Jump to content
Hundesonen.no

Kutt i puta - Må behandles?


Recommended Posts

Var ute på tur og merket ikke noe på hunden før jeg så blod. Vasket og oppdaget at han hadde fått seg ett ganske dypt kutt i den ene puta på labben. Går nesten over hele puta, men ikke helt ut til kantene.

Prøvde å ringe dyrlege på heimdal (trondheim) og der får vi bare opplyst et tlf nr til en vakt telefon som "nr er ikke i bruk" beskjed.

Det sluttet å blø ganske kjapt, han hinker ikke og ser ut til ikke å merke mye til det. Kom inn, så slikket han litt på det og la seg til å sove. Så ikke noe fremmedlegeme i såret.

Jeg (vi) har 0 erfaring på sår på hund, så hvor mye må det til for at de ikke leger det selv og der behandling må til? Må han til dyrlege eller leges dette selv? Hvis ikke legebehandling, så må vi kanskje ha på noe bandasje elns på turene?

Link to comment
Share on other sites

Vet jo ikke hvor dypt det er, men uansett hadde jeg tatt på en bandasje... Hovedsakelig for å holde såret rent og holde fremmedlegemer ute... Sår under potene er noe herk altså! Du kan jo evt. ringe en annen dyrlege i grunn hvor som helst i landet, og forklare skaden for dem? De kan sikkert gi noen råd og vink...

Lykke til, håper prikkegutten blir hel fort som bare det.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hvis han begynner å slikke og ordne mye på det, og det begynner å blø mye over hele huset (gutten min går nemlig også nå med et ganske dypt kutt i foten).

så er det nok lurt å bandasjere ja. Aner ikke hva det heter, men hvis du kjøper sånne hvite plaster greier, som er kvadratiske, så kan du legge det inntil såret, forså å bandasjere med gasbind (eller hva det heter, her ordlegger jeg meg fint gitt). Bandasjen vil jo sette seg fast inne i såret, også begynner det å blø igjen når man tar det av innbiller jeg meg iallefall.

Altså, først plasterdings, så bandasje, også kan du sette på en babysokk som toppen av kransekaken. Jeg kjøpte noen med skli-puter under.

;)

Link to comment
Share on other sites

Signerer Lola..

Lurt å legge tynt lag med Fucidin eller noe på plasteret for å trekke ut eventuell betennelse o.l... ;) Når Charlie rev opp halve hele tredeputen på fremfoten, tok jeg plaster med Fucidin på først, så par runder med gassbind-bandasje, litt bomull under foten (han var halt, og hadde vondt..) for å dempe tråkket, resten av gass-bindet, og en potesokk..! Ser komplisert ut her, men 2 minutters-prosess i praksis.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Har opplevd dypy kutt i poten på min hund, jeg tok han til dyrlegen men de gjore ikke annet enn ting jeg kunne gjort hjemme selv, renset det, tok på basimusinpulver (bakterie drepende pulver ) og bandasje, det skulle han ha de neste 3 dagene før jeg ignen skulle bytte på såret. Måtte kjøpe no ordentlig vanntette potesokker så han ikke skulle få masse dritt i det.. gjennom fuktighet og slikt... Tok ganske langt tid før det ble bra, måtte gå me bandasjen leeenge og potesokk etter det fordi det sprakk opp så lett siden det var dypt.

Lykke til;)

Link to comment
Share on other sites

Akkurat, slike ting kan egentlig ikke dyrlegen gjøre noe med som du ikke kunne gjort selv, for en mye billigere penge. Selfølgelig må man følge godt med på at det ikke går betennelse i såret osv, men som regel går slike ting veldig greit over, omtrent av seg selv ;)

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips og svar. Ser ikke ut til at han slikker mye, så får ha det åpent slik at det får godt med luft. Får heller ha på noe hvis han begynner å slikke. På tur må vi jo bruke noe og da blir det vel sokk og kanskje med en dritt pose hvis det er bløtt.

