Gå til innhold
Hundesonen.no

Eksteriørmessig usunne raser


C.J

Recommended Posts

Nei akkurat,for meg så ser de helt normale/vanlige ut.Sånn skal de se ut trodde jeg,med litt variasjon såklart men ikke noe som lager dem til to "raser" i mine øyne.Takker for bildene.

Den stora skillnaden mellan jaktlabradorer och utställningslabbar är inte utseendet, det är arbetsegenskaperna!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 80
  • Created
  • Siste svar
Birte - hvorfor er det å "utgå fra at de lider" er riktigere utgangspunkt å ta for deg med toller -når de med de aktuelle rasene selv sier at hundene ikke gjør det?"

Worst case scenario" er at man får cowboyoppdrettere inn i rasen som skal gjøre de så sunne ved å få en cm lengre snute at de glemmer hjertefeil, ryggprolaps, epilepsi, osv..

Eller at rasen faktisk ikke lenger ser ut som seg selv - og var hensikten egentlig å bare avle "en hvilken-som-helst-hund" i 3-4 forskjellige størrelser har man kanskje også misforstått endel av hensikten omkring de forskjellige rasene.

Men ja, absolutt kan mange raser klart tjene på at oppdrettere og eiere tenker mer sunnhet. Men det er ikke alltid det "visuelle" usunne som er værst for hundens livskvalitet (eller livslengde).. Så det blir bare så alt for "enkelt" å sutre om EN eneste fysisk detalj som om det skal være saliggjørende for hele hunderasen.

Hva med de krokete bena til endel kortbente hunder, da - som ofte fører til smerte og halthet deler av oppveksten? For lange rygger, for steile vinkler, osv, osv.

Men joda - enklere å henge seg opp i snutelengden, selvsat.

Susanne

Dette blir omtrent som å si at "pytt pytt, unaturlig kort, inntrykt snute med ekstremt underbitt og overdimensjonert gane er da ikkeno' problem, så lenge det også finnes andre hunder som har krokete bein, lange rygger, for steile vinkler, osv." <_<

Edit:

Fant denne teksten på hjemmesiden til den engelske Kennel Club:

Health Survey

The Kennel Club in conjunction with the British Small Animal Veterinary Association conducted the largest canine health survey in the world in 2004, of over 52,000 dogs. It provided us with the data needed to identify breeds with health problems.

Breed Club Health Programmes

As a result of the health survey, the Kennel Club identified breeds in need of major health improvements. Such breeds included the Bulldog, the Chow Chow and short faced breeds including the Pug. The list of breeds requiring attention is continually reviewed and it is likely that in light of further scientific research being carried out (and paid for by the Kennel Club) other breeds will be added. Work with these breed clubs is undertaken by the Breed Health and Welfare Strategy Group.

Kennel Club'en har altså funnet ut at et antall raser trenger betydelige helseforbedringer, og trekker i denne teksten fram Bulldog, Chow Chow og kortsnutede raser, inkludert Mops, som eksempler. Det burde være rimelig innlysende at da er det virkelig snakk om helseproblemer som det må gjøres noe med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Seriøse oppdrettere er egentlig alt som trengs..

Da må jeg nesten få stille deg tusenkronersspørsmålet: Hva er en seriøs oppdretter?

Jeg synes selv at jeg er seriøs, men jeg kan med hånden på hjertet aldri love at jeg bruker avlsdyr som ikke er bærere av sykdom eller kan få uønsket eksteriør.

Jeg ser oppdrettere i rasen som selv ser på seg selv som seriøse, mens jeg anser de som useriøse. Det er oppdrettere jeg synes er seriøse, som andre synes er useriøse.

Så hva er dette "seriøst oppdrett" egentlig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den engelske Kennel Club har, som nevnt i min forrige post, utført en spørreundersøkelse om helseproblemer for et stort antall hunderaser. Her er resultatene så langt, delt opp pr rase: http://www.thekennelclub.org.uk/item/570

Det er svært mange raser som har kreft eller hjertelidelser som dødsårsak #1, og det er mange raser som sliter med en god del helseproblemer selv om det ikke gir utslag i tidlig død. Hudproblemer ser også ut til å være forholdsvis utbredt.

Hos mopsen (http://www.thekennelclub.org.uk/download/1615/hspug.pdf), som har blitt diskutert mye i denne tråden, er det 22% som har øyeproblemer (Corneal ulcer; KCS; entropion; blindness; enucleation; pigmentary keratitis; unspecified), 9% som har pusteproblemer (Noisy breathing; kennel cough; long soft palate; BOAS; tracheal collapse), og 8,7% som har hudproblemer (Dermatitis; mites (demodex>cheyletiella=sarcoptes); ringworm; pyotraumatic dermatitis). Så er det 8,4% som har muskelskjelettlidelser (Patellar luxation; arthritis; hip dysplasia (CHD); stiff joints), og 7,9% som har neurologiske lidelser (Seizures; IVDD (thoracic>unspecified); other (unspecified); CDRM; deafness).

Til tross for dette hadde mopsene i denne undersøkelsen en median alder ved død på 11 år. De som fremdeles levde men hadde en eller annen lidelse (46%), fikk sin diagnose ved en median alder av 3 år. Hele 37% av mopsene i undersøkelsen var steriliserte.

Av de 1200 spørreskjemaene som ble sendt til mopseiere, var det bare 196 som ble besvart (16,3%). Den gjennomsnittlige besvarelsesraten for alle raser var 24%.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...