Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mye bruker du på mat på en måned?


tuppetroll

Recommended Posts

Jeg satt og summerte matutgiftene for forrige måned i hodet, og kom fort opp i et alt for høyt beløp sett utifra at jeg bor alene og ikke kjøper mat ute mer enn kanskje en gang i måneden. Skal forsøke å moderere ned antallet turer i butikken og planlegge mer, men er litt usikker på hva det er realistisk å kutte ned til. Hva bruker dere på mat og dagligvarer (tannbørste, toalettpapir, shampoo, vaskepulver osv.) i løpet av en måned?

Link to comment
Share on other sites

Samboeren min og meg har budsjett hvor vi skal bruke ca 2800 kr i måneden tilsammen, og da spiser vi middag hver dag som oftest med kjøtt/fisk og grønnsaker/salat. Men det kan ofte bli 3000 i måneden. Vi handler en gang i uken og er relativt opptatt av å bruke gode sunne råvarer i maten. Men det blir jo fort litt dyrere per pers når man bor alene.

Link to comment
Share on other sites

Altfor mye :ahappy: men ikke røyker vi, og ikke drikker vi, så litt må man da unne seg :ahappy:

hehe, samme her :yes:

Gubben hadde visstnok brukt rundt 3000 når han bodde alene... Og jeg brukte vel kanskje rundt 1500-2000 når jeg bodde alene.

Nå som vi bor sammen bruker vi mer enn det tror jeg, totalt :yes: Er kanskje ikke rart jeg har gått opp i vekt etter vi ble sammen igjen? :hyper:

Link to comment
Share on other sites

Ikke har jeg peil på kronene som går. Men tror virkelig bra måter å kutte ned på er f.eks å kjøpe 3kg kjøttdeig i Sverige :rolleyes: fryse ned i ok porsjonspakninger (kanskje noen for 1pers og noen for flere?) Da har man ganske mange middager hvor man kan ha alt fra kjøttkaker, taco, spaghetti og lasagne. Er man flink til å handler i litt større mengder (og da gjerne på tilbud) så kan man jo si til seg selv at man skal ta ut mat fra fryseren min 4 dager i uka?

Vi har blitt litt late her i huset siste året å kjøper mye middag fra dag til dag - og JA det ER mye dyrere!

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøper stort på salg,og fryser ned.. Lager engne brød, spiser mye poteter(er det rektig stramt så blir det noen dager med poter og gulerøttstappe- billig og en blir mett) Ellers prøver jeg å fryse ned alt jeg ikke spiser opp, istedefor å bare spise det opp- er jo ikke så farlig...

Og det hjalp at jeg sluttet å drikke brus ja..

Var på ICA idag der hadde de tikroners salg- fikk mye for lite,og fryser som ****.. Lett er det ikke...

Vaskemidler osv kjøper jeg stort- felleskjøpet er ikke dumt..

Link to comment
Share on other sites

aaaalt for mye! Men så lenge jeg har nok penger så gir jeg litt f.. jeg asså.. Mat og godis må man jo ha:P

Og så kan jeg skylde på at jeg ikke har mulighet til å fryse ned så mye mat, for fryseren min er full av hundemat :icon_cry:

Link to comment
Share on other sites

Knekkebrød, med ost eller noe annet lett. Youghurt. Drikker mye grønn te med honning, som metter i grunn litt.

Middag er som oftest laks, pakninger fra Rema 1000. Tilbehør er ris og fryste grønnsaker.

Noen dager spiser jeg på jobb, siden det er lettest.

Har alltid poteter, ris og fryste grønnsaker i hus. Kjøper ofte inn mat som går ut på dato noen dager før, og fryser ned. Tar dem kun opp samme dag jeg skal bruke det.

Link to comment
Share on other sites

Ca 800 - 1000 i måneden. Når jeg er flink. Ser mye på priser, og prøver å lage matpakke til høyskolen, kantinen er så dyr.

Havregrøt havregrøt havregrøt brød havregrøt frukt havregrøt semulegrøt risengrynsgrøt makaroni havregrøt det som trekker opp det jeg bruker er at noen ganger faller jeg jo for ferdigmatfristelsen, og det er dyrt.

Pålegg kjøper jeg der jeg finner det billig, smøroster og sånn til ti kr på spar nå, så kjøpte noen sånne, de holder seg. Så pålegget jeg har i kjøleskapet avhengiger av hva som er på tilbud. Kan gå mange uker bare med smør og banan på brødskiven:P

memo til meg selv: spis mer fisk.

Bor alene. Eller gjør ikke det, men deler ikke mat og sånn. Casper spiser for ca 5-600.

Debbie; er det hundepoter du spiser da? Stakkars Zebra om du er helt blakk en uke da, og desperat :S

Link to comment
Share on other sites

Alt for mye på røyk, så det vil jeg ikke regne med :icon_cry: .Veldig mye på frukt, men uten går det slett ikke, baker eget brød,veldig sjelden middag,så sånn ca(uten røyk) rundt tusen tenker jeg... I tillegg kommer godis til dyra da :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Altfor mye, for jeg er ustrukturert og kjøper fra dag til dag. Da vi kjøpte inn for hele uken klarte vi oss på rundt 2000 i mnd (to mennesker). Det som trekker opp er at jeg MÅ spise sunt; rene grønnsaker, frukt, kylling, fisk. Fra og med jul blir jeg alene, da skal jeg klare meg på max 350 i uka, det er målet.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...