Jump to content
Hundesonen.no

Dere som fórer V&H


Midas

Recommended Posts

Fórer dere kun på det eller gir dere tørrfór i tillegg, isåfall hvilket tørrfór kombinerer dere med?

Hvordan fungerer det for tennene til hunden å få kun V&H?

Sjangsen for å utvikle fórallergi er vel mindre om man bruker dette fóret siden det er "reinere" produsert med mindre tilsetningsstoffer enn varmebehandlet tørrfór?

Kom gjerne med deres erfaringer både positive og negative med dette fóret. Hva dere vet må gi hunden i tillegg for at den skal få det den trenger, og også hvor mye de spiser (Hund som blir ca 10kg, nå er hun 6).

Har veldig lyst til å gå over til dette fóret, men vil vite litt mer om det først.

Link to comment
Share on other sites

Man kan fullfore på v&h, altså trenger man ikke å gi tørrfor i tillegg..

Mine fikk v&h en periode, men pga umåtelig dårlig ånde byttet jeg tilbake til tørrfor..

Man bør vel gi tyggebein etc for å holde tennene i orden, men det gjør jeg uansett om jeg forer på tørrfor eller v&h, tørrforet renser ikke tennene ordentlig uansett..

Jeg ga 100gr til min ca 9-10kgs tunge hund, og den på 6kg fikk litt mindre enn dette...

Link to comment
Share on other sites

Jeg er en omvendt tørrfor bruker :rolleyes2: Vi har brukt V&H mat på våre hunder i litt over 2 år nå. Grunnen for at jeg prøvde det var fordi vi hadde en veldig lettstressa hannhund som ofte fikk diare. Han tålte ikke noen former for bein eller godis uten om foret, og jeg synes både det var trist og kjedelig at alle de andre hundene fikk ben og ikke han. Det var ikke noe morro hverken for oss eller han at han ca 1 gang i mnd fikk diare. Så leste jeg en artikkel om at PH verdien på magesyra var forskjellig på hunder som spiste rå mat kontra ferdig for og at magesyra ble "lat" av tørrforet. Og at en grunn for diare kunne være for høy PH på magesyra. På den tida vurderte jeg veldig å gå over på sensitivfor til hunden, noe jeg egentlig ikke hadde spesielt lyst til siden det var en veldig aktiv hund som jeg følte behøvde høyt fett innholdet i foret. Så det ble bestemt at vi skulle prøve V&H. Jeg startet med en liten skje i foret hans daglig og økte sakte men sikkert. Etter 1,5 mnd fora jeg 100 % rått. Hunden var nå ca 5 år og hadde slitt med magen av og på hele sitt liv. Etter dette tror jeg han hadde diare en gang...

Jeg så fort andre fordeler også med å fore rått. De kom seg fortere etter hard fysisk aktivitet, danner muskler lettere, får bedre poter og selv om jeg alltid har syntes mine hunder har hatt fin og blank pels også med tørrfor, så ser jeg også forskjell på pelskvalliteten. Jeg forer i dag ca 50/50 - 30/70, V&H/tørrfor... kunne vel egentlig tenkt å fullforet, men for enkelhets skyld velger jeg å bruke litt tørrfor også.

De kan bli litt harde i magen med kun V&H, men det kan en enkelt regulere ved å gi de litt grønnsaker med fiber, eller litt tørrfor. Mine hunder har alltid hatt fine tenner. Selv om de har slukt tørrforet uten å tygge en eneste kule. Jeg ser at de lettere får tannsten med mye kjøtt, jeg regulerer det ved å gi de mye bein og kjekks for å rense tennene.

Alt i alt digger jeg V&H og kan aldri tenke meg å fore kun tørt igjen. Da ville jeg rett og slett fått dårlig samvittighet ovenfor hundene våre som helt klart velger rått fremfor tørt. Til og med når jeg er på ferie og det blir mye tørrfor får jeg dårlig samvittighet og supplerer med rå kjøttbein og annet som jeg klarer å få tak i når vi er ute å reiser og ikke har tilgang på fryser...

Link to comment
Share on other sites

Jeg forer begge deler. Litt tørrfor og mest ferskfor. Litt tørrfor bare for å holde hunden vant til det siden det er enklest på reiser (og våtfor ville blitt litt grisete i aktivitetskula) Bruker tørrfor som belønning på trening og.

Jeg tror ikke hunden utvikler allergi av foringen da, Har de allergi eller intoleranser så har de det. Har fungert helt fint å gå på tørrfor med alle hundene - men når jeg har muligheten så syns jeg jo helt klart det ser bedre ut å få ett ordentlig måltid med kjøtt og grønnsaker framfor noen tørre kuler i skåla.

Jeg gir bein for tennene, det gjorde jeg på tørrfor foring og, Skjærer f.eks av kotelettbein før steiking og hiver dem i frysen til bikkja, samt suppeknoker fra frysedisken som er rå og ubehandlet.

Har foret med mange typer tørrfor gjennom tiden (Hills, Eukanuba, Royal C, Pro Plan, Lone Star, Troll, Kobuk, Sportsman Pride) og syns alle har fungert bra - litt ulikt på forskjellige hunder men det får en jo se an den enkelte om resultatet er tilfredstillende.

