Gå til innhold
Hundesonen.no

strømming mot sau


Djervekvinnen

Recommended Posts

Jeg vil gjerne høre om din erfaring innen saueavennings kurs.

Hvor ung kan en hund være for å gjøre det?

Hvor gammel var din hund og hvilken rase.

Fortell hvordan det skjedde. Ble hunden din skremt, eller var den "sta"?

Har du tatt ibruk andre metoder som feks. å la sauen jage hunden? Hvordan gikk d?

Føler du at det har hjulpet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår forrige hund hadde vi på strømming.

Det var en 3/4 karelsk bjørnehund og 1/4 bordercollie.

Han var veldig opptatt av sauene, og vi tok ikke sjansen siden vi hadde sau i nabolaget.

Så vi meldte oss på.

Rambo var som forventet veldig opptatt av sauene da vi kom dit, og jeg ble kjempestressa...

Men de som drev på med dette var flinke folk, og de strømma Rambo mens han faktisk var på ryggen til sauen.

Han fikk en kjempekaramell, og plutselig satt han på plass som et lys.

Ikke snakk om at han så på sauene engang, så det var vellykka.

Vi var en gang til samme år, 2-3 mnd etter, null interesse for sauen, og stoooor omvei rundt disse utyskene.

Fikk anbefalt å prøve på nytt igjen neste vår, men da våren kom var plutselig ikke spisshunder velkommen lenger.

Så det ble med dette ene året da han var rundt 2 år gammel.

Interessen for sau ble aldri som før strømminga, men sikker var vi liksom aldri siden vi ikke fikk gjort det igjen når det var gått en tid.

Hundene vi har nå har jeg ikke gjort noe for å få strømma enda.

Ene er jo da en spisshund, og får dermed ikke komme om de ikke har endret reglene.

Dumt for den vil garantert prøve seg på sau tror jeg.

Andre er ei pyse, og synes sau er skummelt.

Så vi ser det litt an, er heller påpasselig med bånd og ikke lufting i områder med sau.

Forutsatt at dette gjøres av godkjente, erfarne folk, synes jeg det er både bra og nyttig.

Folk som kjøper strømhalsbånd og begynner på egenhånd derimot, det er ikke akseptabelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare positive opplevelser med dette

Har selv vært på dette annet hver år med min hund.

Hund: 7 år gammel fuglehund ( breton )

Hun var 1 år første gangen og fikk en karamell da hun prøvde å løpe etter en sau.

Hun hylte og holdt seg unna. Man skal alltid re testes etter 2 uker. Hun holdt seg laaaang unna.

Hun har etter dette alltid holdt seg langt unna. Testes hvert annet år.

I fjor ( 6 år ) var hun ikke like redd dem, men holdt seg unna.

Så jeg skulle egentlig teste henne på nytt i år for å se. Men har ikke somlet meg til det enda.

Alle i mitt miljø gjør dette og ikke opplevd noen problemer med dette.

Instruktørene er flinke og vet hva de skal.

De er jo utdannet innen dette.

Det sies at det funker best på jakthunder, så en del klubber tar ikke inn andre raser.

Men vet at bla dachs og terrier kan være litt mer stri på dette. Så de kan trenge mer en karamell. For de aller fleste holder det med en.

Det beste er at hunden ikke har erfaring med å løpe/sett sau først, slik at første møtet blir dette. Hunden må gå med dummy/batteri rundt halsbåndet 2 uker før og etter slik at ikke strømbåndet blir knyttet mot ubehaget.

Min mening er at hunden bør være rundt 1 år.

Jeg synes dette er mer humat enn å la sauen banke hunden. Med strøm båndet har man full kontroll, det har man ikke på en sau som banker/kan skade hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Vegas(Engelsk Setter) var 15 mnd når han ble strømmet. Idet han så sauene så skøyt han fart og løp fremover, og i det han fikk støtet så ble det hopp og sprett og gauling.(skal legges til at jeg har en utrolig myk hund.)

Har hørt om folk som har tenkt på å sette bikkja si inn i båsen til ei søye, men dette er absolutt ikke til å annbefale!

Nå har vi per dags dato bare møtt sau tre ganger, og alle de gangene har han nektet å gå mot de, så ja, det har absolutt fungert.

Når vi var for å strømme så var det litt forskjellige raser der. Mest fuglehunder selvfølgelig, men også blandt annet elghunder, drevere, retriever og en Tervueren. Vil tro at de strømmer de fleste som kommer på kurs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for erfaringer! Arti å lese!

Sesongen er vel over for denne gang regner jeg med. Men til neste år blir det kanskje en mulighet. Da tror jeg Hera må i ilden. Har vurdert det før, men trakk meg pga lite sannsynlighet i å møte sau, men nå som vi blir å få nabo med sau, må jeg bare ta forhåndsregler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tidligere strømmet flatene fordi jeg hadde han gjerne med i fjellet hvor det var mange sau og så hadde vi ungdommer med. Flatene fikk en karamell en gang og husket at sau det var farlige dyr det. Vorstehen har også fått det samme men den stoler jeg ikke helt på. Har ikke sett at hundene har tatt noen skade.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kan henge meg på anbefalingen om Collie, men vær nøye på valg av oppdretter og linjer. Det er ikke å stikke under en stol at det finnes mentale brister innad i rasen. En god collie derimot er en enormt kjekk hund å ha! Så gå seriøst inn og møt hunder i flere settinger og se hvordan de tar ting, eventuelt om de har en MH så er jo den fin å få sett om de har filmet den f.eks. 
    • Tiden flyr og lille bebbisen blir snart året. 😱 Hun er fremdeles kanskje 6mnd i sitt eget hode da. 😂 Dagens agenda så slik ut 😴 etter å ha trent litt på fokus med bestekompis whippeten Leo som distraksjon, og så gått ett spor i nytt terreng etter en god times pause i bilen. 😁    Tidligere i mars når vi passet på ett lite småbruk. Fant en fin foss!   et par fra den lille uka vi hadde snø her sørvest. 😂
    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...