Gå til innhold
Hundesonen.no

Løpetidsadferd


Wheaten terrier

Recommended Posts

Tjorven er midt i løpetida nå og oppfører seg en del annerledes enn vanlig. Mer rastløs, bjeffer mer når hun står utenfor, klynking og masing (også om natten), prøver å jokke på beinet til den yngste i familien... Jeg regner jo med at det vil gå over når løpetida er ferdig, hun har jo hatt løpetid før, men har enda ikke helt funnet ut hvordan vi skal reagere når hun oppfører seg sånn.

Jokking f.eks. Hva gjør man når hunden prøver på det, og hva betyr det at hun gjør det? Hvorfor prøver hun seg bare på den yngste i familien (14 år)?

Og masinga... Klynker når hun er inne og vil ut og bjeffer når hun er ute, blir liksom aldri helt fornøyd. Noen råd til å dempe dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun er vel kanskje ganske klar for parring og da blir nok en del tisper urolige og vet ikke helt hva de vil. Hormonene er på topp og de føler antagelig at de ikke helt kontroll over seg selv. Ikke skjønner de hva som foregår i kroppen heller.

Når det gjelder jokking ville jeg bare tatt henne vekk hver gang hun prøver seg med klar beskjed om at det ikke er lov.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv løpetispe i hus nå, og det er litt mer styr enn vanlig.. Jeg prøver bare å overse henne om hun maser, eventuelt avlede oppmerksomheten med en aktivitetsball/beil el..

Ang jokkinga så ville jeg bare fjernet hunden fra situasjonen. Hadde ikke lagd noe mer styr over det siden hun har løpetid, og tydligvis ikke gjør dette til vanlig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løpetid er moro! Frøkna her står nå, og hun er direkte ekkel faktisk *flir* Hun bretter halen til side og rygger hele "stasen" oppi nesa på både folk og dyr... Ellers er hun grei, men dog; hun er i overkant åpen nå :)

Jeg overser masing, og hun får ikke lov til å egle seg innpå hverken tobeinte eller firbeinte her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange tisper tillater jokking innad i flokken, så jeg ser ikke hvorfor du skulle "ta" henne for det i alle fall. Dytt henne vekk i stedet for å "markere" at dette er fryktelig feil. Det er som sagt hormoner; en dag våkner hun og lurer på hva som gikk av henne..! :) Høres forresten helt normalt ut alt sammen, selv om det kan være irriterende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som Dina. Dina jokker litt i tide og utide ellers og, på meg, og da får hun bestemt beskjed om at det ikke er lov. I løpetiden så blir de jo helt frustrerte og hormonelle stakkar.. Ville ikke tenkt så mye på den atferden hun har nå, da den er styrt av hormoner og hun ikke gjør sånn til vanlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar:) Greit å vite at jeg ikke er den eneste som opplever det som frustrerende av og til... Men, det virker som hun er forbi toppen av "hormonkarusellen" nå, så det er vel ikke så lenge til før hun blir "normal" igjen, håper jeg:P

Ps. Er det noen forklarlig grunn til at hun bare prøver å jokke på den yngste i familien?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar:) Greit å vite at jeg ikke er den eneste som opplever det som frustrerende av og til... Men, det virker som hun er forbi toppen av "hormonkarusellen" nå, så det er vel ikke så lenge til før hun blir "normal" igjen, håper jeg:P

Ps. Er det noen forklarlig grunn til at hun bare prøver å jokke på den yngste i familien?

Aner ikke om det er en grunn til at hun gjør det nei. Men når jeg har sett tisper med løpetid jokke på andre tisper, har det i hovedsak vært tisper som enten har løpetid selv (og da har de byttet på å jokke på hverandre), eller så har det vært tisper på samme "nivå" på rangstigen som de selv. Men ingen regel uten unntak! Her i huset jokker terriern på spanielen, og jeg er ganske så sikker på at Tulla er sjefen, selv om de har et uproblematisk venninneforhold, så tror jeg altså at "in the bitter end" er det Tulla som bestemmer i de fleste situasjoner. Hvis det er av interesse, så har jeg aldri sett Tulla motsette seg jokkingen til Aynï (og jeg har heller ikke sett andre tisper fra samme flokk gjøre det); tvert imot blir hun ganske så passiv og bare godtar det. Om hun ligger, så legger hun hodet ned sånn at Aynï kan jokke, om hun sitter, så hender det hun legger seg ned. Det hender omtrent aldri at hun går sin vei, og hvis hun gjør det er det fordi hun "skal" noe (drikke, kose med oss) og ikke at hun syns jokkingen er plagsom. På den andre siden tålte hun ikke at moren min sin hund jokket på henne, da sa hun klart fra at DÈT fant hun seg ganske enkelt ikke i! Det kan jo tyde på at hunder som kjenner hverandre tåler mer fra hverandre, og at det ikke er en dominansgreie innad i flokken i alle fall (ikke i den situasjonen). Jeg har heller ikke sett at når dette skjer i en flokk, at noen av de som ikke blir jokket på (som er mer ledertyper) griper inn og avslutter jokkingen; de lar de jokkende få holde på.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...