Har litt sansen for å gi mye forskjellig mat til hverdags (rester, avskjær etc etc så magene er vante til ulike mattyper - slipper at de reagerer så negativt om de får noe annet en vanlig mat.) Har alltid sett stor forskjell på hvordan mine hunder tåler ulik mat og hvordan mine foreldres hunder tåler det.

Jeg har ett mye mer labert kosthold til vanlig og hundene går mer ensidig på sin mat, Mine foreldres hunder er rene søppelkvernene og får aldri reaksjoner som diare og oppkast av å spise restemat siden de gjør det hele tiden (avfall av kjøtt, fisk og det meste annet fordøybart) Hundene deres spiser hva som helst selv om hovedvekten er tørrfor.

Link to comment
Share on other sites

Jeg forer 1/2 dagsrasjon med V&H med laks, og 1/2 dagsrasjon Proplan.

Begynte med V&H pga at min DSG Hampus sliter med tørre poter som faktisk ble et problem.

Etter å ha testet ut det meste på markedet av tørrfor, gikk jeg over på V&H.

Kan dog ikke fore kun på det, fordi Hampus da går konstant sulten...

Skulle jeg fore han så mye at han ikke går og sutrer mellom frokost og kvelds går det utover vekta.

Dermed et halvt om halvt en bra løsning i tillegg til Omega3 olje.

Ser to bakdeler med V&H.

Det er grisete og posjonere, deler pølsene i 4 og fryser de ned igjen.

Og det er ikke så veldig praktisk på lange reiser...

Men på helgeturer osv tar jeg med frossen V&H godt innpakket.

Ble værre på ferien i sommer.

Da fant vi ei heller et bra alternativ i Danmark, noe som gav en del problemer.

Link to comment
Share on other sites

Mine har faktisk fri tilgang til tørrfor i tillegg til V&H. Dette kan jeg gjøre fordi ingen av dem er veldig interessert i tørrforet til daglig, men de spiser litt hvis de trenger ekstra tilskudd pga mye aktivitet. Jeg synes det er praktisk at de kan regulere litt selv, så lenge de ikke misbruker min tillit :wub: V&H må selvsagt posjoneres ut, Symra kunne sikkert spist fem kilo, og det i løpet av noen sekunder ...

Link to comment
Share on other sites

Ikke noe tilgang på tørrfôr her. Kun kjøtt og grønnsaker, og så får de litt av hvert ellers, bein, egg, youghurt etc. I og med at de spiser på tyggebein ganske ofte, så er tenner ganske fine. Vida tygget aldri tørrfôret sitt noe voldsomt uansett...

Bare positive erfaringer med det, særlig på Nirm. Eneste er at det er lettere med tørrfôr på reiser og slikt, men litt planlegging så går det bra. Dessuten er det matbutikker de aller fleste steder, og går man tom for V&H, er det jo alltids noe kjøtt å kjøpe til de der...

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :wub: Bein får hun uansett om hun får tørrfór som kos og tidsfordriv når vi er inne. Har alltid tilgang på bein. Hun har ekstremt dårlig matlyst som jeg regner med vil forandre seg om hun får råfór. Må vel se an litt om jeg kan fóre kun på det eller om det er greit å blande litt med tørrfór.

Link to comment
Share on other sites

Mine har faktisk fri tilgang til tørrfor i tillegg til V&H. Dette kan jeg gjøre fordi ingen av dem er veldig interessert i tørrforet til daglig, men de spiser litt hvis de trenger ekstra tilskudd pga mye aktivitet. Jeg synes det er praktisk at de kan regulere litt selv, så lenge de ikke misbruker min tillit ;) V&H må selvsagt posjoneres ut, Symra kunne sikkert spist fem kilo, og det i løpet av noen sekunder ...

Akkurat sånn det er her hos oss også. Fri tilgang på RC medium adult og porsjonering av V&H. Det fungerer veldig fint.

Link to comment
Share on other sites

Det er faktisk RC medium adult det går på her også. Våre hunder ville nok følt seg hjemme hos hverandre :P

Vi kan godt bytte litt? ;) Siden jeg overhode ikke liker noen av de to rasene du har liksom :closedeyes:

Hehe. Neida, jeg er jo storfornøyd med krøllerten min.

Det jeg synes er fint med RC er at hun alltid har spist det. Hvis vi har prøvd andre merker vi har vunnet eller liknende, så spiser hun det i toppen to dager. Vi vender alltid tilbake til RC, og det kommer jeg til å fortsette å bruke.

Link to comment
Share on other sites

kun vom her i huset. Jeg gir nummer 25, den med fisk. Tidligere brukte vi 33.

Pelsen har blitt knallblank og han skinner ;)

Han får nesten daglig ris, pasta, eller brødskiv. Avføringen kan bli litt hard noen ganger.

Ellers så har jeg bare positive ting å si om v&h. Han fikk det fordi han var så matlei, rørte ikke tørrforet sitt (R.C).

Link to comment
Share on other sites

Mine blir ikke helt mette når jeg bare förer på V&H, så jeg blander inn en kopp med tørrför sammen med en pølse V&H.

Gjerne et egg også og Omega 3 olje.

Bruker da Proplan eller RC.

Bruker pølsene med kylling og nr 33,

nr 25 stinker dritt så den er ikke velkommen i mitt hus og den med Vom liker hundene mine ikke.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...