Gå til innhold
Hundesonen.no

Forer du småfuglene?


tm100001

  

26 stemmer

  1. 1.

    • Ja, hele året
      1
    • Ja, men bare om vinteren
      15
    • Nei
      5
    • Vil begynne
      5


Recommended Posts

Guest Gråtass

Vi har foringsplass i epletreet utenfor kjøkkenvinduet. Jeg har en forautomat med solsikkefrø. Prøvde villfuglblanding med det ville de ikke ha, så da var det tilbake til solsikker. Henger også opp ister, meiseboller og kokosnøtter.

På plassen vår har vi fast hver dag; Dompapp (hann og hunn), kjøttmeis, blåmeis, granmeis, stjertmeis, toppmeis, gråfink, grønnfink, spurv og løvmeis. Vi har hatt besøk av hakkespett (flaggspett) og ekorn. Av og til ser vi rovfugl mest hønsehauk sirkler over, men de kommer ikke ned.

Jeg syns det er koselig med småfugler, så vi kommer nok til å fore dem til sommeren også, det blir i såfall første gangen. Jeg har foret fuglene vinterstid i mange år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, og det er fordi vi bor i leid leilighet vi har planer om å flytte ut av innen kort tid, så jeg synes ikke det er riktig mot fuglene å lære dem at dette er en matstasjon, også må de som bor der etter oss forholde seg til matsugne småfugler på terrassen i tredje etasje. Skulle dog gjerne visst hvordan en kan bli kvitt alle måkene - bortsett fra å få folk til å slutte å kaste søppel og matrester i skråningen bak huset...

Men når vi får et mer permanent hjem på bakkenivå blir det fôring, for det er veldig koselig. Det har alltid vært mye mat til pippippene hos pappa - solsikkefrø, brød, nek, matfett, frøblandinger. Masse fugler, og av og til et ekorn som har hoppet inn i fuglehuset. Søte, frekke saken...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henger en dispenser bak garasjen som vi ser fra kjøkkenet...

Har stort sett de vanlige på foringsplassen, men oppe i skogen over huset så er det endel større arter...

Om dere er veldig ivrig på å observere fugler så kan dere registrere dere og melde inn observasjonene til Norsk Ornitologisk Forening.!

Hjelper til å kartlegge fuglebestandene og befolkningen (befuglingen?) i Norge...

(Krever endel viten og sikker identifisering av type, og helst kjønn, mm... )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp :) De henger sånne kuler med mat i utenfor kontorvinduet til mamma :)

Der vi bodde før hadde vi en på verandaen, og jeg pleide og sitte skikkelig gjømt under et feks. et ullteppe (store vinduer mot verandaen, så de ble lett skremt) og følge med. Skrev også opp hva slags fugler som var der, og hvis jeg så en "ukjent" fugl, så slo jeg opp i fugleboken og fant ut hvilken sort det var! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Gjør nok ikke det, men må nesten bare fortelle at jeg så dompapper i dag! Oh'lykke.

Har seriøst ikke sett dompapper på flere år, så det å se noen i dag var herlig. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...