Gå til innhold
Hundesonen.no

Hest, hvilken da?


Wheaten terrier

Recommended Posts

  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Ingen islendinger jeg har drevet med har kostet under 30 000 ihverfall. Det er ikke konkurranse hester. Bare vanlige. Flere er ikke 5 gjengere engang. Kommer sikkert over en billig islending, men da hadde jeg vært litt skepisk. Har sett islendinger opp i en 70-80 000 kr til salgs her i Norge. Det er sykt!

Fjordinger og nordlandshester kan du få ned i en 10 000 kroner og vel så det. Og opp mot 20-30 000 men ikke mer enn det, hvis det ikke er noe helt spesiellt. Her i strøket er det flust med Nordlandshester, en av de mer vanlige hesterasene her. Men vet ikke hvordan det er i sørnorge da, med de er ihvertfall ikke sjeldne her. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Nå har jeg funnet drømmehesten da, den dagen jeg blir rik eller ihvertfall får god råd og palss og tid skal jeg ha en P.R.E (andalusier) eller en Lusitano :D  

Drømmehesten =D>

Du får begynne å spare nå, da! hihih...en lusitano er hvertfall dyr..

-noen av de modigste hestene i verden...derfor de blir brukt til tyrefektingskamper.. :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg funnet drømmehesten da, den dagen jeg blir rik eller ihvertfall får god råd og palss og tid skal jeg ha en P.R.E (andalusier) eller en Lusitano :)  

Drømmehesten =D>

Såpass ja :P Fikk inntrykk av at du ville ha en liten, stødig hest jeg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Araberhesten er en flott turhest som er meget utholdende. Den kan også gå lave klasser i sprang og dressur. Den har en slank kroppsbygning og er rundt 147-150cm i mankehöyde.

Du trenger ikke noe ekstra utstyr utenom det som er vanlig. Dette er en lettlært og kvikk rase. Noen araberhester kan riktignok være ganske hete og trenger da en erfaren rytter, men dette gjelder de fleste hesteraser.

Jeg vil råde deg til å lese om ulike hesteraser og titte rundt på de ulike raseklubbenes internettsider. Deretter ta deg en tur på et stevne og besök stutterier av de rasene du har tenkt deg. Researchprosessen er som når man skal kjöpe hund, man bör vite mest mulig om rasen og oppdretteren för valget tas. Med hester må man også tenke på at dette er et stort dyr som krver masse stell, tid og penger. Men det blir en livsstil å drive med hest!

Ved hestekjöp må man alltid ha en grundig veterinærsjekk og hvis en hest selges billig pga en rask handel osv, ville jeg vært litt skeptisk. Lykke til med researchen og ta en titt her :

http://www.araberhest.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

islandshest:

islandshesten er spesiell siden den har fem gangarter

i tilegg til vanlig skritt , trav og galopp er islandshesten kjent for tølt og passgang.

det skilles mellom

5-gjenger som kan alle gangartene

4-gjenger som kan de tre vanlige gangartene og tølt

og 3-gjenger som kan bare de vanlige gangartene

Tølt ( heter tølt på islandsk også) er en bløt, fjærende og lateral gangart uten svev, hvor hesten skiftvis setter venster bakben, venstre forben, høyre bakben og høyre forben. Takten er firdelt og rytmisk som en tromme. Det finnes forskjellige typer tølt: ren tølt, naturtølt, passtølt og travtølt.

Pass ( skeið på islandsk ) er en hurtig, totaktig gangart med svev. Samsidige benpar beveger seg samtidig. Flyvende pass er veldig anstrengende for hesten. Derfor bruker man gangarten kun til konkurranseridning og oppvisninger og kun over en kort distanse på 150 eller 250 meter. Ikke alle hester kan lære å gå flyvende pass, det krever nemlig at hesten har vilje og romslige bevegelser. En del hester går istedenfor den ubehagelige ”gangarten” grisepass, som anses for feil.

den kan brukes til:

kjøring og ridning

dressur

sprang

feltritt og turritt

gårdsarbeid

islandshesten er trygg og intelligent, arbeidsveillig

noen kan være sta og egen.

prisen ligger vel fra 20 000- 30 000

mankehøyden ligger på 121-139 cm

men de er i stand til å bære en voksen mann

Nå skal du ha en lite god islender om du kun skal betale 20, 30 tusen...kjenner selv flere med islendere,og ene valakken her ble kjøpt for 75 tusen 5 år gammel,nesten utrent...en 4 gjenger.