Med tanke på at bandasje setter seg fast: Kjørte meg av på motorsykkel for en god del år siden. Hadde ikke skikkelig utstyr og skrapte langs asfalten med hofta, klær ble flerret av og hud/kjøtt fikk seg litt juling. Der hadde jeg litt problem med å få det til å gro, for buksene og trusa satte seg fast i såret, så måtte hele tiden dra dette løs med resultat at det ikke grodde. Den gangen endte det med at jeg brukte ett kjerringråd og strødde potetmel på det - funka som bare det ^^

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dette skjedde med Tufani i dag... Var ute og løp i gresset til jeg oppdaget at det var blod overalt! Skummelt... Så vi bar han hjem og renset såret og la på bandasje. Og hysterisk som jeg er med min lille baby, dro vi til dyrlegen. Og dèt er jeg glad vi gjorde, for det viste seg å være såpass dypt at det måtte sys, og han ble lagt i narkose... Nå er vi hjemme igjen, og han er ganske omtåket og forvirra, men har det heldigvis bra. Vi fikk vite av legen at slike sår på potene er ekstremt smertefulle, og vi fikk med smertestillende for 10 dager, og beskjed om å holde han i ro...

Link to comment
Share on other sites

Har fortsatt vond i puta og vi har brukt grønnsåpe bad. Det gaper fortsatt her. Går greit inne, men hinker ute av og til. Har gått såpass mange dager, så drøyer til onsdag når vi likevel skal til dyrlegen og de får vurdere det med det samme vi skal ha UI kontroll. Har vært veldig korte turer og med kort bånd slik at han har hatt mindre sjanse for å rive opp. (bruker sko/sokk ute)

Så på TV at det er vanlig å bruke honning for sår på animal rescue forresten. Trekker ut urenheter og bakerier, samt er med å tørke ut.

Folk klager på hund og dens dritt, men fy flate hvor mye glass og annet svineri det ligger rundt omkring - farlig for både dyr og spesielt unger som leker 'rullende' mange plasser.

Link to comment
Share on other sites

Prøvde å ringe dyrlege på heimdal (trondheim) og der får vi bare opplyst et tlf nr til en vakt telefon som "nr er ikke i bruk" beskjed.

Akkurat den beskjeden får man når man ringer til dyrlegevakten på Steinkjer også, sinnssykt irriterende, fant ikke annet nr på nettet heller...

Det er slike ting det er kjempe kjekt å ha en potesokk eller to i huset for...

Både buster og Decoy har kuttet opp tredeputen, å begge gangene renset vi å hadde på potesokken, tror Decoy fikk bandasje en gang...

Vi har en flaske flytene pyrisept stående også...

Vask såret, sprut på pyrisept, ta på potesokk, la gro...

Tror ikke det er noe alternativ å sy under poten, noe med at vevet er for mykt eller noe, så det funker ikke...

Link to comment
Share on other sites

Jeg ringte endel plasser og ingen hadde sydd for slike sår, det var ikke vanlig å gjøre fikk jeg til beskjed. Flere av de hadde hatt mange slike sår og vært til dyrlegen endel ganger, men etter å gjentatte ganger set at de bare hadde på sårsalve osv, så fant de ut de kunne gjøre det selv for en langt billigere penge.

Så at din hund ble sydd kom litt overraskende på meg med tanke på at vår har samme og dypt sår, men ingen jeg var i kontakt med hadde sydd på samme skade, selv med legebesøk. Blir interessant å høre med dyrlegen på onsdag på det.

Link to comment
Share on other sites

Det er ingen leger jeg har snakket med, 'bare' kennel og andre som driver mye med hund. Hva som medisinsk er riktig skal jeg ikke si hva som er rett eller ei. Men skal som sagt snakke med dyrlege nå på onsdag om det, så kan jeg poste hva som blir tilbakemelding derfra hvis du vil.

Link to comment
Share on other sites

Ok, da har jeg fått info fra den dyrlegen.

Kommer helt an på kuttet, men ja, de syr putene. Noen ganger ikke helt nødvendig, men for å få det til å gro/leges kjappere.

For vårt sår hadde han nok sydd sa han hvis jeg hadde kommet med han - ikke for at det var nødvendig, men for å gro fortere. Selv om jeg syns det gaper og ser ille ut, så sa han at vår hunds sår ikke gaper så mye at det har vært nødvendig å sy. Så det skal vist være ganske sprikende slik jeg forstår det før det er absolutt nødvendig - men det er klart at det da tar langt lengre tid å bli bra igjen.

Link to comment
Share on other sites

Okei. Såret til Tuf var ganske så nasty. Det han hadde kuttet seg på, hva det nå var, kom inn i puta litt sidelengs, slik at det ble en tykk flik med hud som ble stående rett ut. Om han hadde tråkket ned med foten, kunne den fliken ha bøyd seg enten framover eller bakover. Og om den hadde bøyd seg framover, hadde han jo tråkket rett inn i såret.

Så nå er det smertestillende og antibiotika og bandasje og sko.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...