Gå til innhold
Hundesonen.no

"valpebiting"på voksen hund


Mud

Recommended Posts

Loke har ikke lært å passe tennene sine. :cry:

Etterhvert som han blir varmere og varmere i trøya har det blitt klart at han har et problem der..

Han småbiter HELE tiden i perioder og er til tider rimelig intens,bare på meg selvfølgelig.Jeg tror det at han har kjedet vettet av seg sine første 14 mnd har gjort at det har blitt spennende for han

Kjefting tenner han og "au" er visst bare morsomt så det jeg har gjort hittil er å stenge han ut på gangen når han tar helt av el ev stappe hånden helt nedi halsen på han hvis det er i fingrene han biter..

(jada,jeg vet jeg er slem og at det er lite "klikkersk" av meg men han er altså IKKE en valp lenger og det gjør VONDT så jeg har ikke tålmod til å dille :oops: )men det er ingen nevneverdig forbedring...

Mitt spørsmål er:er det for sent? Han kommer til å treffe den andre puberteten med full kraft om ikke lenge og jeg er forberedt på ikke så rent lite he... han har tross alt hatt endel erfaringer på å kunne pushe grenser og han er vel ikke den mildeste typen i utgangspunktet så jeg er en smule bekymret...

Håper noen har noen erfaringer å dele..

For dere som har/har hatt belger:det er ikke snakk om den kosetyggingen de gjerne gjør med fortenna,han gjør det og (det gjør faktisk skikkelig vondt når den kløna setter igang :( ) dette er med hele tanngarden på vidt gap..

Mvh Annette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, ja dette høres ut som et plagsomt problem. Det vanligste er jo å kutte ut biting så tidlig som mulig. Men det hjelper jo ikke å være etterpåklok nå. Hvis kjefing og au ikke hjelper, så tror jeg du bør gi hunden timeout med en gang han begynner bitingen. Enten stenge hunden inne på et annet rom eller i et bur. Hvis du gjør dette konsenkvent så kan det hende at hunden skjønner at Bit= kjedelig. Du må legge merke til i hvilke situasjoner hunden biter i (om det er lek, kjedsomhet osv), Og prøv å forebygge på en måte. Ser du at hunden er på vei mot deg med kjeften åpen i full iver, så gå vekk. Prøv å avlede med en annen leke. Biter han på deg, si NEI og før han inn på et rom. Kan ta litt tid dette, men det kan gå! Men ikke tillat bitingen. Håper du finner en måte som kan gå! Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, ja dette høres ut som et plagsomt problem. Det vanligste er jo å kutte ut biting så tidlig som mulig. Men det hjelper jo ikke å være etterpåklok nå. Hvis kjefing og au ikke hjelper, så tror jeg du bør gi hunden timeout med en gang han begynner bitingen. Enten stenge hunden inne på et annet rom eller i et bur. Hvis du gjør dette konsenkvent så kan det hende at hunden skjønner at Bit= kjedelig. Du må legge merke til i hvilke situasjoner hunden biter i (om det er lek, kjedsomhet osv), Og prøv å forebygge på en måte. Ser du at hunden er på vei mot deg med kjeften åpen i full iver, så gå vekk. Prøv å avlede med en annen leke. Biter han på deg, si NEI og før han inn på et rom. Kan ta litt tid dette, men det kan gå! Men ikke tillat bitingen. Håper du finner en måte som kan gå! Lykke til!

He he..Nå har jeg bare hatt beistet i 6 uker ,belive me:hadde jeg hatt han fra han var valp så hadde mye vært anderledes :cry:

Desverre har han bodd 4 forskjellige steder før han landet her,bare gode trygge hjem heldigvis,men de har da altså ikke klart å oppdra han.

Han har veldig god motor og var overhodet ikke trent (kunne ikke sitt engang!)når jeg fikk han så du kan jo gjette selv hva han brukte dagene til...?

Jepp,han gjetet barn og dreiv storstillt terrorvirksomhet :evil: .

Endel av dette har jeg fått luket bort ved å være konsekvent og å la han få utløp for arbeidslysten sin.Men nå er han faktisk så godt som umulig å slite helt ut og det er når vi driver "slappe av"trening at noen av problemene hans virkelig kommer til syne...

Jeg får bite tenna sammen kanskje og prøve å inbille meg at han er valp istedet for en Groenendael hanne på 68cm så kanskje jeg ikke mister tålmodet så lett :(

Takk for svar :(

Mvh Annette

Mvh Annette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror den mest effektive måten å få vekk biting på er at han opplever at å ha hendene dine inni sin munn er kjipt! Det jeg pleier å gjøre er å presse tommelen ned under tungen på de, klype litt m neglen.. Det er ubehagelig for han.

Hunden til søsteren min var grusom m den bitinga og etter noen runder med tommelen så er han blitt veldig mye bedre!!! :cry:

Det er litt brutalt vil kanskje noen si, men jeg lover at hvis det funker så funker det veldig fort!

Tror det er veldig riktig av deg å la han få bruke hodet sitt!! :( Kjenner igjen noe av det du skriver i hunden til søsteren min.. Han fikk ikke brukt seg nok, og han fant på det utroligste for å underholde seg selv, mye av det har vært vanskelig å plukke av han igjen... :( Det er noe med at når de først har fått lov til å styre flokken og gjøre som de vil så er det ikke bestandig lett å få det av dem igjen.

Men masse lykke til, det går sikkert bra!!! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :)

Metoden har jeg funnet ut av allerede,det blir vips ut på gangen!

Men jeg er altså litt usikker på om atferden er for befestet til å bli helt borte.Belgere er jo ofte litt uforsiktige med tenna ;)

Vi får trene videre :D

Mvh Annette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Glemt å oppdatere med 7 måneders bilde. Ikke har jeg fått veid eller målt han heller. Kommer tilbake med det senere.    Vel, her er Tempo 7 måneder gammel. 
    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...