Gå til innhold
Hundesonen.no

Når den voksne hunden fremdeles trekker i båndet - et forslag


trps

Recommended Posts

Jeg har hatt bruk for å få en voksen hund til å slutte å trekke i båndet, som det ofte bes om råd om her.

Prøvde "alt", som en sier, - hunden trakk fremdeles.

(man lærer riktignok en god del om seg selv som hundetrener og kan gjøre noen fascinerende observasjoner av smarte hunders kreative "krumspring" ifht å ungå krav, men altså......mildest talt lite hyggelig i det lange løp.)

Da kom jeg over dette treningsdesignet, som ble løsningen i mitt tilfelle, og kanskje kan det være til nytte for andre som ikke vet om det:

v/ Knut Pedersen / leder skolen "familiehunden": oppskriften finnes på siden www.hunden.no under "artikler"

Tips:

Jeg hadde da akkurat kjøpt "jægerens kombisele", som har et kobbelfeste også under buken. Dermed kunne jeg bruke halsbåndet til avlæring/nylæring, festet på ryggen når turen skulle gå som før / lov å trekke, samt ringen under buken for turer i langline. (Parallelt med "slakkt-bånd"-forsøkene, lærte hunden å gå i langline - helt greitt - for øvrig, siden dette var ren nylæring, vil jeg tro ) Minimalt fikkel for meg, og hunden tok de tre distinksjonene helt greitt.

God tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tjaaa, - nå var dette ei tispe og akkurat det problemet ikke overhengende.

Men jeg ser jo tanken. På forhånd så jeg også for meg et saftig utfall og hva som da ville skje med smal langline mellom bakbena? Tisper har også organer midt mellom dem. så...

Jeg har imidlertid ikke hatt dårlige erfaringer så langt. Det kan være fordi langlina er 40 meter og nok er lengre denne hundens naturlige område for "flokk"-tilhørighet; - hun holder seg innenfor radiusen, og når man er på noen avstand fra en hund faller jo liner/kobler til bakken. og vinkelen man selv holder fra blir uansett liten / lav. (det siste er produsentens argument)

Det kan jo også bety noe terrenget vi bruker den i er skogløst - nærmest grasbakker med svaberg og noen lyngtuster - så det er sjelden lina henger seg opp. I tillegg - og det er gjerne den fremste årsaken: - det ser ut som denne lina jeg har i hvert fall (rundvevd for bruk i seilrigger - som særdeles tynn flaggline ) for det meste har lag til å legge seg ut på siden av en eller annen grunn.. (ringfestet kommer litt bak frambena og hunden er middels stor.)

På disse vilkårene roter hun seg/beina faktisk mye mindre inn i langlina med festet under seg, enn da hun hadde den på ryggfestet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Nå er det kommet 245 oppslag på tråden, men ikke en eneste tilbakemelding.

kanskje fordi det har sneket seg inn en feil ?, - her kommer rettelsen:

www.familiehunden.no under "artikler".

(Dette var det noen på tråden "gå pent trening - enkleste vei?" som fant ut av. Se denne, - der har tilbakemeldingene / erfaringene begynt på komme. )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja,hun er sjekket,og som familiehund er hun helt super. Går veldig godt overens med små barn, knurrer aldri da. Har ikke vært hos instruktør med fokus på dette enda, har trent spesifikt på dette på ringtrening. Hun reagerte veldig på lyden ,kaos og andre hunder i starten,men der har hun klart å lande greit nå. Hun løper som en drøm i ringen,og alt annet føler vi er på plass nå, men det hjelper så lite når hun ikke takler håndteringen fra fremmede. Kanskje det går seg til med alder,men det er kanskje greit å kontakt en instruktør for mer generell trening,ja.
    • Har dere gått noe kurs, eller fått noe hjelp fra en instruktør eller adferdsekspert? Jeg tenker jo at hun er enda ung, men det er desto viktigere å ta dette tidlig før det blir et livsvarig problem. Jeg går ut fra at hun er sjekket hos veterinær for eventuelle smerter og ubehag.
    • Tusen takk for svar, vi har tenkt det samme. Vi har henne på foravtale, så vi har prøvd alle forslag fra oppdretter, og begynner å føle litt på at vi ikke får dette til.       
    • Jeg tenker at en hund som er så ukomfortabel med håndtering at den knurrer bør slippe det. Den er uansett da ikke noe godt avlsemne, og bør slippe belastningen det er både å mengdetrene på det og bli tvunget til det i en litt masete situasjon som utstilling er. Det beste dere kan gjøre er å jobbe med tryggheten i ulike situasjoner, generell hverdagslydighet, jobbe i ulike miljøer og jobbe med trygghet rundt mennesker generelt. Hun har enda en god stund igjen av tenåringsfasen og mye som skal formes, og jeg ville utsatt alle eventuelle utstillingsplaner til hun har modnet en del og kanskje blitt tryggere. Hvis hun ikke blir tryggere med alderen og jobbing så ville jeg utelukket avl.
    • 1-årig tispe må stilles ut for å godkjennes ift avl. Mye egne meninger,men snill og god som familiehund. Hun liker IKKE at andre enn familie skal kjenne på kroppen. Se tenner går oftere bedre nå,men helst ikke. Godtar mer hvis folk tar seg litt tid til å bli litt kjent,og gir godbit først. Knurrer ved trening på å kjenne på kroppen/se på tenner,og det begrenser seg noe med mengdetrening på grunn av at knurring skremmer folk. Naturlig nok. Og det har hun erfart også,at da slipper hun,og folk trekker seg. Hvordan få trent på dette slik at hun kan få en vurdering av dommer uten å bli kastet ut?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...