Gå til innhold
Hundesonen.no

Operere HD


Inustaff

Recommended Posts

Noen som kan fortelle meg om dette koster uoverkommelig mye penger?

Og hvor får man gjort dette?er det sånn alle dyrleger kan,eller må man til spesielle i landet?

Hvor lang tid tar det før hunden er good to go igjen,og hva må legges ned av arbeid i tiden hunden skal komme seg igjen?

Er det fryktelig vanskelig å ha flere hunder når man har en hund som er operert for HD?

Sist men ikke minst,er det verdt det...Ville DU gjort det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg opererte den forrige hunden min, men valgte en noe enklere smertelindrende operasjon. Der går dyrlegen inn på innsiden av låret og "løsner" den muskelen som presser hoftekula inn i hofteskåla, dermed så letter det på trykket i forhold til gnisninger mot ei hofteskål som er unormal. Denne operasjonen fungerte veldig bra for min hund, han hadde middels til sterk grad. Jeg gjorde dette bare på høyre side, da dette var den desidert værste hofta for han. Betalte den gangen 3500 kr for den ene hofta. (2003)Rekovalesentida gikk ganske greit, litt smerter de to første dagene, etter ei uke gikk han bedre enn noensinne. Opererte han når han var 6 år, til da hadde han gått på Rimadyl. Etter den operasjonen trengte han kun Rimadyl etter ekstrem aktivitet. Han døde når han var 10 år(2007) av andre ting. Jeg hadde også 2 åandre hunder samtidig, opplevde ikke noe problemer med det.

Jeg angrer ikke på at jeg gjorde dette på han, ville absolutt gjort det igjen. Hunden blei valp igjen og en utrolig livsglede:-). Sikkert ikke noe som fungerer på alle tilfelle av HD, forhør deg med dyrlegen. Dette blei gjort på min hos en vanlig dyrlege, men ho hadde gjort noen slike operasjoner i forkant med meget gode resultater:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har det noe å bety for operasjonen om det er mye forkalkninger da?Eller er operasjonen akkurat lik?

Jeg mener;Operere HD er å operere HD uansett??

3500 var jo ikke dyrt da,trodde man var opp i 30-50 tusen for å operere.. :S

Jeg tenker på å legge gull inni,eller hva de pleier bruke...??Om det er nødvendig?

Jeg aner jo ingenting om dette..

Vil gjerne vite hvor jeg kan søke dette opp så jeg får mer info.Har noen tips så si fra!

Jeg har ringt et par vetrinærer,men får aldri snakke med noen som vet for de er i arbeid,eller så hører ikke tlf dama etter og sier"kom inn med hunden".Så jeg tenkte jeg ser her først..skal jo ha noen svar,ikke betale masse for at de skal fortelle meg ting.

Det er jo nesten mangel på hofteskål på min hund,men forkalkningene er der mye av derimot.

Det gikk så fort nedover jeg er helt sjokket.Har aldri opplevd hund med HD før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da dyrlegen sa vi kanskje måtte operere Mona var det litt mer enn 3500,- som gjaldt ja :ahappy: Men da var det også snakk om å skifte ut hele hofta og sette inn noe gullerstatninger slik som du nevner. Var over 20 000 ja. Husker ikke om forsikring ville dekket noe av det og evt hva dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var noe slikt jeg trodde..hmm.

Må vurdere det når jeg vet mer da med andre ord.Økonomien sier klart nei.

Det er 2 hofter som skal opereres så det er litt mye for meg..

HD dekkes ikke på forsikring her i gården hvertfall.

Vanskelig tema.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Jeg har ikke selv operert en hund pga HD, men kjenner til denne hunden i sverige. Vet at de også brukte lang tid på opptrening, bl.a. i vann.

"Leon hade en d-höft och vi beslutade att operera in en ny höftled i titan. Operationen gick väldigt bra och trots lång och slitsam rehabilitering kände vi att vi gjort rätt som nu kunde erbjuda Leon ett långt liv utan smärta i sin led. Ett halvår efter operation var han helt symptomfri och vi planerade att ta tag i fortsatt träning & tävlande. Tyvärr avled Leon utan förvarning av cardiomyopati (hjärtfel) när han nu blivit helt återställd efter operationen. Leon hann bli tjänstehund i flygvapnet endast 17 månader gammal och han tog två första pris i öppenkl. viltspår."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min var jo 6 år når han blei operert, så det var en god del forkalkninger i hoftene hans, dyrlegen måpa litt når ho så på bildene hans og skjønte ikke helt åssen den bikkja i det hele tatt larte å gå. Så i forhold til den operasjonen han hadde spilte ikke forkalkninga noe inn. Jeg hadde kun hørt om gull fram til da jeg også,men som du jo har fått med deg er jo dette fryktelig dyrt og man har jo aldri noe garanti. Derfor tok vi den "rimlige" løsningen hvis man kan kalle det for det, men for han blei det jo et nytt liv. Jeg var så heldig å få dekke dette på forsikringa fordi han var så oppi åra som han var og selskapet kunne ikke bevise at dette var noe han var født med, ergo så blei jo dette en gratisaffære for min del. Er nok ikke så lett å få tak i og snakke med en vet på tlf, min blei operert på det som dengang het Stokke Dyreklinikk utafor Tønsberg, men de har også hørt om den type operasjon både i Bø og her jeg bor nå i Seljord. Så det må jo være en dyrlege i ditt nærområde som kan svare på evnt spm. Fant denne sida om HD, der står denne type operasjon litt forklart under kirurgiske operasjoner:-)

http://www.dyrlegenett.no/HD.htm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
    • Hadde nettopp et mareritt av en "treningsøkt". Hadde alle favorittingene hans og lommene fulle av snacks. Godt vær og stille og rolig feriestemning. Ede åpnet med å hoppe opp og bite og bjeffe og jukke og være teit. Jeg trodde vi skulle ha en fin økt med den energien der, men da jeg ba om utgangsstilling for TREDJE GANG, så gikk han sakte og satte seg seigt ned. ... Eneste lyspunkt var en fin innkalling da han mens jeg prøvde samle meg vimsete avgårde på egenhånd inn i en luftegård jeg ikke har gitt ham lov til å gå i. Da spratt han opp fra sniffingen og kom løpende inn med en gang. Supert! ..men det var det ENESTE han gjorde riktig på cue. Han dekket hver gang jeg ba om stå. Så dumt på meg når jeg ba om utgangsstilling. La repeatedly fra seg apporten en meter fra meg i forsøk på å innkassere uten å måtte gi den fra seg. Fant plutselig ut at det var kewlere å gå fra front mellom beina mine til utgangsstilling istedenfor å svinge bakparten inn, og gjentok den der flere ganger. Nektet gå fot uten lure i hånden. Den økende frustrasjonen min gjorde ikke ting bedre. Han begynte holde hard rock konsert. Hoppet og bet og jukket. SÅ kom jeg på at han ikke har fått skjønnhetssøvnen sin. Han hadde vært våken fra kl 07 i morges uten å blunde et blunk. Aha! All made sense. Tok ham med meg inn igjen, og det tok ikke engang et minutt før han brøt ut i full raptus og fløy villmann mellom veggene i toddler tantrum. Stoppet plutselig og begynte krafse og grave som en manisk gærning på gulvet, og falt så dønn om, som et slakt, rett i søvn. — Har De forsøkt skru maskinen av og på igjen? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...