Ingen av de jeg kjenner har betalt noe mindre enn 40 tusen for sine islendere,dog føll kan være billige...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

IKKE kjøp en islender til 20-30tusen, da er det garantert noe feil med den!!

Ellers så syntes jeg kanskje det er litt tidlig å kjøpe seg hest når man må ha svar på hvor ofte man trener en hest og hvor mye mat den spiser?? :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers så syntes jeg kanskje det er litt tidlig å kjøpe seg hest når man må ha svar på hvor ofte man trener en hest og hvor mye mat den spiser?? :wink:

Enig.... :roll: en forarvtale er nok mye bedre, så man får erfaring uten å brenne seg helt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er egentlig forskjellen på Lusitano og Andalusier (PRE)?

Lusitanoene er mye dyrere, da de er avlet frem til oksehester - de deltar i ringene,og skal være modig nok til å løpe rett imot, så rytteren får satt inn sitt spyd...en PRE hadde nok løpt andre veien.. :wink::D den er avlet mer mot klassisk dressur, så den har høyere bevegelser og er edlere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig.... :roll: en forarvtale er nok mye bedre, så man får erfaring uten å brenne seg helt..

En hest er liksom så mye mer enn bare mat og tur, bare håndteringen er en liten nøtt i seg selv om man ikke kan det fra før...

Jeg ville som du sier prøvd meg på fôr først eller vært hestepasser, så skaffet meg egen hest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker fullblods best også varmblods ridehester og halvblods. Men fullblods har alltid vært favaoritten. De er allsidige, modige, lettklærte og lettridde. Er ikke begeistret for araber, for mye tull oppi hodet, orker ikke ri på tur med en hest som holder på å dø av en plastikkpose :roll: Eneste jeg synes er positivt med araber er utseende dems, de er nok de vakreste av alle hester. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig med Renate A at du bør få deg endel erfaring før et eventuelt hestekjøp. Gå kurs, både ridning og horsemanshipkurs. å ha en hest på for er også en fin måte å få erfaring på.

Jeg anbefalte deg araberhest, men etter å ha tenkt litt er det kanskje ikke det du skal starte med, dette er en fullblodshest som kan være litt het.

Det er nok bedre med en litt roligere rase, jeg har mest erfaring med fullblods og arabere, men det finnes flere raser som er bedre for en nybegynner. Lynghest og fjording er kanskje noe å se på, det er jo flott at norske raser også vurderes :-)

Frieser og andalusier er også flotte hester, men disse er så dyre at det blir med beundringen for min del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke begeistret for araber, for mye tull oppi hodet, orker ikke ri på tur med en hest som holder på å dø av en plastikkpose :roll: Eneste jeg synes er positivt med araber er utseende dems, de er nok de vakreste av alle hester. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eieren til Araberhesten vi hadde på stallen hos meg har en datter på ca 5-6 år. Jenta statte hesten på stallgangen og holdt på å stelle hovene (smørte på hovolje). Hesten stod helt - helt - musestille mens jenta holdt på rundt beina dens, og hesten var ikke bundet heller, den bare stod der, ! Hehe, bare stod å så på dem, var redd hun skulle bli tråkket på, men hesten rørte omtrent ikke en muskel. Det var virkelig en tålmodig og rolig hest.

I en av hestebøkene mine står det faktisk at i USA er araberhesten den eneste hesterasen der barn har lov til å vise fram hingster på utstillinger og konkurranser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...