovnen med grønnsaker og poteter, torsk smørstekt i panne med poteter og grønnsaker og så videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TonjeM: jeg hater også å lage mat, det er derfor man har en mann!

Da har jeg en som virker da! :) hehe. Kjæresten min elsker å lage mat ^^

Signeres :lol: :lol: :P

Disse er sikkert nevnt allerede men må se hvor mye jeg kommer på...

Taco, hjemelaget pizza, lasagne, Kylling / grønnsaksrett i tre forsjellige varianter med ris, ovsnbakt laks og poteter med grønnsaker, kyllingsalat, Reker, Pasta i forsjellige varianter, risengrynsgrøt, rømmegrøt, kyllingvinger, fyllte paprikaer, kjøttboller med poteter brun saus og brokkoli + gulrøtter, juletallerken, Pepperbiff med føtegratinerte poteter og rødvinsaus, tomatsuppe, gryterett, Grillmat om sommeren med bakt potet og mais, hjemmelaget hamburger, pølse og potetstappe, torsk, poteter gulrøtter og smør, wokede grønnsaker, svinefilet med fyll og ovnsbakte poteter, hmmmm tenke mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av mine rask og lettvint favoritter er stekt laksefilet i fersk pasta med fløtesaus og sitronpepper. *nam* Tar knapt 10 min å lage.

Og siden jeg elsker bacon og sopp er Brennende kjærlighet en ny favoritt - supergodt! Andre favoritter er Kalkunfilet stekt som biff med rotgrønsaker, en annen gammel slager er flesk og duppe - kan aldri bli feil. :icon_confused:

Ble sulten nå jeg..!

