Gå til innhold
Hundesonen.no

Vaksinere hund som har allergi?


Mini

Recommended Posts

Mini har en tarmsykdom som heter Eosinofil duodenitt/enteritt,dvs. at han er allergisk mot diverse ting i maten.Han fungerer nå veldig bra på Hills z/d ultra,og han har vært frisk lenge. Så fikk jeg innkallelse til den årlige vaksinen nå,og lurer på om det er lurt å gi han den? Har lest at hunder med sånn tarmsykdom ikke bør få vaksine,men dyrlegen min sier at han bør få den...Så jeg blir litt usikker...Det siste jeg vil er at han skal bli syk igjen nå som han er så frisk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er den vanlige vaksinen, så er det vel strengt tatt ingen grunn til å ta den en gang i året? Nå er det utrolig lenge siden jeg tenkte noe over vaksine. Men jeg ville nok latt være å gi ham iår for å heller se om han holder seg frisk. Skulle han da reagere etter den vaksinen du setter tilslutt, så vil jo et være en sterk indikasjon på at han reagerer på vaksinen bl.a.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en venninne som er ganske nyutdannet veterinær, og som har fått med seg de nyeste anbefalingene fra veterinærfaget når det gjelder vaksiner og sånt. Hun anbefaler IKKE årlige vaksiner.

Vaksinene er aktive i kroppen i betydelig lengre tid enn ett år, og hvis man driver og pøser på med mer vaksiner så samler stoffene seg opp i kroppen.

Hvis du driver med utstilling eller hundeaktiviteter som fører til at hunden din treffer masse andre hunder, så holder det å gi vaksine hvert 2. år, mens en normal familiehund ikke trenger det mer enn hvert 3. år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar!

Jeg har prøvd å få tak i hun spesialisten vi har vært hos på vet.høyskolen,men det er ikke så lett...

Tenker jeg lar være å vaksinere han nå i år,så får jeg heller se neste år...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg signerer det Moghrebi sier.. Dette er hva jeg har hørt både fra hundevenner samt veterinærene NÅR en spør dem inngående.. Hvis ikke, så sier det bare "vi vaksinerer vanligvis en gang i året". Så det er først når en spør om det er nødvendig en får svaret. Men da mener jeg også at man snakker med en veterinær og IKKE folkene i resepsjonen.. de sier som regel en masse sprøyt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min basenji har hatt anafylaktisk sjokk noen ganger. Så da hun skulle vaksineres, ville dyrlegen at hun skulle legges inn til observasjon etterpå i tilfelle hun ville reagere på vaksinen. Jeg må innrømme at jeg har ikke vaksinert henne i det hele tatt etter dyrlegen sa det - anafylaktisk sjokk er så rånifst at hvis vaskine kan gi henne det, så lar jeg heller vær å vaksinere. Nå holdes hun vekk fra alle hunder unntatt tomsingen (men han blir jevnlig vaksinert), hun er aldri med på noe felles hundegreier e.l. Den største faren er vel egentlig at hun kan bli smittet av parvo, valpesyke etc. og da vil hun ligge tynt an. At det egentlig går bra for henne å være uvaksinert skyldes i bunn og grunn at folk er så flinke til å vaksinere hundene sine her i landet så jeg er glad at folk vaksinerer. Når det er sagt, i USA gjør de noe som heter en "titer" (sjekk av antistoffer i blodet?) for å se om hunden trenger ny vaksine eller ikke, og det kan gå både 2 og 3 år og mer, før man behøver å revaksinere (avhenger selvfølgelig også av hva det vaksineres mot da).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det jo slik at det kun er hvert tredje år man får hele 'pakka'(DHPPI - valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvovirus og parainfluensa), mens man de to andre kun får for kennelhoste(PI - parainfluensa) der sistnevnte er kjekk å få med seg om man reiser endel på stevner/utstillinger eller generellt omgås endel hunder. Å gi hele pakka hvert år er unødvendig og de aller fleste veterinærer som jeg vet om følger det opplegget der. Så vaksine programmet skal etter nyere forskning se slik ut:

12 uker - DHPPI

1 år - DHPPI

2 år - PI

3 år - PI

4 år - DHPPI

5 år - PI

osv osv osv

Så vaksine ER lurt å få med seg hvert år :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...