Gå til innhold
Hundesonen.no

første besøk hos dyrlegen


Linda=D

Recommended Posts

jeg og Mike var hos dyrlegen i dag for få tatt vaksine på Mike, sjekke om han hadde noen flått og få klippt klørne (var sinsykt lange) så han måtte dopes ned. etter det brukte han ett eller anna på potene/klørne hans hvor det kom røyk (vet dere hva det er?) jeg ble plutselig veldig varm og det begynte å komme en fryktelig ubehagelig piping i øra mine, så jeg hadde mest lyst til å spørre om e kunne få sette meg, men tenkte at det ikke var noe, så jeg ble ståendes å kose med Mike. plutselig detter jeg sammen å "besvimer" noen andre som har opplevd dette? ;) var utrolig flaut men etterpå sa han at det var ikke første gang det hadde skjedd der og at det var flere som reagerte...

ellers gikk det veldig bra med Mike og alt sto bra til ;) på vei hjem gikk det temmelig sakte pga. han var ikke kommet helt til seg selv ennå :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Been there, done that. :whistle: Riktignok etter å ha fjernet en vortesak på poten, men såret ble brent, og der seg Raksha vakkert sammen - det stod heldigvis en stol bak meg, så slapp å svime helt av. Men guffen opplevelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff da - sikkert ikke en hyggelig opplevelse.

Men neppe særlig uvanlig - man kan ofte se vet'en følge veldig godt med på eiere når de gjør noe "ekkelt", ja...

Bare de siste 5-6 årene jeg har orket å se på slike (sying, operasjoner, etc) ting med mine egne hunder - før det VET jeg at jeg haddde svimt av, ja.

Pass på å ha med hjelp hvis du noen gang skal til veterinær og skal gjøre noe "fælt" - så du har sjangsen å sette deg ned eller kanskje forlate rommet før du besvimer.

Lykke til!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er skikkelig flaut det!

Verste er at jeg aldri har hatt problemer med blod eller noe, jeg har jo vokst opp med Animal Planet og var regelmessig seer på programmer som Emergency Vets (før de begyne å sensurere programmet) og har vært svært opptatt av dyrevern. Dermed har jeg jo sett umennesklige ting blitt gjort mot forsøksdyr både på bilder og film. Jeg har også sett kaniner og hunder som har vært i min varetekt før bli dopet ned for "rutinebehandlinger" som tannklipp og div sårbehandling.

Men å se lillevalpen min bli dopet ned og få snuten skjært opp for å ta ut en vepsebrodd, det ble jaggu for sterk kost. Jeg tror det var det å se lilledyret ligge livløst foran meg mens jeg var i en veldig knyttet fase til henne (selvfølgelig er jeg det nå også, men det er noe med første hunden og valpetida) som var det verste. Måtte gå ut og ta en pust i bakken, før jeg kom inn igjen. Sus i ørene og lett svimmelhet, helt merkelig. :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ekkelt det der ja.

Sist vi var til dyrlegen (for en tannpuss) fikk vi tilbake hunden halvt neddopet og med blod på potene og rundt munnen. Jeg har hentet henne fra dyrlegen før og slikt, men det var sikkelig ille å se henne når hun så slik ut. Holdt på å besvime, når jeg begynte å tenke på hva hun hadde gått gjennom. Heldigvis besvimte jeg ikke.. Det viste seg at hun hadde måtte trekke noen tenner, og jeg har selv hatt utrolig mye trøbbel med tennene mine. Det ble på en måte værre da, når jeg hadde opplevd noe lignende selv... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
    • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
    • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
    • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
    • Så denne tråden nå og vil bare skyte inn noe; Det er altfor tidlig å forvente noen som helst grad av renslighet for en valp på den alderen. Den har ikke rukket å utvikle blærekontroll nok til å engang vite i forkant når den må på do. Den vet det ikke før den plutselig tisser seg ut. Nå er det en stund siden du skrev innlegget, og jeg antar at du har begynt å se forbedringer på denne fronten den siste tiden?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...