Det kan lønne seg å lete litt rundt på matprat.no, egg.no og aperitif.no for å finne inspirasjon. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Da fikk vi trent trapp og lykkes med det Ikke en adferd vi fikk etablert med pålitelighet, men den kommer. I tillegg har vi fått trene heis, tog, roterende dører, ståk og kaos med ski og bagasje og rullestol og sikkert mye jeg ikke tenkte over. Tisse på asfalt og drite på perrong fikk hver sin ✅ på lista de også, fordi han ikke kan drite på cue ennå. Vi har altså vært på Trondheim Lufthavn Værnes i dag. Ingen trenger stille spørsmål ved mutterns motivasjon for å dra med Ede dit. View fra togvinduet forklarer mer enn et avsnitt med ord.  Allerede rett etter å ha forsert det skumle underlaget med farge og knatter og en stor sprekk i, uten å ha blitt gitt tid til å undersøke det nærmere på tur ut av toget, så møtte vi første virkelige utfordring: Jeg vurderte ikke prøve engang. Han hadde allerede blånektet de få trinnene fra sentralstasjonens hall opp til spor 1, hvor han måtte bæres av tidsnød. Manøvrerer fint i folkemengde på perrongen, men er ikke noen follower og måtte bæres ombord i toget også, av tidsnød. Ikke en god start på bekjentskapet med tog, men alternativet var å bli stående igjen på perrongen. Må man så må man. Vel inne i toget var han ikke fornøyd. Sutret og klagde fordi det var kjedelig, menneskene der inne ignorerte ham, han fikk ikke roame rundt i vognen og undersøke som han ville, men måtte ligge trangt på gulvet. Godisautomaten var skikkelig kjip og rasjonerte middagen hans som kommunistregimet i Venezuela, mens han var skrubbsulten. Hadde sikkert hjulpet om han kunne fått se ut vinduet, men hunder er forvist til gulvet, og der er det dørgende kjedelig.  Han er en skikkelig good boy. Utover litt klaging og sutring på et akseptabelt volum, bare noen få høye bjeff - forståelig som sulten og rastløs lite barn i en dørgende kjedelig situasjon hvor det duftet fulle lommer - så var han på ingen måte vanskelig å ha med å gjøre. Muttern fikk ta bilder av utsikten og tenke over hvordan dette myke, jakt-, beite- og jordbruksvennlige landskapet rundt den fiskerike fjorden full av blåskjell var et bra sted for forfedre å slå seg ned, mens stakkars liten måtte finne seg i å ligge på gulvet og kjede seg fordi dumme muttern glemte ta med noe å tygge på.    Etter å ha hastet ut av toget uten å få undersøke underlaget i tråd med HMS retningslinjer (leverte avviksmelding på den), blitt båret opp rulletrappen fra perrongen, så gikk han nonchalant gjennom den første roterende døren og fikk tisse på gress. Den neste roterende døren var heller ikke en issue. Inne i den travle ankomsthallen var det mye å ta inn, men muttern hadde et mål basert på et falskt minne om en kaffebar foran sikkerhetskontrollen på øvre plan. Viste seg at lagersjefen i hjernen hennes hadde effektivisert litt i overkant ved å sause sammen minner fra Værnes med minner fra Gardermoen. — Same/same og tar mindre plass på lageret, forsvarte han seg med. Jeg har gitt opp å krangle med ham. Det var altså ingen kaffebar oppe, men vi fikk ihvertfall tatt heis to ganger og sett og luktet mye rart, bl.a. en renholder med vasketralle som tømte en diger søppelbøtte rett foran oss og tok samme heis. Det luktet sterkt av vaskemidler fra den rare og skranglete tralla og de formene da hun åpnet den svære boksen og byttet sekkene var også store inntrykk. Heisen med glassvegger var helt ny, og Ede ble forfjamset da den beveget seg oppover. Genuint forfjamset. Tidligere har han bare tatt lukket heis med speil i, som han har antatt var en ekte sci-fi portal, uten å synes det var merkelig på noen måte. Å se heisens bevegelse var en Eureka opplevelse for ham.  Ede er god på læx lineføring gjennom søndagstravel flyplass. Passe folksomt. La inn noen sitt-ligg-stå for å stoppe en konsert han ville beære publikum med mens jeg sjekket prisene på kafeen vs Narvesen. Vi endte selvsagt på Narvesen hvor muttern tok til takke med en kjip latte fra maskin, uten sirup eller krem eller noe, og Ede fikk en wienerpølse. Ikke en hel på en gang, men muttern ble nødt til å kjøpe NOE for å bøte på sin manglende evne til å porsjonere ut en stor middag over et kjent tidsrom. Det krever gode bestikkelser å manøvrere ansvarlig sikkerhetspersonell mellom hyllene på Narvesen uten å undersøke noe. Han har en iboende pliktfølelse til å undersøke alt for å kvalitetssikre mutterns vurderinger av HMS. Vi hadde fortsatt mye å gjøre og jeg hadde vært for raus med godbitene, så wienerpølse ble en venn i nøden. Heller for mye motivasjon og glede enn for lite. Høy haleføring på trygg og selvsikker kropp i sånne miljøer er ikke noe jeg tør ta for gitt. Matserveringen hjelper trygge meg i troen på å få en miljøsterk og trygg voksen hund. Vi fikk besøkt et trangt toalett med kø av damer og Edeward lærte at det er sjarmerende og søtt å titte nysgjerrig under veggen til den fornødne ved siden av:  ✅ "Tnååå, så søt!" Vi oppdaget plutselig at roterende dører var rart, begynte bæde på dem og nektet entre. En grundigere sikkerhetssjekk ble foretatt ved å sitte på utsiden og se på et par rotasjoner, for å kartlegge mønsteret i bevegelsen. Den merkelige portalen fikk security clearance og ble ført tilbake på lista over ok ting det ikke er nødvendig å stille flere spørsmål ved.  Det ble tid til å blåse ut med lek etter så mye fokus og inntrykk. Utrolig befriende og skikkelig glad for å få hoppe og sprette og jage og kampe litt etter så mye øving på well behaved big boy gentleman rollen. En riesenschnauzer er alltid på vakt, though. Her lagde noen en lyd: ..men det var ikke noe som krevde nærmere undersøkelser. Mer heis, gullstol i rulletrapp og på egne bein gjennom roterende dører for å tisse før vi dro tilbake til perrongen med enda en failure på å gå opp liten trapp, men vellykket gjennom roterende dører og heis.  