Jump to content
Hundesonen.no

Hvor lenge ro etter sterilisering?


Klementin

Recommended Posts

Tispa mi ble sterilisert på mandag. Vi fikk beskjed om fullstendig ro i 14 dager. Nå har jeg holdt henne i ro siden mandag, kun små tisseturer i bånd og jenta begynner å bli understimulert og frustrert her. Jeg husker jeg fikk samme beskjeden med forrige tispa jeg steriliserte, men mener jeg begynte å leve som normalt etter 7-10 dager allikevel? Er ikke 14 dager med fullstendig ro veldig lenge? :wub:

Har forresten en helt annen opplevelse av sterilisering denne gangen. Hun var jo helt til stede og gikk selv til bilen da vi hentet henne etter inngrepet. Litt piping og dårlig form det første døgnet, men så kom hun seg raskt. Allerede på onsdag synes jeg hun virka som seg selv liksom. Men hun har vært utrolig flink til å bevege seg rolig og kontrollert selv.

Opplevelsen fra sist: hentet hund som fortsatt var bedøvd. Hun var helt livløs frem til kl 0400 neste morgen og tisset på seg ila natten. Kl 0400 våknet hun fullstendig i panikk, skrek og hylte. Løp rett i veggen. Neste morgen kom hun til seg selv men fortsatte å hyle og pipe noe sinnsykt de første 2 dagene. Bevegde seg ukontrollert, hoppa og spratt som en kenguru og nekta å bevege seg. Når hun skulle ut og tisse spurta hun det hun greide for å bli fort ferdig med de distansene hun skulle gå. Først etter 4 dager begynte ting å roe seg. Da hadde jeg vært på kontroll hos dyrlegen pga de var redd det var noe galt, men ble diagnostisert som drama queen :wub: Nå er hun jo litt rar hun portisen min da, men å få hjem en hund i narkose synes jeg var lettere traumatisk egentlig...

Link to comment
Share on other sites

Følg veterinærens anbefaling. Hvis de mener at hunden bør være rolig i 14 dager, så er det best. Vil jo at de skal bli frisk raskest mulig, så hvis man begynner for tidlig med å være aktiv kan det bli komplikasjoner. Det er kjipt ja, men det bare må skje. Du ser jo an hunden din også om hvor raskt den kommer seg. Men alikevel vær litt forsiktig.

Jeg har en hund som er nå på snart sin 4 måned uten spesielt med aktivitet pga skade. Kun små rusleturer i rolig tempo. Ingen lek eller hjering. Og den andre hunden min må ha gips i 4 uker. Hundene kjeder seg, men sånn er det bare. :wub:

Så 14 dager er jo ikke all verden, sånn egentlig :wub:

Link to comment
Share on other sites

Klart! Dersom det virkelig er behov for ro i 14 dager så er det ikke noe å lure på! Men jeg har hørt om noen som skryter av at de ble BIR 4 dager etter sterilisering og sånn, så derfor jeg lurer på om det er nødvendig, og hvor mye ro det er snakk om. (skjønner jo at de ikke skal hoppe og herje!!)

Link to comment
Share on other sites

Bare slenger inn ett spørsmål her jeg. Skal sterilisere tispa mi om noen uker. Hun blir sterilisert på en fredag, og jeg skal på jobb igjen på tirsdagen. Samboeren min er hjemme når jeg jobber, men hun roer seg ikke helt, og har det med å lete etter meg med gjevne mellomrom. Burde jeg ta meg fri fra jobb den uka, eller burde det gå bra? Hvilken form er hunden i etter fire dager? Har bare sterilisert katt før, og de kommer jo seg med en gang omtrent.

Link to comment
Share on other sites

når jeg steriliserte Sunny for noen uker siden, så fikk vi beskjed om at hun skulle holdes i ro i sju dager. Det var omtrent den tiden det tok før stingene forsvant. Hun gikk på rimadyl i ti dager, og antibiotikakuren varte i fjorten dager.

Link to comment
Share on other sites

etter 4 dager er hunden normalt sett i god form. Min hund har kommet seg kjemperaskt, og allerede dag 3 virket hun pigg. Såret ser pent ut og allerede veldig grodd. Husker fra forrige sterilisering at etter en uke virket hunden nærmest uberørt av det som hadde skjedd, og jeg synes det var vanskelig å holde henne i fullstendig ro i 7 dager til.

Link to comment
Share on other sites

Det kan godt være stingene forsvinder efter 7 dage af sig selv, men det er bare overflade heling, husk at hunden har været skåret op, og der skal dybde heling til, som tager 10-14 dage alt efter hvor urolig hunden er, eller om såret bliver irriteret, man har jo helst ikke lyst på komplikationer, som ka opstå af at såret ikke får ro nok til at hele.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...