Gå til innhold
Hundesonen.no

Mange raseinnlegg her nå, men "Riesenschnauzer "!!


Wheaten terrier

Recommended Posts

Kunne ikke la være, leser veldig mye om forskjellige raser for tiden, planlegger framtiden og greier, hehe, er så mange spennende og utfordrende raser jeg gjerne vil vite mer om og høre andres erfaringer. :P

Så jeg legger ut enda et innlegg her, om en utrolig imponerende og flott rase, nemlig

Riesenschnauzer

winnie%20profil.jpg

Str: Stor

Aktivitetsbehov: Stort

Pelslengde: Strihåret

Behov for pelsstell: Stort

Allergivennlig: Nei

Generell omtale:Riesenschnauzeren er en barsk og modig hund med respektinngivende utseende. Typisk for hundens vesen er urokkelig pågåenhet, kombinert med ro og sindighet. Høyt utviklede sanseorganer, lærevillighet, kraft og utholdenhet gjør den vel egnet som en sterk og utholdende tjeneste- og brukshund. Dens medfødte evne til å tåle stress og rasens selvsikkerhet gjør den også til en velegnet familie- og sportshund.

Rasestandard:

Opprinnelsesland: Tyskland. Hodet skal passe til kroppen. Skallen skal være kraftig, langstrakt uten sterkt fremtredende nakkeknøl. På grunn av øyebrynene synes stoppen tydelig markert. Pannen er rett og uten rynker.

Kjevemuskulaturen er kraftig utviklet men ikke slik at hodets rektangulære form (med skjegg) forstyrres av altfor markerte kinn. Nesebrusken skal være godt utviklet og sort. Leppene skal være godt tilsluttende og skal være sorte (gjelder begge fargevariantene)

Det fullstendige tannsett skal være hvitt, kraftig og godt tilsluttende. Saksebitt. Øynene skal være middels store, mørke, ovale og fremadrettede. Ørene skal være høyt ansatt, V-formet og hengende. Ørebretten skal ikke ligge over skallen.

Brystet skal ha moderat bredde med flate ribben og skal godt buet nå forbi albuene. Kraftig skulder ledd og overarmsben. Buklinjen skal være svakt opptrukket. Kroppslengden skal omtrent svare til skulderhøyden. Ryggen skal være kort og lett hellende. Overlinjen skal ikke være snorrett, men vise en lett edel bue fra den kraftige første virvel ved skulderen, ryggen og det lett hellende kryss frem til haleroten.

Lårene skal være skråstilte og med kraftig muskulatur. Haseleddene skal være godt vinklet. Potene skal være korte, runde og godt sluttet med buete tær (kattepoter), mørke klør og faste tredeputer.

Bevegelsene skal være elastiske, elegante samt raske, frie og jordvinnende. God steglengde i fronten, og godt fraspark bak. Diagonaltrav.

Pelsen skal være stri, hard og tett. Den skal bestå av tett underull og ikke for kort, hard dekkpels. Hardt overhår skal være stritt, ikke lurvete eller bølgete. Kort pels på skalle og ører. Et typisk kjennetegn skal være det strie skjegget og de buskete øyebryn som skygger lett for øynene.

Mankehøyde: hannhunder og tisper; 60-70 cm. vekt 35-45 kg.

Hentet fra Canis.no

____________________________

I tillegg må jeg få legge til at dette er en kjempegod brukshund som blir brukt både i politiet, som rednings og lavinehund samt mye mer. Altså en veldig allsidig rase.

Trenger en fast hånd, og faste grenser, men kan bli en utmerket familiehund med fornuftig trening. Krever en del hjernetrim og gjerne noe den kan brukse til. Lydighet vet jeg ikke, de kan sikkert nå langt der også, men en god brukshund er det ihvertfall, og en sunn rase.

Svart riesen

-705730395_1029_1721.jpg

Salt og pepper riesen

Explosiv1.jpg

Ps. Er visst mange av av brukerne her inne som er interssert i en brukshundrase som sin neste rase, kanskje en rase å vurdere? :P:wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elsker riesen, og skal ha det en dag.. Men det er tøffe og krevende hunde,r så tenkte jeg skulle vente til jeg ble litt eldre og litt mer etablert.. Hundegård/stor hage er et must for meg hvis jeg skal ha riesen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kjempefine hunder!! da jeg var liten hadde onkelen min en stor snill en som hett Lando! :) jeg brukte og ligge og sove på teppet, og lando lå alltid og passet på meg! :D desverre ble han et av mange offer for magedreining! ;)

herlig rase! ;)

he he he

fetteren min hadde en tispe som het Geisha(sånn som grøtrisen vet du). :) han sa at hun fikk det navnet for at de skulle huske at det var en risensnauzer de hadde(om det var tull eller en sannhet vet jeg ikke for det er mangen år siden) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
    • Hei! Slik jeg ser det er det i hovedsak tre metoder hvis man har passeringsproblemer: 1) motbetinging/sladring, 2) alternativ adferd (f eks sitt eller fot), 3) straffe uønsket adferd (f eks straffe/avbryte stirring, da det gjerne er steget før utagering). 2) og 3) kan selvsagt overlappe, f eks om man vil kreve en alternativ adferd. Men så til spørsmålet: Er motbetinging uforenlig med å straffe uønsket adferd? I utgangspunktet skjønner jeg at man vil svare at metodene er helt uforenlige. Jeg mener at motbetinging i utgangspunktet er en fantastisk metode, uten risikoen for uønskede "bivirkninger" hvis det gjøres riktig. Problemet med motbetinging er at det tar lang tid å komme i mål og i hverdagen vil man gjerne, selvsagt litt avhengig av hvor man bor, møte en hund som er så nær at motbetinging ikke funker. I disse tilfellene vil jeg heller avbryte/straffe stirring for å være i forkant, og så kreve at hunden min følger meg forbi, og deretter belønne rett adferd når fokuset er på meg. Dette kan virke som nærmest det motsatte av motbetinging, men det er stor forskjell på å se/registrere den andre hunden og å stirre på den. Når avstanden er stor nok vil jeg imidlertid benytte motbetinging for å passere. Tenker dere at jeg kombinerer metoder som er uforenlige? Burde jeg heller bruke kun én av dem?
    • En han. Har merket meg at andelen testosteron på kurs og trening er påfallende mye lavere enn østrogen. Ofte er det eneste testosteronet til stede i følge med sin mykere halvdel, som har dratt dem dit. Resten av testosteronet kom ferdig utlært og er ute med hundene løse i parken, hilser på fremmede i bånd, og deler villig sin ekspertise med random damer som antakelig ikke kan like mye om hund som dem selv.  #notallmen men når den taggen føles nødvendig..
    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...