Ede ikke var super happy med å plutselig trenge drite på perrongen. Han så seg fortvilet rundt etter et bedre egnet sted, men måtte akseptere et folketomt område mot enden. Sånn kan det gå når en ikke har lært å drite på kommando ennå. Stor lettelse for ham og kanskje noen Shitbreak (American Pie) nykker redusert for fremtiden. Muttern var mest glad for at det ikke var morgendagens suppe av wienerpølse, og noterte seg at den bør siktes inn på et egnet sted.  På toget hjem påstod konduktøren over høyttaler at det ikke var lov med bagasje i midtgangen. Ede som har plukket opp at muttern tenker påføre ham stående spike hanekam (med stivelse) i puberteten, sånn bare for å kommunisere tydelig for omverdenen hvor landet ligger for tiden — han bestemte seg for å begynne øve på den rollen som teenage bøllefrø og holdt en sivil ulydighet protestaksjon. Her har konduktøren nettopp passert i den retningen:  Vi mistet bussen hjem med et simpelt minutt og fikk en hel time på sentralstasjonen, med potesokker, fordi muttern er langt mer germophobe angående togpassasjerer enn flypassasjerer.  Med en hel time til rådighet klarte Ede overkomme sin lammende frykt for trapper flere ganger. Bykset opp flere trinn. Den deilige mestringen han utstrålte da det løsnet var en vidunderlig gave. ..bare for å fryse til av skrekk og skuffelse da vi rundet hjørnet etter den første trappen og ble møtt med dobbelt så mye trapp. Trengte hjelp, men ikke like lammet av angst som før. Dette går seg til med mer trening.  Sitt og bli sittende fungerer fint i mange lange sekunder mens muttern tråkker rundt synlig på noen meters avstand i hallen. Våget på en bli stående som gikk over forventning. Reiste seg fra ligg før markør flere ganger før han koblet at min retur ikke var markøren. Det gikk seg til. Han er så flink gutt 💕 Sa fra om at han måtte tisse også. Skjønner fint forskjellen på inne og ute, selv på fremmede sentralstasjonen. Tisset dog rett på asfalten noen meter fra døren da vi kom ut, etter at jeg i mitt stille sinn hadde konstantert at her var det ingen egnede steder å tisse. Som om vi hadde en mental connection om situasjonen der, før han tok en selvstendig avgjørelse. Å klare dele soner av utendørs asfalt inn i grader av publikums aksept for å tisse på - her eller der borte - det er for mye forlangt av en 14 uker liten valp.  Jevnt over eksemplarisk adferd hele dagen, fra å stå i ro for å få på potesokker og løpe til bussen på dem hjemmefra. Har han tenkt fortsette sånn vil det være en ære å få bære ham opp rulletrapper i fremtiden. Such a good boy jevnt over, han kan få ha noen nykker. 
    • Mine videofeeds er fulle av prong collars, e-collars, absurde mengder røffe corrections for ingenting og trenere som advocater for det. Det røskes og rykkes hardt i vonde halsbånd og det strømmes. Hundene gjør nøyaktig som de blir bedt om og trenerne strutter av selvtillit, gir inntrykk av kompetanse. Guruvibber som tiltrekker følgeskarer.  Metoden deres fungerer jo. De gjør det godt i sport fordi hundene aldri vegrer å adlyde på flekken og aldri vender oppmerksomheten mot noe annet - de vet hva som skjer da - og folk lar seg forføre av at hundene opptrer som maskiner, derav populariteten.  Noe av det mest kvalmende var en video som representerte positiv forsterkning med en bøs kar utkledd som "Karen" med blågrønn parykk, med tynn pipestemme, unnskyldende kroppspråk, som klikket manisk, klikk, klikk, klikk, klikk, og ... Jeg finner den ikke igjen ved søk nå, men det var en utrolig teit og barnslig misrepresentation av klikkertrening for å latterliggjøre konseptet for menigheten, og menigheten synes det var morsomt. Flere titusen likes og mange hundre kommentarer, i hovedsak oppmuntrende til firmaet og trenerne. En må se den. Mye verre enn beskrivelsen. Det verste var at folk synes den var morsom og beskrivende og de hånlo i broderlig fellesskap av de dumme klikkertrenerne som ikke forstår at bikkja må røskes lydig. Ikke sett noe liknende fra skandinaviske content creators, her hjemme ser det greit ut på internettet, men innholdet fra over dammen vil antakelig smitte på den yngre garde. Ble vitne til det her om dagen da en dame med vesttysk frosk skulle entre en kurstime, og hunden ikke umiddelbart satte seg ved døren. Den fikk kjapt et hardt røsk i tynn kjetting helstrup som skar i ørene på 5 meters avstand. Usikker på om fører lærte det der på kurs eller fra internettet. Ikke pent ihvertfall. SÅ viktig er det ikke at hunden setter seg så intenst umiddelbart foran en dør på vei inn til trening.  Om en vil ha en titt down the rabbit hole, søk på øvelser fra ringsport og raser som rottweiler, doberman, malinois, dutch og german shepherd, så er feeden befengt med de der trenerne der på no time. 
    • Det var trist å høre, han var ung? (Heh, sjekket bloggen din, det er visst jeg som er gammel. Men trist likevel.) Ifølge Akkurat nå er det noen "motreaksjoner" mot den positive trenden:  Nå er det noen år siden jeg var aktivt inne i noe treningsmiljø selv, men jeg tenker jo at Canis og klikkertrening/positiv forsterkning fortsatt er greia, og jeg ville nå gått til de samme bøkene som for ti år siden. Men klart, noen endringer er det nok og sikkert noen nye flinke guruer kommet til, så håper noen kan bidra der!
    • Det er nå to år siden Pax vandret videre, og vi (jeg) har begynt å planlegge ny valp.  De siste årene har gått mye til småbarn, jobb og hus, så jeg har ikke fulgt noe særlig med på hva som går for seg i hundemiljøet. Det må jeg gjøre noe med, og derfor spør jeg dere på Sonen om hjelp til oppdatering. Hvis du skulle anbefalt meg, en kommende valpespekulant, noen ressurser, creators på sosiale medier jeg kan følge, bøker å lese, treningsmetoder, trender/diskusjoner som er sentrale, hva som helst egentlig, hva skulle det vært? Er det noen tema som er kontroversielle eller er alt bare fryd og gammen? Har Cæsar Millan kommet tilbake eller har verden gått videre? Hva bør jeg sjekke ut? Hva bør jeg holde meg langt unna?   
    • Takk for tips!  Det hørtes ut som noen kloke råd. Jeg ser de potensielle ulempene med en stor og sterk hund og en flexline. Kontroll er definitivt øverst på prioriteringslista. Jeg skal definitiv sjekke ut den lina du har linket til👍
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...